Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB coordina dos projectes MSCA Staff Exchanges

25 jul. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB coordina dos projectes de l’última convocatòria del programa MSCA Staff Exchanges i participa en un tercer com a sòcia beneficiària. Es tracta dels projectes K REPORTERS, de la professora Montserrat Rifà, INCASI2, del professor Pedro López Roldán, i ClearClimate, de la professora Pilar Orero.

Collage arees de coneixement - font: Web projectes MSCA

La convocatòria Marie Skłodowska-Curie Actions Staff Exchanges (MSCA-SE-2022), resolta fa poc, ha concedit la coordinació de dos projectes de recerca a la UAB i la participació com a sòcia beneficiària en un tercer. Els projectes tenen una durada de quatre anys i promouen la recerca i la innovació mitjançant l’intercanvi de personal entre les institucions del consorci.

El projecte K REPORTERS (Reassembling politics across children's cultures to scale intersectional pedagogies) és coordinat per la UAB i liderat per la professora Montserrat Rifà, investigadora del grup de recerca Interseccions Crítiques en Educació (ATLAS) del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la UAB, i compta amb la participació de les investigadores del mateix grup Mireia Foradada i Angelina Sánchez.

És un projecte interdisciplinari, internacional i intersectorial, que té com a objectiu explorar la política i les cultures infantils en les societats actuals des dels estudis decolonials de la infància. Aquest projecte legitima els discursos infantils com a coneixement científic, per tal de millorar el benestar dels infants, eix principal per construir comunitats democràtiques, mitjançant el disseny d'eines pedagògiques interseccionals per a professionals. El consorci està format per 17 institucions de 12 països, 7 de les quals no acadèmiques, i té un pressupost de 1.403.000 €,  547.400 € dels quals són per a la UAB.

La UAB també coordina el projecte INCASI2 (A New Measure of Socioeconomic Inequalities for International Comparison), liderat pel professor Pedro López Roldán, investigador de l’Institut d’Estudis del Treball i del Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball, del Departament de Sociologia de la UAB.

El projecte dona continuïtat a la xarxa INCASI formada per 29 entitats, de les quals 14 són universitats europees, 11 universitats de l’Amèrica Llatina i 4 entitats no acadèmiques. El consorci treballa conjuntament per analitzar de manera comparada, interdisciplinària, internacional i intersectorial les desigualtats socioeconòmiques. L’objectiu global del projecte és establir una xarxa d’experts globals per construir, a partir d’un programa de recerca comú, un nou model analític de desigualtats socioeconòmiques i fomentar els valors europeus de justícia social. Té un pressupost de 1.656.000 €, 216.200 € dels quals aniran per a la UAB.

En la convocatòria, la UAB també participa com a soci beneficiari en el projecte ClearClimate (Engaging approaches and services for meaningful climate actions). La IP del projecte a la UAB és la professora Pilar Orero, del Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental.

ClearClimate té com a objectiu crear un entorn internacional, interdisciplinari i intersectorial per formar investigadors creatius amb coneixements i competències teòriques i pràctiques, necessàries per afrontar els principals reptes del desenvolupament dels serveis d'informació climàtica. El projecte té un pressupost de 1.209.800 €, dels quals 188.600.00 € són per a la UAB.

En aquesta convocatòria MSCA-SE-2022 les entitats espanyoles coordinen 13 projectes. L’import total de la convocatòria és de 77,5 milions d’euros per a un total de 73 projectes internacionals de recerca cooperativa amb la finalitat d’impulsar la transferència de coneixement i la innovació.

Més informació:
https://marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu/news/results-msca-staff-exchanges-2022-call

 

Dins de