Sala de premsa

Marca la casella de la matrícula que contribueix a la solidaritat i a la justícia global

Imatge campanya matrícula solidària

Si el proper curs 2023-2024 ets estudiant de la UAB, pots fer la teva matrícula solidària, una iniciativa que permet fer una aportació econòmica de 18 euros que aniran destinats a projectes de cooperació universitària amb països del Sud i de sensibilització per la justícia global

03/07/2023

Amb el lema “A reptes globals: justícia global i cooperació universitària” la Fundació Autònoma Solidària inicia la campanya Matrícula Solidària per construir una universitat solidària i socialment compromesa. La campanya va dirigida a l’alumnat que es matricula i se li interpel·la per a què faci una aportació de 18 euros en el moment de fer efectiva la matrícula.

Les donacions de l’alumnat, igual que les de tot el professorat i personal d’administració i serveis, van destinades al Fons de Solidaritat de la UAB el qual dona suport a projectes de cooperació i educació per a la justícia global impulsats per la pròpia comunitat universitària.

La Justícia Global fa èmfasi en les causes profundes de les injustícies en les relacions entre el Nord i el Sud globals i posa el focus en els efectes i la responsabilitat dels països enriquits sobre les vulneracions de drets als països empobrits. Davant d’aquestes i altres problemàtiques vinculades a la cooperació, la Universitat i la seva comunitat prenen un paper clau en la creació de condicions que facin possible un món més just, divers i en pau.

Si ets estudiant i vols col·laborar amb la matrícula solidària, només has de marcar amb una creu la casella quan et matriculis. La teva aportació de 18 euros es destinarà a finançar iniciatives de cooperació a països del Sud global en àmbits com l'educació, la salut, la justícia de gènere, o el medi ambient.