Coneix la FAS

Consell Consultiu

Consell Consultiu

El Consell Consultiu és un òrgan de funcions assessores, creat l’any 2020, amb motiu del 20è aniversari de l’entitat. Està format per persones de diversa procedència, vinculades a la docència i a la recerca de la UAB, a les administracions públiques, a entitats del tercer sector, a l’àmbit de la comunicació o al món empresarial, en general, amb experiència i sensibilitat per les temàtiques socials de què s’ocupa la FAS.

Arcadi Oliveres (President honorífic)

1945-2021. Economista per la Universitat de Barcelona i Doctor en Ciències Econòmiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser professor del Departament d’Economia Aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona durant 36 anys. I president de Justícia i Pau del 2002 al 2014. Va ser una de les principals cares visibles de la defensa de la pau i la justícia social del panorama català. Ha estat una persona referent per a la FAS, va participar en la Comissió Autònoma Solidària (prèvia a la FAS) i en la seva constitució se’l va fer president honorífic del Consell Consultiu de l’entitat.

Oriol Amorós

Enginyer tècnic agrícola per la Universitat Politècnica de Catalunya i Enginyer Agrònom per la Universitat de Lleida. Postgraduat en Economia Agrària i Unió Europea (UdL) i en Funció Gerencial a les administracions públiques per ESADE. Actualment, és secretari General de Drets Socials. Anteriorment va ser diputat al Parlament de Catalunya i secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, que entre altres tasques impulsava el Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades i les polítiques d’Igualtat en matèria de migracions. També és professor associat del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona.

Eduard Ballester

Llicenciat en Medicina i Cirurgia Veterinària per la UAB, ha treballat en l’àmbit de la cooperació internacional durant 20 anys com a cooperant internacional i director tècnic de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament. Actualment és el gerent de l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH), entitat que busca contribuir, des del compromís ètic i moral, a que les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies puguin desenvolupar el seu projecte de qualitat de vida, així com a promoure la seva inclusió com a ciutadans de ple dret en una societat més justa i solidària.

 

Lluís Baulenas

Llicenciat en Ciències Biològiques per la UB i catedràtic de matemàtiques d’ensenyament secundari. Diplomat en Funció Gerencial de les Administracions Públiques per ESADE i ha participat en el programa Estratègies d’Innovació i Lideratge per a la Gestió Pública a IESE. Actualment, és secretari general d'Acció Exterior i Govern Obert del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert. Anteriorment, va exercir de secretari general de Cultura i d’Ensenyament. També va ser professor de matemàtiques a secundària.

 

Júlia Betrian

Pedagoga per la UAB i màster en Arts Visuals. Vinculada a iniciatives i persones que treballen des l'educació intercultural, el feminisme i el cinema. Treballa coordinant els Serveis Educatius de la Filmoteca de Catalunya i és assessora del projecte Magnet de la Fundació Jaume Bofill a l'Escola Pau Casals de Rubí. Va ser voluntària de la Fundació Autònoma Solidària durant el curs 2008-09 i posteriorment part de l'equip tècnic, experiències que considera claus en el seu desenvolupament personal i professional. 



 

Ricardo Esteban

Professor titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la UAB. Membre de l’Institut d’Estudis del Treball (IET-UAB) i del Centre d’Estudis i Recerca per a una Societat Inclusiva (CERSIN-UAB). Entre les seves línies d’investigació destaca el treball i la discapacitat, àmbit en el què ha liderat diversos projectes d’investigació i informes i dictàmens. Actualment és vicedegà d’ordenació acadèmica i coordinador del grau de Dret a la Facultat de Dret de la UAB.
 

Abdoulaye Fall

Abdoulaye Fall és titular d'un Máster en Traducció, Interpretació i Estudis Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona i d'un Máster en Gestió de la Immigració per la Universitat Pompeu Fabra. És Doctor en Demografia pel Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB amb una investigació sobre la immigració senegalesa i subsahariana a Catalunya i també membre del Grup d'Experts en Migració de la Comissió Europea. Com a emprenedor social, Abdoulaye és fundador de Main Gate, un projecte que treballa per la formació i la inserció laboral qualificada de les persones migrades, especialment les d'origen subsaharià. 

Sonia Fuertes

Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la UB, postgrau en ciències Polítiques i de l’Administració per la UOC i diplomada en Educació Social per la URL.
Ha treballat com a educadora social en l’àmbit de les drogodependències i l’execució penal. 
Ha participat en les juntes directives de la Taula del Tercer Sector, European Anti Poverty Network (EAPN Espanya) i Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), exercint la presidència de l’any 2017 al 2019. És la Comissionada d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona.
 

Núria García

Doctora en Comunicació audiovisual i investigadora en continguts i formats de la Televisió Digital Terrestre (TDT) a Europa i en estudis d’audiències. Va ser directora del departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB on actualment exerceix com a professora. Va ser vicerectora d'estudiants i cooperació i durant el càrrec va ser també presidenta del Patronat de la FAS. Anteriorment havia treballat com a periodista en mitjans com El Periódico de Catalunya i RTVE.
 

Ignasi Giménez

Llicenciat en Periodisme i en Filosofia a la UAB. Va treballar com a periodista a Ràdio Barcelona i a l'Ajuntament de Badia del Vallès. Des de les eleccions de maig del 2007, és l'alcalde de Castellar del Vallès, ajuntament col·laborador del programa d'Acollida a persones refugiades a la UAB. Des del juliol de 2015, a més, és president del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
 

David González

Graduat en Ciències Polítiques i gestió pública per la UAB el 2017. Ha estat secretari tècnic de la Plataforma per una fiscalitat justa i gestor comercial a CaixaBank. Docent de formació professional a Vitae des de l'any 2018, ara mateix en excedència. Actualment és regidor d'Educació, Joventut, Bon govern i qualitat democràtica, Universitat i Ciutat del coneixement a l'Ajuntament de Cerdanyola on també és portaveu del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya des de juny de 2019.
 

Marta Lacambra

Llicenciada en Ciències Econòmiques i màster en Teoria Econòmica i Mètodes Quantitatius per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Economia i Gestió de la Hisenda Autonòmica i Local per la Universitat de Barcelona. Ha estat secretària general dels departaments de Cultura i de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Actualment, és directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera

Cristian Lago

Llicenciat en Psicologia i Màster en Investigació en Psicologia de la Salut per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Teràpia Clínica per l'Institut Superior d'Estudis Psicològics i actualment finalitzant un Executive MBA a ESADE. Ha participat en el desenvolupament o creació de diferents plans d'accessibilitat i inclusió del col·lectiu de persones amb diversitat funcional tant en el sector privat com en el sector públic. 

 

David Llistar

Llicenciat en física i doctor en sostenibilitat per la Universitat Politècnica de Catalunya. Co-fundador de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) de la Càtedra Unesco de Sostenibilitat. Ha treballat en temes de cooperació al desenvolupament i de justícia ambiental i econòmica global en diferents ONGD, universitats i moviments socials. Actualment i des de febrer de 2016 és el director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.
 

Gabriel Masfurroll

Llicenciat en Econòmiques per la Universitat de Barcelona i màster en Gestió d'Hospitals a ESADE. Empresari del sector hospitalari, actualment és president del Consell d'Administració de la Clínica Mi Tres Torres. Dins del món de les institucions sense ànim de lucre és fundador de la Fundació Alex. D'altra banda, des de l'any 2015 també és president del Consell social de la Universitat Autònoma de Barcelona.


 

Anna Palou

Periodista i  comunicadora. Actualment treballa a Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global, a les àrees de comunicació i migracions. També ha passat pel Diari Jornada, Ràdio Rubí i Betevé, i ha col·laborat a Crític, La Directa, Público, Catalunya Ràdio i Betevé Ràdio, entre d'altres. Col·labora, des del 2015 a la plataforma Stop Mare Mortum. També forma part de l'equip de coordinació de l'Espai Conciència del Clownia Festival

 

Estel·la Pareja

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB i màster en Relacions Internacionals per l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en l’àmbit dels drets humans, el dret humanitari, la cooperació al desenvolupament, des de l’àrea de l’enfortiment institucional, i l’observació de processos electorals. Des de 2011 és la directora de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.
 

 

Jordi Plana

Llicenciat en Geografia i Història en l’especialitat d’Antropologia Social per la UB. Cursos de doctorat en Antropologia Social a la UAB. Actualment és gerent de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials. Va iniciar la seva carrera professional en l’àmbit informàtic treballant en els centres de càlcul de La Caixa i de l’Ajuntament de Barcelona per posteriorment orientar-se cap a la recerca i la gestió pública. Ha treballat també per l’Ajuntament de Barcelona i ha estat director de l’Observatori Barcelona i de la revista Barcelona Societat.
 

Cesc Poch

Llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Història per la UNED. Director del gabinet del Secretari General d'UGT a Catalunya. Ha estat director general de l'Agència Catalana de la Joventut. Vinculat a diverses manifestacions de l’associacionisme vallesà, entre d’altres l’escoltisme  -va ser responsable pedagògic de la Demarcació Vallès-Maresme i en els equips generals de MEiGSJ- i als castells -ha estat president de Minyons de Terrassa.


 

 

Victoria Reyes

Atropòloga  titulada l'any 2001 per la University of Florida. Actualment és professora d'Investigació ICREA a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). Estudia el coneixement indígena i local i com aquest coneixement complementa la ciència. A més, co-dirigeix el grup de recerca LASEG i un projecte sobre les percepcions locals dels impactes del canvi climàtic.

 

Laura Riba

Llicenciada en Traducció i Interpretació a la UAB, Educadora social i Màster en Desenvolupament i Cooperació internacional. Ha treballat en organitzacions de la societat civil a Catalunya i al Sud Global. Durant set anys ha format part de l’equip de la FAS, des d’on ha participat de l’impuls del Programa d’Acollida de Persones en Cerca de Refugi. És membre de la Junta Directiva de LaFede.cat i treballa a Irídia – Centre per a la defensa dels drets humans.

Montse Rifà

Llicenciada en Belles Arts, es va doctorar en Ciències de l'Educació per a la Universitat de Barcelona, on es va especialitzar en estudis del currículum, diversitat i educació de les arts visuals. És professora Serra Húnter des de l’any 2014 en Educació de les arts visuals al Departament de Didàctica de l’Expressió musical, plàstica i corporal de la Universitat de Barcelona.  Membre del Centre d’Estudis i Recerca en Migracions, on participa en el grup EMIGRA – Educació, migracions i infància. Ha estat directora de l'Observatori per a la igualtat de la Universitat Autònoma de Barcelona (2013-2015). 


 

Eulàlia Sot

Llicenciada en Psicologia a la UAB i des de fa més de vint anys vinculada a l’àmbit de la promoció de la salut i la prevenció de les addiccions. Ha desenvolupat projectes en aquesta àrea per ajuntaments, associacions i entitats, entre elles en el programa de Salut de la FAS. Actualment, és responsable de l’àrea de prevenció sobre drogues de la Subdirecció general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. 
 

Albert Sòria

Llicenciat en Psicologia. Formació en Consultoria de RRHH i Desenvolupament Organitzatiu. Ponent en temes de Consultoria, Organitzacions, Formació, Desenvolupament i Dinàmica de grups. Ha estat Director de Consultoria Interna de Recursos Humans a la Caixa i també Director de Recursos Humans i Sotsdirector General de la Fundació la Caixa fins l'any 2014. President de l'Associació d'Amics de la UAB de l'any 2014 al 2018.

Gemma Xarles

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials de la UAB. Màster en Ciències Polítiques i Postgrau en Resolució de Conflictes Armats per la Universitat de los Andes (Colòmbia). Postgrau en Cooperació Internacional pel CIDOB-UAB. Actualment és Directora de Globalització i Cooperació de la UOC i membre del Consell de Cooperació de la Generalitat de Catalunya en representació del CIC (Consell Interuniversitari de Catalunya) i membre del Consell Municipal de Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona. Ha treballat també al PNUD  (Programa de Nacions Unides pel Desenvolupament) a Nova York i a Colòmbia.