Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Una obra escenifica el tràfic d'infants durant el franquisme

16 març 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El 19 de març s'estrena Les traces del silenci, una obra de teatre documental i de memòria sobre el tràfic d'infants en el context de les riuades del Vallès de 1962. Esther Lázaro produeix l'obra i Alba Saura la dirigeix.

Casa en runes després de les riuades

El proper 19 de març, s'estrena l'obra teatral Les traces del silenci, una escenificació del tràfic d'infants durant el franquisme que pren com a punt de partida una recerca sobre unes peticions singulars d’adopció en el context de la riuada de 1962. La dramaturga i investigadora Esther Lázaro, professora al Departament de Filologia Espanyola de la UAB, firma la dramatúrgia i la producció de l'obra, i Alba Saura, investigadora Juan de la Cierva del mateix departament especialitzada en estudis teatrals, és l'encarregada de la direcció. Ha col·laborat en el projecte també l'associació Cultura en Viu-UAB. L'estrena tindrà lloc a les 19 h, al Centre Cívic Parc Sandaru (C. Buenaventura Muñoz, 21) de Barcelona.

Lázaro ha creat aquesta hibridació entre teatre documental i teatre de la memòria amb l'objectiu d'interpel·lar al públic i enfrontar-lo a les dues cares d'un mateix conflicte. Aquest muntatge, presentat per la companyia Therkas Teatre, ofereix també la possibilitat d'accedir a documents inèdits a través de la recerca realitzada per Lázaro; l'obra s’acompanya de l’exposició fotogràfica "La riuada de 1962", que es pot veure entre el 5 de març i el 9 d’abril al vestíbul del Centre Cívic Parc Sandaru.

Saura dirigeix aquesta obra sobre la memòria, la justícia i la reparació dels crims del franquisme a través d'una mirada materna, educativa i diversa. Rosa Aguado i Esther Lázaro s'encarreguen d'interpretar els dos personatges intergeneracionals al voltant dels quals girarà la història. Ja es pot reservar les entrades per assistir a l'estrena.

Dins de