Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Un taller internacional analitza el fenomen històric del corporativisme

01 jul. 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
El corporativisme, impulsat sobretot pel règim de Mussolini, va voler ser un model polític i econòmic alternatiu al capitalisme i al comunisme. Experts de diferents universitats europees tracten aquest fenomen en una trobada que té lloc els dies 1 i 2 d'octubre, a la Facultat de Filosofia i Lletres.
International Workshop on Corporatism
L'International Workshop on Corporatism, que organitzen el Grup de Recerca sobre l'Època Franquista (GREF-CEFID) de la UAB i l'Instituto de História Contemporânea da Universidade Nova de Lisboa (IHC-UNL), tindrà lloc els dies 1 i 2 d'octubre a la sala d'actes de la Facultat de Filosofia i Lletres.

El corporativisme, model polític i econòmic que volia ser una tercera via oposada al capitalisme i al comunisme, va despertar un interès notable a l'Europa d'entreguerres com a possible resposta tant a la irrupció de les masses en la vida política com a la crisi de 1929 i les seves conseqüències. Va ser impulsat sobretot pel règim feixista italià. El taller oferirà una mirada de conjunt sobre el fenomen del corporativisme en els casos d'Itàlia, Espanya i Portugal.

La  trobada s'estructura en tres sessions dedicades, respectivament, al corporativisme polític, al corporativisme i la qüestió social i a l'economia del corporativisme. Hi haurà també una última sessió de cloenda en què diferents especialistes convidats al workshop debatran sobre la utilitat historiogràfica i sobre els límits de la categoria de corporativisme.

Aquest taller està coordinat per Steven Forti, investigador del Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID) de la UAB i de l'IHC-UNL.

Dins de