Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB acull la III Jornada de les Oficines de Transferència de les Universitats Catalanes

21 maig 2025
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El pròxim dimarts 3 de juny, l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB serà l’escenari de la tercera edició de la Jornada de les Oficines de Transferència de les Universitats Catalanes. L’esdeveniment reunirà professionals del sistema universitari per reflexionar sobre els reptes actuals de la transferència de coneixement, la innovació i la col·laboració amb l’entorn socioeconòmic.

Banner de la III Jornada de les Oficines de Transferència de les Universitats Catalanes

La jornada, organitzada enguany per la UAB, té com a objectiu generar espais de debat, intercanvi i aprenentatge entre els agents que impulsen la connexió entre recerca i societat. Inclourà conferències, taules rodones i espais de networking que posaran el focus en l’evolució de les oficines de transferència i en la necessitat d’adaptar-se a un entorn cada cop més complex i multidisciplinari.

La jornada començarà amb una benvinguda institucional a càrrec de Javier Selva, director general de Transferència i Societat del Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i Rosa Maria Sebastián, vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB. Tot seguit, Xavier Vallvé, director de l’Oficina de Transferència de Coneixement i Valorització de la Recerca de la UAB, presentarà indicadors i resultats de les activitats de transferència del coneixement de les universitats públiques catalanes.

La ponència principal serà a càrrec de Simon Hepworth, director de Transferència de Coneixement a Research England. Amb el títol «The Future of University Innovation, and How to Get There», Hepworth explorarà l’evolució de les empreses derivades (spin-offs) universitàries, els reptes del finançament de tecnologies profundes (deep tech) i les polítiques públiques per enfortir l’ecosistema d’innovació, a partir de la seva experiència a l’Imperial College London i a l’organització TenU.

La jornada continuarà amb una sessió sobre estratègies de comunicació per generar impacte en la transferència de coneixement a càrrec d’Ana Cano, responsable de projectes de Iuris.doc, i una sessió sobre com dissenyar, explicar i mesurar l’impacte en projectes de recerca i transferència, amb intervencions de Toni Bassaganyas, de l’Àrea d’Estratègia de la Institució CERCA, i Juan Solís, director general d’Arvor.

Per a més informació, podeu consultar el programa complet aquí.

L’acte té el suport de la Xarxa d’Emprenedoria Universitària (XEU) i del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.

Dins de