Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

200 infants del programa socioeducatiu CROMA 2.0 han visitat el campus 

17 maig 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Dins el programa CROMA 2.0 estudiants voluntaris de la UAB duen a terme tallers, durant el curs, a escoles per motivar a uns 200 infants de primària que es troben en situació de vulnerabilitat socioeconòmica. El dimecres, 18 de maig, han celebrat la jornada de cloenda al campus, després de tres anys sense poder fer-se per la Covid.

ImatgegrupalCROMA2022

Els infants han visitat la UAB com a cloenda del CROMA 2.0 per endinsar-se de primera mà en la UAB. Enguany, han pogut investigar en projectes de neurociència, agrigenòmica, gènere i desigualtats i accessibilitat i traducció audiovisual. 

 

Després de tres cursos sense poder fer-se pel covid, els infants participants al programa CROMA 2.0 han pogut tornar a visitar la universitat com a cloenda del programa. Durant tot l’any, estudiants de la UAB duen a terme a escoles de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa uns tallers que tenen per objectiu despertar l’interès per l’aprenentatge d’alumnat de 5è i 6è de primària que es troba en situació de vulnerabilitat socioeconòmica i que no disposa d’un acompanyament fora de l’horari escolar.   

El CROMA 2.0 és un programa socioeducatiu que gestiona la Fundació Autònoma Solidària on hi participen 23 estudiants de la UAB, en pràctiques o fent un voluntariat, i infants d’11 i 12 anys, on s’hi fan dinàmiques de grup, suport a l’estudi i projectes d’investigació.   

La visita a la UAB és un moment il·lusionant pels infants, que probablement és la primera vegada que trepitgen una universitat. Aques dia, els estudiants de  la UAB han fet d’amfitrions i s’aconsegueix que es creïn expectatives educatives en aquest alumnat d’entorns més desafavorits.  

El dimecres, 18 de maig, el dia s’ha organitzat de manera que en una primera part (de 10 a 12h) els infants han presentat els resultats dels projectes als investigadors de la UAB que els han dissenyat. 

En una segona part, els alumnes, a partir d’una gimcana (de 12h a 13h) pel Campus, han pogut descobrir què s’hi estudia, què s’hi pot fer, qui hi treballa...Al final de la jornada faran una foto de grup i un dinar conjunt. Han sortit de la universitat cap a les 14:30 per tornar a les seves escoles.  

La jornada ha servit també per fer visibles els projectes de recerca. Enguany, s’han desenvolupat quatre projectes amb els grups de recerca Institut de Neurociències, CRAG, GREDICS i TransMedia Catalonia.  

Han pogut investigar sobre: neurociència, abordant el repte de com dissenyar un robot que senti emocions; agrigenòmica, coneixent les aplicacions que tenen les mutacions de plantes a la vida quotidiana; gènere i desigualtats, reflexionant sobre les construccions socials relacionades al gènere; i, per últim, sobre accessibilitat i traducció audiovisual, cocreant un vídeo en 360º accessible per a tothom.   

Les escoles participants que pertanyen a cinc municipis propers a la UAB (Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa) són: les Fontetes, Sant Martí, Serraparera i Turó de Guiera, de Cerdanyola del Vallès; El Turó, El Viver, Font Freda i Reixac, de Montcada i Reixac; Del Bosc, Montessori, Pau Casals i Ramon Llull, de Rubí; Floresta, Joan Montllor, Miquel Carreras i Sant Julià, de Sabadell; i Agustí Bartra, Antoni Ubach, el Vallès, Joan Marquès i Casals, Josep Ventalló i Ramón y Cajal, de Terrassa.   

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats
  • Educació de qualitat

Dins de