Jornades informatives realitzades
Aquí trobareu informació i documentació de les jornades organitzades per l'Oficina de Projectes Internacionals (OPI).
Jornada informativa sobre la convocatòria Erasmus+ del 2025 dirigida al personal docent i investigador.
Jornada en línia sobre Partenariats Europeus dirigida al personal docent i investigador.
Lloc: Sala Graus II "Josep Egozcue" - C5/1068 Facultat de Ciències
Programa
10:30 h Benvinguda de la sessió
- Iván Martínez, vicegerent de recerca de la UAB
- Presentació OPI – Resultats UAB MSCA-SE
10:45 h Presentació en línia del programa MSCA
- Jesús Rojo, NCP de MSCA
11:15 h Marie Skłodowska-Curie Staff Exchanges Actions
- Sotiris Kiokias, REA Research Program Officer
11:40 h Casos d'èxit MSCA-SE a la UAB.
- K-Reporters: Reassembling politics across children's cultures to scale intersectional pedagogies (Angelina Sanchez; Dept de Pedagogia aplicada)
- RECYCLES: Recovering carbon from contaminated matrius by exploiting the nitrogen and sulphur cycles (David Gabriel, Dept de Enginyeria Química)
- VALZEO: Valorització d'agroindustrial waste to obtain zeolite-based composite materials and their use in environmental remediation and biofuel production (Roberto Boada, Dept de Química)
12:25 h Taula rodona
12:55 h Tancament de la sessió
- Núria Claver, directora de l'Oficina de Projectes Internacionals de la UAB
Jornada en línia sobre les convocatòries del programa Erasmus+, adreçada al PDI de la UAB.
Jornada sobre les properes convocatòries del Clúster 2 (Culture, Creativity and Inclusive Society), adreçada al personal investigador de la UAB. Les diferents convocatòries d'aquest programa es van obrir el passat 4 d’octubre i el termini per a les sol·licituds és el proper 7 de febrer de 2024.
La sessió va compatr amb la presència de la National Contact Point d’aquest clúster, que també valorarà les idees de projectes per aquells interessats en coordinar algun projecte.
La UAB coorganitza amb la FECYT el Reading Day Barcelona de 2022. Es tracta d'una iniciativa on les persones candidates als ajuts del European Research Council tindran l'oportunitat de llegir propostes que han sigut finançades en alguna de les convocatòries anteriors. Per poder participar-hi, la persona lectora haurà de complir les condicions següents:
- Ser elegible per a les pròximes convocatòries del WP2023.
- Estar familiaritzada amb la convocatòria ERC WP2023.
- Podrà participar en un sol Reading Day i podrà llegir fins a dues propostes.
- Haurà de ser personal investigador.
La jornada va ser el dia 8 de juny a la Casa Convalescència (C/ Sant Antoni Maria Claret, 171 · Barcelona).
L'objectiu de la sessió va ser ajudar els investigadors i investigadores de la UAB dels àmbits de les ciències socials i les humanitats a millorar l'enfocament de les seves propostes amb relació a la part d’impacte i innovació.
Durant la jornada es van analitzar les especificitats d'aquests àmbits oferint eines i consells per adaptar la narrativa pròpia d'aquestes disciplines als requeriments de les convocatòries internacionals, especialment l’Horizon Europe.
D'altra banda, es va oferir informació de les llicències Creative Commons com una alternativa per protegir el coneixement que es genera durant el projecte. Es van presentar diferents projectes de la UAB dels àmbits de les ciències socials i les humanitats que han tingut èxit presentant-se a instruments i convocatòries orientades a innovació i transferència (Innovation Action, ERC Proof of Concept).
El dia 7 de juliol l'OPI va organitzar la jornada Sessió informativa interna sobre el clúster 3 de l'Horizon Europe: Seguretat civil de les societats.
Aquesta sessió va anar adreçada a tota la comunitat UAB, amb el doble objectiu de fer una presentació general per al públic que no coneixia el programa Erasmus+ i, alhora, per a les persones que sí que el coneixen, oferir un resum de les principals novetats de la pròxima convocatòria.
A la sessió, d'una hora i mitja de durada, es van detallar les oportunitats de participació que ofereix el nou programa Erasmus+ 2021-2027. També es va aprofitar la sessió per presentar els resultats de l'anterior convocatòria (l'Erasmus+ 2014-2020).
Jornada sobre les novetats i oportunitats del nou programa europeu de finançament de la recerca i la innovació.
Presentacions
- Horizon Europe: principals novetats, a càrrec d'Stefanie Ubrig, directora de l’oficina OPERA (Office for the Promotion of Research Activities) a Brussel·les de la Alianza 4 Universidades.
- El Pilar 1: Les accions Marie Slodovska Curie (MSC) i el European Research Council (ERC), a càrrec de Cristina Gómez Corchete, representant espanyola i Punt de Contacte Nacional, Marie Sklodowska-Curie (MSCA).
- Organització de l'Oficina de Projectes Internacionals de la UAB i serveis que ofereix, a càrrec de Núria Claver, directora de l'OPI.
- Oportunitats de finançament en Ciències de la Vida, a càrrec de Sílvia Bronsoms, assessora de projectes de l'OPI.
- Oportunitats de finançament en Ciències Experimentals i Enginyeries, a càrrec d'Alejandra Campos, assessora de projectes de l'OPI.
- Oportunitats de finançament en Medi Ambient i Sostenibilitat, a càrrec de Verònica Colombo, assessora de projectes de l'OPI.
- Oportunitats de finançament en Ciències Socials i Humanitats, a càrrec de Dulce Tiende, assessora de projectes de l'OPI.
- El Pilar 3: Europa innovadora, a càrrec de Luis Jesús Guerra. Delegat espanyol H2020 SME i Access to Risk Finance.
Jornada sobre accés obert i la nova plataforma Open Research Europe de la Comissió Europea.
La Comissió Europea va obrir la darrera convocatòria del programa de finançament Horizon 2020, relacionada amb la iniciativa de l'European Green Deal. Des de l'Oficina de Projectes Internacionals de la UAB es va organitzar una sessió orientada a fomentar la cocreació de propostes coordinades per la UAB. La sessió, en format virtual, es va adreçar a personal investigador de la UAB amb interès en col·laborar i dissenyar propostes conjuntes i interdisciplinàries per a la Call Area 10.
Taller de revisió de propostes.
El 18 de febrer de 2020 es va organitzar una jornada sobre Finançament europeu en Salut i Infraestructures. Es van presentar les infraestructures disponibles a la UAB i a l'Esfera UAB per dur a terme projectes innovadors i competitius en l’àmbit de les Ciències de la Vida.
Documentació sobre el taller d'oportunitats de finançament en els àmbits de Salut i Bioinformàtica que es va organitzar el dia 10 juliol de 2019.
La sessió va tenir lloc el dia 21 de juny de 2019, a les 10h, a la Sala Seminari del IERMB ubicada a l'edifici MRA. Time Machine és una gran iniciativa de recerca que pretén incidir en la frontera existent entre la recerca en tecnologies de la informació i la comunicació i les ciències socials i les humanitats.
Taller de revisió de propostes.
El passat 24 de maig a les 11 h, a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències Socials i Lletres de la UAB, es va celebrar una jornada sobre la convocatòria Marie S. Curie: Individual Fellowships 2018. La jornada va estar impartida per Queralt González, tècnica de projectes de l'OPI.
L’objectiu d'aquesta convocatòria és finançar accions de mobilitat d’investigadors/es doctors/es que vulguin realitzar estades d’un a tres anys en un altre país. Tots els candidats han de complir amb l’anomenat requisit de mobilitat, i no haver viscut en el país de destí més de dotze mesos en els darrers tres anys (a data de tancament de la convocatòria).
El passat 5 de març, a la Sala de Graus de l'Escola d'Enginyeria de la UAB, es va celebrar un taller informatiu i de preparació de propostes H2020 Secure Societies – Protecting freedom and security of Europe and its citizens, organitzat pel CDTI, ACCIÓ i la UAB. Va ser una sessió pràctica en la qual es va proporcionar informació sobre els nous tòpics publicats al Work Programme 2018-2020, vinculats a Societats Segures, i es van donar recomanacions de com preparar propostes d'èxit.
A més a més, es van donar a conèixer casos d’èxit i potencial dels assistents, amb la idea que poguessin sorgir sinergies, amb una sessió final de networking i B2B.
El passat 18 de gener de 2018, va tenir lloc a la seu d'ACCIÓ, una jornada informativa i de revisió de propostes sobre H2020 Repte Social 5 Climate Action, Environment, Resource Efficiency & Raw Materials. La jornada estava organitzada per: CDTI, ACCIÓ, IRTA, EURECAT, URV, PRUAB i UAB.
En aquesta sessió es van donar a conèixer les noves iniciatives per al 2018 vinculades a aquesta temàtica i recomanacions pràctiques de com preparar propostes d'èxit. A més, també es van donar a conèixer idees de projectes, amb l’ajut d’entitats col·laboradores, amb la idea que puguin sorgir sinergies entre les empreses i entitats assistents a la sessió.
De forma paral·lela es van organitzar reunions de revisió de propostes enviades prèviament, per validar amb el NCP l’encaix amb el topic de WP 2018-2020 del Societal Challenge 5: Climate Action, Environment, Resource Efficiency & Raw Materials.