Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Quaranta anys de la primera promoció de llicenciats en Periodisme i Publicitat

22 març 2017
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
L’exposició té lloc a la planta baixa de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, i en ella es poden trobar exemplars dels diaris de l'època, així com alguns dels primers dispositius tecnològics dels quals disposava la Facultat.
Imatge de recurs de la FCC. Passadís.
La Facultat de Ciències de la Comunicació celebra el quarantè aniversari de la primera promoció de llicenciats en Periodisme i Publicitat amb l'exposició "Ara fa 40 anys. País, Comunicació, Cultura", que s'inaugurarà el 30 de març, a les 13 h, i que es podrà visitar del 20 de març al 12 de maig, a la sala d'exposicions de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB. Participaran a l'acte d'inauguració la degana de la Facultat, Maria José Recoder; el Vicerector de Relacions Institucionals i Cultura, Carlos Sánchez; i el comissari de l'exposició, Armand Ballsebre.

L’aparició del diari Avui, la posada en marxa de Ràdio 4, l’estrena de La ciutat cremada, l’emissió per Ràdio Barcelona de Futbol en català, els informatius Miramar i Giravolt de TVE, la secció “Catalunya endins” de Mundo Diario són alguns dels exemples presents en aquesta mostra audiovisual, que subratlla la seva contribució a la normalització del català immediatament després de la fi de la dictadura. Aquest procés de normalització va coincidir amb la incorporació al mercat professional de la primera promoció de periodistes i publicistes marca UAB en el bienni 1976-1977.
 
L’exposició recull també alguns dels precedents de comunicació en català que la tolerància administrativa del ministeri de Manuel Fraga va permetre durant el franquisme, a més de les emissions clandestines en català que des de Bucarest va emetre Radio Pirenaica amb la veu de Jordi Solé Tura.
 
L’exposició ha estat comissariada per Armand Balsebre, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat, amb la col·laboració de Ràdio Barcelona, RTVE Catalunya, l’arxiu publicitari de Joan Anguera, l’arxiu fototogràfic de Gabriel Sendra, la Filmoteca de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya i la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB. La mostra incorpora també alguns dels primers equipaments tecnològics de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

Dins de