Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Prostitució i ordenances municipals, a debat

30 maig 2017
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La jornada sobre Prostitució i Ordenances Municipals, el 2 de juny, estarà dividida en quatre blocs en els quals es tractaran els resultats del projecte DEORGE, les polítiques municipals i prostitució, l'afectació de les ordenances en els drets municipals i la prostitució des d'un punt de vista feminista.
Maternitat
Es presentaran els resultats del projecte DEORGE, que ha fet un treball de camp entrevistant persones que exerceixen el treball sexual; entitats i associacions; representants polítics municipals; i cossos policials de Barcelona, La Jonquera, Castelldefels, Leida, Madrid, Saragossa, Bilbao i Donostia.
La jornada “Prostitució i Ordenances Municipals” és organitzada pel Grup de recerca Antígona, drets i societat amb perspectiva de gènere de la UAB i el Grup de recerca en educació intercultural (GREDI) de la Universitat de Barcelona (UB) i se celebrarà el divendres 2 de juny de 2017 a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona. Compta amb el suport de la regidoria de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i de la Xarxa d’excel·lència GENCPOLIS.

La jornada serà inaugurada per Laura Pérez Castaño, regidora de Feminismes i LGTBI a l'Ajuntament de Barcelona, i Encarna Bodelón González, professora de Dret de la UAB i directora del Grup Antígona dela UAB.

S'aprofundirà en les polítiques públiques vinculades a la prostitució i en els límits i els problemes jurídics de les ordenances municipals en el marc dels drets fonamentals i la prostitució.Aquesta jornada es fa en el marc del projecte I+D+i "El desarrollo de los derechos fundamentales en las ordenanzas municipales: límites y vulneraciones de derechos desde la perspectiva de género (DEROGE),  finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat del Govern d’Espanya.

La jornada s’organitza en quatre taules: la primera està formada per membres de l’equip investigador del projecte DEROGE en la qual es presentaran els principals resultats de la recerca; la segona tractarà sobre les ordenances municipals i la prostitució a Lleida, Andalusia i Itàlia; la tercera comptarà amb la presència d’especialistes en diversos àmbits en la qual es debatrà sobre el problemes jurídics de les ordenances municipals en relació a la prostitució i els drets fonamentals; i la quarta se centrarà en la ordenança municipal de Barcelona.

Els objectius principals del projecte DEORGE han estat analitzar de quina manera les ordenances municipals que regulen la prostitució estan limitant o no els drets fonamentals. També, en segon lloc, ha establert -a través d’un treball de camp amb 28 entrevistes, entre juny i novembre del 2016- quin impacte té l’aplicació de les ordenances municipals en els drets fonamentals de les persones que exerceixen la prostitució a l’espai públic.

Aquestes entrevistes s’han realitzat a Barcelona, La Jonquera, Castelldefels, Lleida (Catalunya), Madrid (Madrid), Saragossa (Aragó), Bilbao i Donostia (País Basc). S'han entrevistat persones que exerceixen el treball sexual; entitats i associacions vinculades amb la temàtica; tècnics/es municipals; representants polítiques municipals; cossos policials i expertes en la temàtica.

L’equip del projecte DEORGE l’ha liderat Encarna Bodelón, directora del Grup de recerca Antígona i investigadora principal del projecte, Paula Arce, Lorena Garrido, Montserrat Iglesias, i Maria Barcons -totes elles del Grup Antígona –UAB-, i Arantza Campos (Universitat del País Basc), M. Eugenia Rodríguez Palop (Universidad Carlos III de Madrid), Teresa Picontó (Universidad de Zaragoza), Raúl Susín (Universidad de La Rioja) i Marco Aparicio (Universitat de Girona).

Programa: http://www.donesenxarxa.cat/IMG/pdf/Programa-18.pdf

Dins de