INTERNATIONAL SUPPORT SERVICE

Viatjar a l'estranger

.

Imagen Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

RECOMENACIONS MAEC

Abans de viatjar a l’estranger és important estar ben informat per evitar problemes i situacions d’emergència. La web del MAE proporciona informació útil de caràcter general per a qualsevol viatge a l’estranger.
En aquesta web trobaràs un llistat de les ambaixades espanyoles en el món. És recomanable consultar les recomanacions de viatge del país que vagis a visitar, on trobaràs informació actualitzada sobre els requisits per l’entrada al país, la documentació i els visats necessaris per viatjar, les condicions de seguretat, situació sanitària, els principals telèfons d’interès, etc.
En situacions d’emergència col·lectiva o catàstrofe natural, es molt important consultar els apartats de seguretat i la secció d’avisos que cada ambaixada disposa a la seva web, amb notícies actualitzades de la situació al país de destí.

.

Imagen Icono Teléfono

ASSISTÈNCIA CONSULAR

És també molt important conèixer els serveis que us poden oferir els consolats, especialment en cas d’incidències de seguretat personal o d’assistència en situació de necessitat. Podeu consultar la informació del MAE d'Assistència Consular aquí.

 

.

Imagen Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

REGISTRE CONSULAR

El registre de Matrícula Consular és un registre públic que es fa a les Oficines Consulars Espanyoles a l’estranger, en el qual s’inscriuen els ciutadans espanyols que habitin en la respectiva demarcació consular,  ja siguin residents habituals o es trobin allà transitòriament.

El Registre de Matrícula Consular permet estendre la protecció diplomàtica i consular als espanyols que es trobin vivint a l’estranger en qualsevol situació d’emergència que es pugui produir, ja sigui una catàstrofe natural, emergència sanitària o conflicte bèl·lic, o simplement es produeixi un accident o una situació personal que necessiti protecció consular.

En aquelles estades de mobilitats, es recomana el Registre de Matrícula Consular com a “no resident”, per a permetre que, en cas d’activar-se programes d’emergència, puguin ser contactats per part de l’Oficina Consular corresponent. Per fer el trámit indicant Inscripció Consular a la web del MAEC.

 

.

Docencia Online

DOCÈNCIA ONLINE

Caldrà tenir en compte que, d’acord amb el criteri de les autoritats sanitàries i en funció de la necessitats de prendre mesures extraordinàries per evitar l’expansió del Covid-19, poden haver períodes de docència online, ja sigui al principi de l’estada o en moments específics.

.

Imagen Icono Vacuna

VACUNES

Per prevenir el risc de contraure malalties, la Organització Mundial de la Salut recomana, i en alguns casos obliga, a que els viatgers internacionals estiguin vacunats. Els centres de vacunació internacionals de Catalunya proporcionen una atenció individualitzada sobre les vacunes necessàries segons el país, la zona que es visita, l’època de l’any, el tipus de viatge i la durada.

Podeu trobar més informació en el següent link: Vacunació Internacional Gencat

.

Imagen Icono Médico

ASSEGURANÇA MÈDICA

Mobilitats dintre de la Unió Europea

Pels desplaçaments dintre de la unió Europea, és altament recomanable tramitar la Targeta Sanitària Europea, que acredita el dret a rebre les prestacions sanitàries que resultin necessàries des del punt de vista mèdic durant una estada temporal en el territori de l’Espai Econòmic Europeu o Suïssa, tenint en compte el tipus de prestacions i la durada de l’estada prevista, d’acord amb la legislació del país d’estada. En alguns casos, caldrà assumir una quantitat fixa o un percentatge de les despeses derivades de l’assistència sanitària, en igualtat de condicions que els assegurats de l’Estat en que es produeixi la mobilitat, motiu pel qual també és molt recomanable disposar d’una assegurança mèdica que inclogui cobertura en casos de Covid-19. L’assegurança complementària de mobilitat de la UAB contempla aquesta cobertura però només cobreix despeses fins a 6.000 euros, motiu pel qual es recomana la contractació d’una pòlissa addicional.

Mobilitat fora de la Unió Europea

Pels desplaçaments fora de la Unió Europea, és altament recomanable disposar d’una assegurança mèdica que cobreixi les despeses de tractament per COVID-19. . L’assegurança complementària de mobilitat de la UAB contempla aquesta cobertura però només cobreix despeses fins a 6.000 euros, motiu pel qual es recomana la contractació d’una pòlissa addicional que ampliï aquesta cobertura fins a un mínim de 300.000 euros. La corredoria d’assegurances Ómnibus ofereix una assegurança per mobilitats OUT, però qualsevol altre assegurança que acompleixi aquests requisits seria acceptable.
 

INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

Imagen Icono Meteorologia

La climatologia pot ser molt variable depenent del país de destí, arribant a ser extrema en algunes zones del planeta, per aquest motiu és recomanable estar al corrent de les condicions climàtiques del lloc al que viatgeu.
En els següents links trobareu dues pàgines amb serveis d’alarmes meteorològiques:

 

RightsApp

Imagen Loco RightsApp

Subjecte a certes condicions, els ciutadans de la UE tenen dret a moure's i residir lliurement dins del territori de la UE. L'estratègia europea dins de l'Àrea de Seguretat, Llibertat i Justícia és assegurar que els drets ciutadans de la UE estan protegits fins i tot quan es troben en un Estat Membre diferent del seu propi. L'aplicació mòbil RightsApp està disponible en quatre idiomes: Anglès, Espanyol, Italià i Portuguès. A més, considera tres escenaris en els que es pot trobar l'usuari que ha estat víctima d'un delicte dins de la Unió Europea. El primer escenari és la necessitat de realitzar una trucada d'emergència al 112. Simplement prement un botó l'usuari podrà realitzar una trucada d'emergència al 112. El segon escenari es centra en la necessitat d'informació referent als drets que atenen als ciutadans de la Unió Europea que han estat víctimes d'un delicte. Un cop l'usuari ha respost un petit qüestionari, els drets que atenen a l'usuari en la seva situació específica apareixeran agrupats per temàtica. En l'últim escenari, l'app ofereix a l'usuari informació sobre les entitats i centres d'ajuda a les víctimes de delictes a Catalunya.