Màster Universitari en Neurociències

L’objectiu principal d’aquest programa de màster universitari és conèixer i entendre l’estructura i les funcions del sistema nerviós amb un enfocament clarament orientat a la recerca.

Informació general

 • Màster Universitari UAB
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici de la preinscripció 12/01/2024
  Veure el calendari
 • Estat de la preinscripció: Tancada
 • Places: 40 places
 • Preu: 27,67€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2024-2025.
  75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2024-2025.

 • Idioma: Castellà (60%) i Anglès (40%)
 • Modalitat: Presencial
 • Centre docent: Facultat de Biociències

Es pot regenerar el sistema nerviós danyat? Per què és tan difícil trobar tractaments eficaços per a les malalties neurodegeneratives i les lesions del sistema nerviós? Com es generen les sensacions i percepcions, els moviments, les emocions o les funcions cognitives? Pot el coneixement del cervell ajudar a tractar o fins i tot curar els trastorns mentals? Per poder respondre a aquestes i a moltes altres preguntes és necessari conèixer a fons l’estructura molecular, cel·lular i anatòmica del sistema nerviós, entendre els processos psicològics, saber com actuen alguns fàrmacs i drogues. El màster aborda tots aquests aspectes des d’una perspectiva clarament orientada a la recerca.

La major part del professorat és membre de l’Institut de Neurociències de la UAB (INc). Els estudiants tenen l’oportunitat de participar en moltes de les activitats organitzades per l’INc,  un bon espai per conèixer els diversos grups de recerca i per intercanviar experiències amb altres estudiants de màster i doctorat.

El màster forma part de la Network of European Neuroscience Schools (NENS), integrada dintre de la Federation of European Neuroscience Societies (FENS).
https://www.fens.org/Training/NENS/

Sortides professionals

El destí professional dels alumnes del màster serà la investigació en neurociència bàsica i aplicada: laboratoris de centres d'R+D acadèmics, de recerca del sector biosanitari, biotecnològic o clínic dedicats a l'estudi del sistema nerviós i de les seves malalties.

Pràctiques

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Màster Oficial - Neurociències Accedir a l'apartat de El màster en xifres

Més informació