Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Webinar sobre l'epidemiologia, l'estigmatització i la prevenció del suïcidi

02 oct. 2020
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB va dedicar a la salut mental una sèrie d'activitats el curs 2017-2018 i ha creat una Comunitat de Recerca Estratègica (CORE) sobre el tema. El 7 d'octubre, organitza un webinari on intervindran especialistes i es presentarà un nou pla de prevenció.

Estudiants

La UAB ha organitzat el webinar “Prevenció del suïcidi al campus”, que tindrà lloc el proper 7 d’octubre a les 12:00 hores. Hi intervindran experts de diferents àmbits i es presentarà un pla impulsat des del CORE en Salut Mental de la UAB. La sessió, que serà oberta a tothom, es durà a terme via Teams mitjançant el següent enllaç: https://www.uab.cat/rsu/.

El webinar s’iniciarà amb les presentacions del cicle d’activitats del Campus Saludable i Sostenible de la UAB, a càrrec del vicerector d’Economia i Campus, Carles Gispert, i del Pla Antiestigma en Salut Mental, a càrrec de la vicerectora d’Igualtat i d’Ocupabilitat, Maite Paramio. A continuació, la Coordinadora de la Comunitat de reptes estratègics en salut mental UAB, Sònia Sànchez Busqués, exposarà el Pla de prevenció del suïcidi. 

A més, hi intervindran diferents experts en la matèria des de les perspectives de l’epidemiologia, l’estigmatització i la prevenció. Diego Paolo, professor de psiquiatria a la Facultat de Medicina de la UAB (unitat docent Parc Taulí), oferirà la ponència "Suïcidi: una epidèmia silenciosa"; Cecilia Borràs, presidenta de Després del Suïcidi - Associació de Supervivents (DSAS) tractarà sobre “La mort per suïcidi en joves: una mort silenciada"; i Joaquim Punti, professor del Departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la UAB, tancarà el webinar amb la ponència “El suïcidi, una mort evitable: factors protectors i accions de prevenció específiques”. 

Promoure la salut mental és primordial per prevenir afectacions que produeixin  trastorns mentals, i és per aquest motiu que la UAB disposa de projectes com la Comunitat de Recerca Estratègica (CORE) en Salut Mental  una agrupació que promou i gestiona l’organització de jornades, tant científiques com de divulgació, en l’àmbit de la salut mental. Algunes de les actuacions que la CORE ha dut a terme han estat les iniciatives de caràcter informatiu en relació al coronavirus, com la “UAB respon”, així com iniciatives formatives i d’intervenció com son l’Atenció Psicològica al Campus UAB i el portal web PsicoFight.  

A més, la UAB ha impulsat diferents espais per sensibilitzar a la comunitat universitària sobre la importància de la salut mental, com ara el cicle d’activitats realitzades el curs 2017-2018 i emmarcades sota el lema de la festa major “la salut mental, visible i sense estigmes a la UAB”. En aquest context, es va presentar l’espectacle “La follia dels ocells a la UAB”, a càrrec de la Trifulga dels Fútils, es va obrir un blog i es va organitzar l’activitat "La salut mental i les sèries de TV: tractament i estigmatització".

Dins de