La justícia ambiental i decolonialitat a debat en una jornada a la UAB
L’àrea de cooperació i educació per a la justícia global de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) organitza una jornada de formació i debat sobre l’enfocament de drets humans en les polítiques de governança i l’accés a l'aigua i de la influència de la lògica colonialista en l’extractivisme i la desforestació. Es durà a terme el divendres 1 de desembre, de 09h a 14h, a l’aula C5b/013 de la Facultat de Ciències de UAB, i comptarà amb investigadors/es i persones expertes en la temàtica.
La jornada que té el suport de l’Ajuntament de Barcelona iniciarà amb dues taules rodones i acabarà amb la realització de dos tallers. En la primera taula rodona “Territoris geo-hidrosocials I coneixements ambientals locals” intervindran Sandrine Laure (ICTA - UAB) i Enric Cassú (IMANI - UNAL; LEQUIA - UdG). En la segona “Conflictes socioambientals i decolonialitat” es comptarà amb Angham Daiyoub (ICTA, UAB); Czarina Musni, defensora de drets humans; i Kamran Shayesteh, professora de Malayer University.
I, sobre els tallers, el primer, “Cos Terra” el dinamitzarà Eddy Laverde, actriu i investigadora escènica i líder social colombiana; i el segon, Aura Vidal d’Enginyeria Sense Fronteres farà el taller “L’aigua un dret humà i com a bé comú”.
L’objectiu d’aquest seminari és la formació i el debat sobre si les polítiques sobre la governança i l'accés a l'aigua haurien de ser abordades des dels enfocaments dels drets humans i del bé comú. Així doncs, s’espera que hi hagi interacció i un gran intercanvi de punts de vista entre el públic, ja que així tothom podrà teixir les seves pròpies conclusions sobre si tenint en compte les desigualtats globals de poder i els impactes sobre l'explotació capitalista de la natura, es pot plantejar la justícia ambiental desvinculada de la decolonialitat.
Per a inscriure’s cal emplenar el formulari següent. Si es vol més informació es pot contactar amb fas.cooperacio@uab.cat