Sala de premsa

Despertem consciències al Nostrum!

Nostrum Març 2019
El passat 16 de març un total de 77 voluntaris i voluntàries de tots els programes de la FAS van participar al Nostrum, un espai lúdic de formació per a compartir experiències i reforçar llaços. 

18/03/2019

Dos cops l’any, l’equip de voluntariat, becaris/àries i equip tècnic de la FAS es reuneixen al Nostrum, una trobada formativa fora del Campus de la UAB. Participar-hi permet intercanviar, conèixer i fer néixer vincles amb la resta de companys i companyes de la fundació; descobrir què és la FAS més enllà del programa amb el qual es col·labora; formar part d'un espai de reflexió i de formació pràctica per al voluntariat i fer créixer el compromís social.

El passat dia 16 de març es va celebrar una nova edició del Nostrum, aquest cop al Centre Cívic Pere Quart (Barcelona). En total, 77 voluntaris i voluntàries dels diferents programes de la FAS van participar en la trobada.

La jornada va començar amb un seguit d’activitats de benvinguda i coneixença, per posteriorment passar als tres tallers formatius sobre plaer i sexe; exclusió social i gènere. 

  • Plaer i sexe = Sentit i respecte. Amb l’Eva, psicòloga i sexòloga; i la Noemí, psicòloga, terapeuta sexual i de parella i assessora de la joguineria per a adults Kitsch. A través d'un breu resum de la història del feminisme i activitats participatives, ens vam endinsar en la quotidianitat de les nostres vides des d'una perspectiva de gènere, per poder mirar-nos amb una visió crítica i deconstruir les nostres actituds i eleccions, i com ens afecten els mandats de gènere que hem anat incorporant al llarg del temps.
  • C. Tangana és transsexual: gènere, performance i construccions identitàries. Amb La Xixa teatre. Taller participatiu i dinàmic entorn la diversitat de gènere on vam parlar de qui som, com ens relacionem i ens reconeixem davant la norma i com fer front a les violències que patim i exercim desde una perspectiva interseccional i mitjançant la pedagogia del Teatre de l'Oprimit.
  • La pobresa: entre els prejudicis, la compasió i l'evidència. Amb Albert Sales. Què ens mou a apropar-nos a les persones que viuen situacions de pobresa? Què en sabem de les seves vides? Del que tenen en compte a l'hora de prendre decisions? De com viuen la seva relació amb institucions, ONG, voluntariat... En aquest taller, es van situar els conceptes pobresa, exclusió social i marginalitat, i vam debatre al voltant dels objectius del suport a les persones que pateixen problemes socioeconòmics i de la funció social dels serveis socials, les entitats i el voluntariat. 
A la sortida dels tallers, ens vam disposar a fer la fotografia de grup, per després donar pas al dinar col·laboratiu, on es van premiar els millors plats en les categories d’amanides, truites, pizzes casolanes o empanades i postres.

Finalment, es va posar el punt i final a la jornada amb una activitat participativa, on entre tots els participants es va decorar i muntar un mural format per diferents peces,  per difondre un dels principals objectius de la FAS: 'Despertem consciències'.