Sala de premsa

RE-BUILD, el nou projecte europeu per la gestió de mentories

Mentoria Re-Build

El programa d’acollida de la FAS que té com una de les seves principals activitats la mentoria a persones en situació de cerca de refugi ha participat en una prova pilot d’una aplicació de gestió de programes de mentories promoguda per RE-BUILD

 

27/10/2021

RE-BUILD és el nou projecte europeu que compta amb la col·laboració del programa d’Acollida de la FAS i busca afavorir la integració de persones migrades i refugiades a Europa, així com la millora de la comunicació i dels processos de gestió de les activitats locals amb relació a la integració de refugiats a través de les noves tecnologies. 

El grup d’investigació del projecte ha creat una aplicació mòbil per a facilitar, precisament, la gestió d’aquests processos d’integració i que pren significació en els programes de mentories de la FAS. Per tal de comprovar la utilitat de l’aplicació, s’ha fet una prova pilot que ha agrupat a 20 persones, de les quals 10 han fet el paper de mentorades i 10 han actuat com a mentores del programa. L’objectiu d’aquesta prova pilot ha estat recaptar les opinions dels usuaris sobre el funcionament de l’app i de la web de REBUILD, dels seus serveis, de l’impacte i dels continguts audiovisuals i comunicatius. 

Per dur a terme això, les persones participants es van descarregar l’aplicació, es van generar un perfil i van realitzar certes accions en ella. Després d’això, el grup d’investigació i els participants es van reunir en un focus grup on van compartir l’experiència com a usuaris utilitzant l’aplicació i algunes conclusions finals. 

Per acabar, totes les dades recollides pel grup d’investigació serviran per guiar les següents fases del projecte i ajudaran a consolidar el sistema i el llançament de la versió completa del REBUILD, que s’espera que sigui a finals del 2021. 

Programa d’acollida a persones en situació de cerca de refugi

El Programa d’Acollida treballa per millorar les pràctiques de la universitat en la defensa dels drets de les persones refugiades. A través de la participació activa de la comunitat UAB, ofereix acompanyament a persones sol·licitants de protecció internacional que resideixen al campus i desplega una estratègia de suport per a l’accés i la continuïtat als estudis universitaris d’estudiants i investigadors/es amb necessitat de refugi. Una de les activitats d’aquest programa són les mentories socials per a l’autonomia entre alumnat UAB i sol·licitants d’asil residents a la UAB.