Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

L’ICTA-UAB i la Fundació Catalunya - La Pedrera clouen Bojos per la Natura

08 nov. 2016
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
L’ICTA-UAB va cloure el proppassat dissabte dia 5 de novembre el curs 2016 del programa Bojos per la Natura, en el marc del programa Bojos per la Ciència de la Fundació Catalunya – La Pedrera.
Cloenda Bojos per la Natura Imatge
Es tracta d’una iniciativa adreçada a estudiants de batxillerat especialment interessats en l’estudi dels diferents components del medi natural amb la voluntat de promoure el talent, posant-los en contacte amb els principals investigadors i estimulant les vocacions científiques.

L’acte de clausura del curs del 2016 va comptar amb la presència del director de Coneixement i Recerca de la Fundació Catalunya - La Pedrera, Lluís Farrés, qui va adreçar unes paraules als vint-i-cinc estudiants que hi han participat i els encoratjà a continuar engrescant-se amb les propostes de la Fundació Catalunya- La Pedrera. Per la seva part, la directora de l’ICTA-UAB, Jordina Belmonte els va felicitar per tota la feina realitzada als llarg dels darrers mesos. L’acte va comptar amb una part formativa amb dues presentacions de les investigadores de l’ICTA-UAB, Cinthia Pereira i Isabel Ruiz-Mallén sobre participació ciutadana en la conservació i la gestió de la natura, i sobre comunicació de valors i resultats de recerca sobre la matèria.

Els alumnes del grup, format per 13 nois i 12 noies, van rebre un certificat d’aprofitament del curs de mans de Jordina Belmonte i Lluís Farrés. Els joves procedeixen dels municipis de Barcelona (8), Sabadell (4), Sant Cugat, Terrassa, el Masnou, Girona, Sant Adrià del Besós, Sant Carles de la Ràpita, Sant Esteve de Palautordera, Sant Just Desvern, Sant Pere de Ribes, Vilassar de Mar, el Poa, Fondarella i l’Esquirol.

El proper mes de febrer, l’ICTA-UAB endegarà la tercera edició del programa Bojos per la Natura amb la participació de 25 estudiants més. Durant les sessions, que tenen lloc un dissabte al mes, els estudiants treballen en el propi centre juntament amb investigadors per experimentar com és la ciència en un centre de recerca internacional. Això els permet guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d'avantguarda i posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit. De febrer a novembre de 2016, els joves podran participar en sessions matinals teòriques i de visita a laboratoris i centres de recerca de diverses institucions d'arreu de Catalunya, així com en sortides de camp de dia centrades en l’observació del medi natural i en el coneixement sobre el terreny dels principals projectes de recerca que hi tenen lloc. Els alumnes que vulguin fer el seu treball de recerca de batxillerat sobre un dels temes tractats en el programa Bojos per la Natura, podran comptar com a tutor d'aquest treball amb algun dels professors del curs o dels investigadors de l'ICTA-UAB.

El curs se centra en l’estudi del medi físic (climatologia, geologia i hidrologia) i dels diferents tipus d’organismes (fauna i flora) i sistemes (continentals, terrestres i aquàtics, i marins), així com en l’aplicació de les principals eines per a la gestió i la conservació de la natura i en la utilització de les tècniques de comunicació i de participació per transmetre al conjunt de la societat aquests coneixements.

Dins de