Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Es premien 24 Treballs de Fi de Grau amb perspectiva de gènere

28 nov. 2016
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
L'Observatori per la Igualtat ha posat en marxa aquesta iniciativa on han participat un total de cinc centres docents i han rebut el premi 24 TFG de diferents graus. L'acte de lliurament comptarà, a més de la participació de l'alumnat premiat, amb la Vicerectora d'Estudiants i Alumnat, la Directora de l'Observatori i la Directora Executiva de l'ICD.
LogoSexes
S'han atorgat 24 premis de TFG de 24 graus diferents, els quals havien de tenir tots qualificació d'excel·lent i tractar de gènere o incorporar la perspectiva de gènere.
L'acte de lliurament d'aquests premis -que organitza la UAB per primera vegada, extensible a totes les facultats- tindrà lloc el dimarts, 29 de novembre, a la Sala Teatre de la UAB a les 13h. A més de la participació de l'alumnat premiat, comptarà amb la presència de la Vicerectora d'Estudiants i Alumnat, Sara Moreno, la directora de l'Observatori per la Igualtat, Joana Gallego, i la Directora Executiva de l'Institut Català de la Dona (ICD), Núria Balada.

L'acció parteix del conveni que va signar l'ICD amb la Facultat de Dret de la UAB per convocar un premi al millor treball de cada una de les titulacions que imparteix la Facultat pel curs 2014-2015. El curs 2015-2016 l'Observatori va posar en marxa aquesta iniciativa però fent-ho extensible a totes les facultats de la UAB. En aquesta edició, han participat un total de cinc centres docents i han rebut el premi 24 TFG de diferents graus.

Les facultats on s'han presentat TFG són Comunicació, Dret, Educació, Traducció i Interpretació, Filosofia i Lletres i Ciències. Es lliuraran 24 premis de 24 graus diferents. Els treballs guardonats aborden diferents temàtiques: la preseència i evolució de les dones en el periodisme esportiu, les representacions socials de gènere de l'educador i educadora social, el reconeixement de la filiació derivada de gestió per substitució, el discurs lingüístic de la dona en la publicitat televisiva, el rols de gènere, emoció, i expressivitat a través de manga, entre d'altres.

Una comissió creada a cada Facultat és la que ha decidit entre els TFG premiats, que havien de tenir una qualificació d'excel·lent-, i tractessin de gènere o que incorporessin la perspectiva de gènere.

Els premis tenen com objectiu fomentar l’interès per la recerca en relació a la igualtat i la no discriminació per raó de gènere. Segons les bases del premi, "es busca promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en els estudis per avançar en la igualtat de gènere. És a dir, els treballs que, en els seus marcs teòrics, i en la seva investigació, han introduit el gènere com una qüestió de la recerca, que han elaborat un marc conceptual que inclogui el sexe/gènere i les experiències de dones i grups marginalitzats per raó de gènere, que estudiïn l’impacte de la recerca en les vides de dones i homes, que presentin totes les dades desagregades per sexe, etc". El treball podia tenir un caràcter teòric o empíric i utilitzar tant metodologies qualitatives com quantitatives.

El premi consisteix en un Diploma emès per l’Observatori per a la Igualtat, una litografia emesa per l’Institut Català de les Dones, i es publicarà el Treball en un repositori específic del Dipòsit Digital de Documents de la UAB (DDD).

Dins de