Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB obre una convocatòria extraordinària de beques per fer pràctiques en altres països europeus

24 març 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

A partir del 12 d'abril, l'alumnat que vulgui fer pràctiques en un altre país europeu entre el 14 de juny i el 30 de novembre de 2022 podrà sol·licitar les beques del programa Erasmus+ Pràctiques per cofinançar la seva estada. La convocatòria, al web del Servei d'Ocupabilitat.

Erasmus+ Pràctiques i UAB Exchange Programme Traineeships

Erasmus+ Pràctiques és el programa de mobilitat de referència per fer estades en altres països europeus i permet fer pràctiques curriculars, extracurriculars i com a persona acabada de titular. Enguany, la pandèmia de Covid-19 ha reduït les mobilitats en el marc d'aquest programa, motiu pel qual la Universitat encara disposa de fons econòmics i de places disponibles a aquestes alçades del curs.

Aquest fet, unit a la decisió de la Comissió Europea d'ampliar el projecte Erasmus+ 2020 fins el 2023, ha permès que la UAB obri una convocatòria extraordinària de beques per cofinançar estades de pràctiques entre el 14 de juny de 2021 i el 30 de novembre de 2022 en els països que formen part del programa. El període de sol·licituds serà obert del 12 d'abril al 17 de maig i tota la informació ja està publicada al web del Servei d'Ocupabilitat.

Amb el programa Erasmus+ Pràctiques, la UAB promou les estades de pràctiques internacionals del seu alumnat, conscient de la importància que aquestes tenen per al seu futur professional: segons l’Estudi sobre l’Impacte de l’Erasmus (2016), el 64% de l’empresariat creu que haver realitzat una experiència de mobilitat és un factor important a l’hora de contractar persones.

Erasmus+ Pràctiques forma part del programa europeu de mobilitat Erasmus+ de la Comissió Europea i el SEPIE (Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació) en distribueix els fons a l’Estat espanyol. Està gestionat pel Servei d’Ocupabilitat de la UAB i té els següents objectius:

  • Ajudar les persones joves a adquirir habilitats i competències professionals addicionals a través de la formació i de l’experiència pràctica a l’estranger.
  • Millorar la qualitat de l’ensenyament a la UE i de la formació de l’alumnat.
  • Contribuir a la modernització dels sistemes d’educació i de formació professional.
  • Promoure la participació del jovent en la societat.

Dins de