UAB Campus Living Lab

Campus Laboratori Obert

El campus, un entorn per a la cocreació de solucions als reptes de territori

El campus principal de la UAB s'ubica a una zona verda de 260 hectàrees, una àrea que funcionalment s'ha concebut com una ciutat a petita escala. Gairebé 50.000 persones interactuen diàriament en un domini controlat, incloent estudiants i professorat, personal de gestió, proveïdors de diferents serveis, com restaurants, hotels, escoles primàries i d’altres serveis. Aquestes característiques i l'extensa llista d'equipaments fan que el campus de la UAB sigui únic en el seu tipus a tot Catalunya.

És, sens dubte, un entorn perfecte per desenvolupar i experimentar noves solucions, productes o serveis en col·laboració amb els usuaris i altres actors rellevants. Un autèntic living lab, que permet la participació activa de diferents actors per aportar el seu coneixement, experiència i punts de vista en el desenvolupament de solucions adaptades a les seves necessitats i contextos específics.

La iniciativa UAB Campus Living Lab busca reforçar aquestes capacitats i activar l’ús del campus com un entorn per a la cocreació de solucions als reptes del territori, així com els del propi campus, utilitzant la metodologia de cocreació i innovació oberta.