Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Jornada sobre l’anàlisi de materials en Patrimoni Cultural

28 maig 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La CORE en Patrimoni va organitzar, el 22 de maig passat, juntament amb el Sincrotró ALBA, una jornada dedicada a l’anàlisi i la caracterització de materials en Patrimoni Cultural. 
core patrimoni
La jornada va ser tenir una gran assistència amb més de 50 inscrits i la participació del Centre de Restauració de Bens Mobles de Catalunya, l’Institut Català de Paleontologia, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el departament de Materials de la UPC, el GRAPAC (Grup de Recerca Aplicada al Patrimoni Cultural)  i els Departaments d’Art i Prehistòria de la UAB.

A la Jornada es van exposar i debatre les diferents aproximacions metodològiques a l’anàlisi del material patrimonial, tant pel seu estudi com per la seva restauració i conservació, i es va fer especial èmfasi en les oportunitats que ofereix la llum de Sincrotró per a aquest fi. Al final de la jornada, els assistents van tenir la oportunitat de visitar les instal·lacions del ALBA. 

Hi van participar la investigadora Glòria Molina i Giralt, doctora en Física Aplicada i Computacional i investigadora del Centre d’Estudis i Recerca en Humanitats de la UAB i del SGR Caracterització de Materials (GCM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); el doctor Josep Fortuny Terricabras, investigador de l’Institut Català de Paleontologia M. Crussafont; la doctora Eulàlia Subira de Galdácano, directora del Grup de Recerca Aplicada al Patrimoni Cultural (GRAPAC); Núria Oriols Pladevall, química i restauradora al laboratori del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC); Ricardo Suarez de la Vega, químic i restaurador del Centre de Restauració de Bens Mobles de Catalunya (CRBMC); el doctor Xavier Clop García, investigador del Departament de Prehistòria de la UAB i director del Grup de recerca ARCHEOM; Victòria Beltran Sanchidrian, doctoranda del grup Anàlisi de Materials de Patrimoni Cultural de la Universitat Politècnica de Catalunya; i Jorge Rodríguez Ariza, doctorant en Art Sagrat Medieval de la UAB.

Dins de