Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

En marxa el programa d'emprenedoria "De la Ciència al Mercat"

21 set. 2018
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Comença la segona edició del programa “De la Ciència al mercat”, una iniciativa de la UPC, la UB i la UAB orientada a la promoció de l'emprenedoria d'estudiants i persones titulades de màster o doctorat amb ganes de posar en valor la seva tesi o tesina. El curs abasta diversos aspectes sobre transferència de tecnologia o coneixement i creació d'empreses.
De la Ciència al Mercat
La convocatòria té lloc després de la gran resposta per part dels participants durant la primera edició, organitzada per la UPC i la UB, la qualitat de les activitats que s'hi van dur a terme i el naixement de projectes interessants de la mà d'alguns dels assistents. 

En aquesta segona edició, la UAB, per mitjà del Parc de Recerca UAB, s'ha sumat a la iniciativa. El programa ha estat possible novament gràcies al suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el cofinançament del Fons Social Europeu.

"De la Ciència al Mercat" va néixer amb la intenció d'activar l'emprenedoria territorial especialitzada amb una sòlida aposta formativa per a tots aquells alumnes de màster i doctorat amb ganes d'iniciar una activitat empresarial pròpia. Aquesta motivació inicial es transforma, en la segona edició, en 120 hores de formació presencial grupal i en hores addicionals de formació i tutories individuals, adaptades a les necessitats de cada participant i projecte.

El programa abasta diversos aspectes sobre transferència de tecnologia o coneixement i creació d'empreses. Les sessions de formació –que tracten temes de creativitat, innovació, models de negoci i tècniques per a la protecció de la tecnologia, entre d'altres- seran impartides per personal especialitzat vinculat a la universitat, a l'empresa privada o a altres institucions.

Tres projectes innovadors

La primera edició va propiciar la creació de tres noves empreses. Alguns participants també van trobar feina com a dinamitzadors d'innovació en diferents entitats.
  • Victor Orlach, estudiant d'Enginyeria de Telecomunicacions a la UPC, és un exemple d'èxit amb el seu projecte Sensorial Processing Tech Barcelona, empresa dedicada al desenvolupament i venda de sistemes sensorials a partir d'una tecnologia pròpia.
  • Alejandro Martí, doctor en enginyeria mediambiental per la UPC, va crear Mitiga Solutions, una empresa –spin-off del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS)- que proporciona solucions personalitzades per a la gestió del trànsit aeri durant situacions d'emergència causades per riscos atmosfèrics, com per exemple, riscos volcànics.
  • Emanuele Monza, Victor A. Gil i Maria Fatima Lucas formen l'equip de Zymvol Biomodeling, una empresa que accelera el descobriment i el desenvolupament de nous enzimes amb aplicacions industrials a través de simulacions computacionals.

Després del seu pas pel programa:
  • Mitiga Solutions va ser guardonada amb el premi a millor projecte del Programa de Preacceleració de Barcelona Activa i va participar en el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ del passat mes de juny.
  • Zymvol Biomodeling va ser reconeguda com a millor projecte a la primera edició del programa d’acceleració per a startups industrials IQS Next Tech. Més informació: De la ciència al mercat

Dins de