Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Una recerca que vol fer vídeojocs més accessibles busca estudiants amb dislèxia

14 maig 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El grup de recerca TransMedia Catalonia de la UAB —expert en accessibilitat audiovisual— investiga com fer videojocs més accessibles, raó per la qual busquen estudiants de la UAB amb dislèxia que vulguin participar en grups focals.

Mans amb aparell jugar videojocs

El grup de recerca TransMedia Catalonia de la UAB treballa des de fa temps en l’àmbit de l’accessibilitat audiovisual. En aquests moments desenvolupa un projecte anomenat WEL amb el qual volen investigar, entre d’altres coses, l'accessibilitat als videojocs de les persones amb discapacitat cognitiva o dificultats d'aprenentatge.

Per començar la recerca han previst crear diferents grups focals per conèixer les necessitats dels jugadors de videojocs amb dislèxia. Per això busquen alumnes de la UAB amb dislèxia que hi puguin participar. Els investigadors cerquen l’opinió de primera mà de l’alumnat, així com les dificultats que es poden trobar davant dels videojocs.

L’alumnat que hi vulgui participar, o que vulgui ampliar la informació, només cal que escrigui un correu a Miguel  Ángel Oliva Zamora, investigador del grup TransMediaCatalonia i professor de la Facultat de Traducció i d’Interpretació: MiguelAngel.Oliva@uab.cat

El projecte WEL (del text escrit al text oral en lectura fàcil: audiofàcils en visites culturals i vídeojocs) és un projecte iniciat l’any passat i que finalitza el 2025, dirigit per les professores de la UAB Carme Mangiron i Anna Matamala. Està finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats d’Espanya.

Dins de