Oficina de Projectes Internacionals

Jornades informatives realitzades


Aquí trobareu informació i documentació de les jornades organitzades per l'Oficina de Projectes Internacionals (OPI).

Jornada en línia sobre les convocatòries del programa Erasmus+, adreçada al PDI de la UAB.

Programa complet

Presentació de la jornada

Jornada sobre les properes convocatòries del Clúster 2 (Culture, Creativity and Inclusive Society), adreçada al personal investigador de la UAB. Les diferents convocatòries d'aquest programa es van obrir el passat 4 d’octubre i el termini per a les sol·licituds és el proper 7 de febrer de 2024.

La sessió va compatr amb la presència de la National Contact Point d’aquest clúster, que també valorarà les idees de projectes per aquells interessats en coordinar algun projecte.

Programa complet

 

 

La UAB coorganitza amb la FECYT el Reading Day Barcelona de 2022. Es tracta d'una iniciativa on les persones candidates als ajuts del European Research Council tindran l'oportunitat de llegir propostes que han sigut finançades en alguna de les convocatòries anteriors. Per poder participar-hi, la persona lectora haurà de complir les condicions següents:

  • Ser elegible per a les pròximes convocatòries del WP2023.
  • Estar familiaritzada amb la convocatòria ERC WP2023.
  • Podrà participar en un sol Reading Day i podrà llegir fins a dues propostes.
  • Haurà de ser personal investigador.

La jornada va ser el dia 8 de juny a la Casa Convalescència (C/ Sant Antoni Maria Claret, 171 · Barcelona). 

Consulta el programa

 

L'objectiu de la sessió va ser ajudar els investigadors i investigadores de la UAB dels àmbits de les ciències socials i les humanitats a millorar l'enfocament de les seves propostes amb relació a la part d’impacte i innovació. 

Durant la jornada es van analitzar les especificitats d'aquests àmbits oferint eines i consells per adaptar la narrativa pròpia d'aquestes disciplines als requeriments de les convocatòries internacionals, especialment l’Horizon Europe. 

D'altra banda, es va oferir informació de les llicències Creative Commons com una alternativa per protegir el coneixement que es genera durant el projecte. Es van presentar diferents projectes de la UAB dels àmbits de les ciències socials i les humanitats que han tingut èxit presentant-se a instruments i convocatòries orientades a innovació i transferència (Innovation Action, ERC Proof of Concept)

Descarregueu el programa

 

El dia 7 de juliol l'OPI va organitzar la jornada Sessió informativa interna sobre el clúster 3 de l'Horizon Europe: Seguretat civil de les societats.

Programa

Presentació

Sessió informativa nou programa Erasmus +

Aquesta sessió va anar adreçada a tota la comunitat UAB, amb el doble objectiu de fer una presentació general per al públic que no coneixia el programa Erasmus+ i, alhora, per a les persones que sí que el coneixen, oferir un resum de les principals novetats de la pròxima convocatòria.

A la sessió, d'una hora i mitja de durada, es van detallar les oportunitats de participació que ofereix el nou programa Erasmus+ 2021-2027. També es va aprofitar la sessió per presentar els resultats de l'anterior convocatòria (l'Erasmus+ 2014-2020).

Programa de la jornada

Presentació

Jornada sobre accés obert i la nova plataforma Open Research Europe de la Comissió Europea.

La Comissió Europea va obrir la darrera convocatòria del programa de finançament Horizon 2020, relacionada amb la iniciativa de l'European Green Deal. Des de l'Oficina de Projectes Internacionals de la UAB es va organitzar una sessió orientada a fomentar la cocreació de propostes coordinades per la UAB. La sessió, en format virtual, es va adreçar a personal investigador de la UAB amb interès en col·laborar i dissenyar propostes conjuntes i interdisciplinàries per a la Call Area 10

Taller de revisió de propostes. 

El 18 de febrer de 2020 es va organitzar una jornada sobre Finançament europeu en Salut i Infraestructures. Es van presentar les infraestructures disponibles a la UAB i a l'Esfera UAB per dur a terme projectes innovadors i competitius en l’àmbit de les Ciències de la Vida. 

Documentació sobre el taller d'oportunitats de finançament en els àmbits de Salut i Bioinformàtica que es va organitzar el dia 10 juliol de 2019. 

La sessió va tenir lloc el dia 21 de juny de 2019, a les 10h, a la Sala Seminari del IERMB ubicada a l'edifici MRA. Time Machine és una gran iniciativa de recerca que pretén incidir en la frontera existent entre la recerca en tecnologies de la informació i la comunicació i les ciències socials i les humanitats.

Taller de revisió de propostes. 

El passat 24 de maig a les 11 h, a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències Socials i Lletres de la UAB, es va celebrar una jornada sobre la convocatòria Marie S. Curie: Individual Fellowships 2018. La jornada va estar impartida per Queralt González, tècnica de projectes de l'OPI.

L’objectiu d'aquesta convocatòria és finançar accions de mobilitat d’investigadors/es doctors/es que vulguin realitzar estades d’un a tres anys en un altre país. Tots els candidats han de complir amb l’anomenat requisit de mobilitat, i no haver viscut en el país de destí més de dotze mesos en els darrers tres anys (a data de tancament de la convocatòria).

El passat 5 de març, a la Sala de Graus de l'Escola d'Enginyeria de la UAB, es va celebrar un taller informatiu i de preparació de propostes H2020 Secure Societies – Protecting freedom and security of Europe and its citizens, organitzat pel CDTI, ACCIÓ i la UAB. Va ser una sessió pràctica en la qual es va proporcionar informació sobre els nous tòpics publicats al Work Programme 2018-2020, vinculats a Societats Segures, i es van donar recomanacions de com preparar propostes d'èxit.

A més a més, es van donar a conèixer casos d’èxit i potencial dels assistents, amb la idea que poguessin sorgir sinergies, amb una sessió final de networking i B2B.

El passat 18 de gener de 2018, va tenir lloc a la seu d'ACCIÓ, una jornada informativa i de revisió de propostes sobre H2020 Repte Social 5 Climate Action, Environment, Resource Efficiency & Raw Materials. La jornada estava organitzada per: CDTI, ACCIÓ, IRTA, EURECAT, URV, PRUAB i UAB.

En aquesta sessió es van donar a conèixer les noves iniciatives per al 2018 vinculades a aquesta temàtica i recomanacions pràctiques de com preparar propostes d'èxit. A més, també es van donar a conèixer idees de projectes, amb l’ajut d’entitats col·laboradores, amb la idea que puguin sorgir sinergies entre les empreses i entitats assistents a la sessió.

De forma paral·lela es van organitzar reunions de revisió de propostes enviades prèviament, per validar amb el NCP l’encaix amb el topic de WP 2018-2020 del Societal Challenge 5: Climate Action, Environment, Resource Efficiency & Raw Materials.