INTERNATIONAL SUPPORT SERVICE

Allotjament i Empadronament

Allotjament

La Universitat Autònoma de Barcelona es troba al Campus de Bellaterra, al municipi de Cerdanyola del Vallès, a només mitja hora de Barcelona.

Dins del campus es troba el complex residencial de la Vila Universitària, que compta amb més de 2.000 places d’allotjament entre pisos amb habitacions individuals i compartides, estudis, etc.

A més de Barcelona i del mateix campus, hi ha diverses ciutats al voltant de la UAB on es pot trobar allotjament, per exemple a Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat. Aquestes ciutats tenen connexió directa amb el campus a través de diversos serveis de transport públic com autobusos i trens.

A la pàgina web de BCU (Barcelona Centre Universitari) hi trobaràs diverses opcions d'allotjament per a la teva estada. 

CONSELLS PEL LLOGUER

  • Reserva: Per reservar un lloguer el més segur és que et demanin una paga i senyal, que normalment és igual a un mes de lloguer, i formarà part de la fiança quan firmes el contracte. És possible que també et demanin que presentis un contracte laboral, nomines o justificants de ingressos, a més d’una copia del teu passaport o de la TIE.
  • Mensualitats: El lloguer i les factures de llum, aigua i gas s’acostumen a pagar mitjançant domiciliació bancària.
  • Fiança: és un dipòsit que acostuma a ser equivalent a un mes de lloguer, en el caso de pisos sense moblar, i de dos mesos si esta moblat. Aquest dipòsit es retornat l’acabar el contracte si no hi ha hagut cap incidència.
  • Aval bancari: Es possible que es demani també, el dipòsit de l’import corresponent al valor de tres o sis mesos de lloguer en un altre compte bancari, durant el temps que duri el contracte. Aquests diners no es tocarien i serien retornats quan finalitzi el contracte.
  • Aquests pagaments normalment es fan per transferència bancaria, en efectiu o amb un xec bancari.
  • S’aconsella fer una inspecció inicial a l’entrada a l’habitatge, d’aquesta manera es pot informar ràpidament al propietari en el caso de que se detecti algun dany.


EMPADRONAMENT

Segons la llei, tota persona que visqui a Espanya té l’obligació d’empadronar-se al municipi on resideixi i obtenir el seu certificat d'empadronament.

Aquest tràmit és necessari per molts tràmits d’estrangeria, especialment per sol·licitar permisos de residencia i treball.

Per poder realitzar l’empadronament és necessari establir un domicili el qual no és necessari que sigui de la seva propietat, pot ser de lloguer (de mínim 6 mesos), o bé a casa d’un familiar o un/a conegut/guda.

En cas que necessiteu l'empadronament urgentment, peró encara esteu residint en algun allotjament tipo Hostal, podeu sol·licitar una Autorització d'Empadronament Colectiu als propietaris de l'establiment.

Aquest procés es realitza en una oficina de l’Ajuntament del municipi os es resideixi, i és necessari entregar alguns documents depenent de la vinculació amb la residència.

Consulta les oficines, horaris i documents necessaris per empadronar-se a Barcelona aquí.