Debaten si les tecnologies contribuiran a bastir una nova democràcia
Les tecnologies de la informació obren noves possibilitats de participació democràtica. Especialistes dels àmbits de la tecnologia (Ramón López de Mántaras), la ciència política (Eva Anduiza) i l'economia (Pere Vallés) debatran sobre l'abast d'aquest canvi el 22 de setembre, a les 19 h, al Palau Macaya.

Hi intervindran Ramon López de Mántaras, director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial; Eva Anduiza, professora de ciència política de la UAB; i Pere Vallés, economista i conseller delegat de Scytl. Moderarà el diàleg Santiago Ramentol, professor de periodisme i director del Laboratori de Pensament Prospectiu.
L'acte planteja que l'objectiu d'una democràcia és que els ciutadans lliures i responsables participin en la presa de decisions i controlin els organismes des dels quals s'exerceix el poder; i, en aquest sentit, les tecnologies de la informació i de la comunicació obren noves possibilitats. Els avenços de la intel·ligència artificial plantegen formes diferents de deliberació, de participació ciutadana i de representativitat. S'anticipa, potser, un futur que pot reduir la distància entre la classe política i la resta de la societat?
Una mirada cap el futur
Les relacions entre la universitat i la societat s’acostumen a abordar des d’una perspectiva principalment tecnològica (la transferència de tecnologia, la incorporació de la cultura de la recerca i la innovació a les organitzacions...), però els espais per reflexionar i col·laborar són més amplis. Els Diàlegs 3C (Coneixement, Creativitat i Canvi) proposen una mirada més sistèmica i orientada al futur pel que fa a les relacions entre la universitat i la resta de la societat a partir de la idea que les organitzacions poden aprendre de l'alma mater i que també aquesta ha d’aprendre moltes coses del saber fer del seu entorn.