Voluntariat

Cos Europeu de Solidaritat

Servei Voluntariat Europeu

El Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa de la Unió Europea amb l’objectiu de crear oportunitats perquè els joves facin voluntariat i col·laborin en projectes que beneficiïn comunitats i ciutadans d’Europa.

Aquest tipus de voluntariat ofereix a joves d’entre 18 i 30 anys estades en projectes que duren entre dos mesos i un any a diferents països. Per les persones residents legals en els Estat membres de la UE el voluntariat es pot fer en un altre estat membre o en la llista de països associats.

Llista de països associats:

  • Antiga República Iugoslava de Macedònia y Turquia.
  • Liechtenstein, Islàndia y Noruega
  • Albània, Bòsnia y Hercegovina, Kosovo, Montenegro, Sèrbia
  • Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, Moldàvia, Ucraïna.
  • Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Líbia, Marroc, Palestina, Síria, Tunísia
  • Federació de Rússia

El Cos Europeu de Voluntariat compta amb una xarxa de projectes que treballen en diferents àmbits d’incidència en la societat. Els que hi participin podran realitzar projectes d’inclusió, acollida i integració de persones refugiades i migrants, relacionats amb el medi ambient i la protecció de la naturalesa, de suport a la salut i el benestar general, relacionats amb l’educació no formal, entre d’altres.

El cos et permet participar en activitats de voluntariat, organitzar un projecte solidari amb un grup de mínim cinc persones o realitzar pràctiques i treballar en el sector del voluntariat.

Si ets estudiant de la UAB i vols informació contacta amb: fas.voluntariat@uab.cat

Consulta la Fitxa Informativa del Cos Europeu de Solidaritat.

Per a més informació:

- Informació sobre el tipus de projectes
- Sistema d’inscripció del Cos Europeu de Solidaritat