Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Els transgènics, a debat a la Facultat de Veterinària

12 gen. 2017
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La Facultat de Veterinària acollirà el debat “Transgènics, pros i contres” el dimecres, 18 de gener. Joan Simó i Miquel Vallmitjana defensaran els pros i contres dels transgènics, respectivament.
Cartell debat transgènics
La polèmica entorn a l’alimentació utilitzant transgènics suscita des de fa anys posicionaments enfrontats entre especialistes de diverses àrees de coneixement. Cinc mesos enrere, més d’un centenar de premis Nobel van signar una carta oberta a través de la qual atacaven l’organització ecologista Greenpeace pel seu rebuig a la producció d’aliments transgènics (genèticament modificats), acusant-la del risc de provocar un “crim contra la humanitat”. Aquest fet ha tornat a despertar el debat.

Amb l’objectiu d’estimular la discussió científica entre el professorat sobre les implicacions de la producció de transgènics, el dimecres 18 de gener la facultat acollirà el debat “Transgènics, pros i contres”, que oferirà una doble perspectiva a partir de la confrontació de posicions i es centrarà en la seva dimensió mediambiental. Joan Simó, llicenciat en Biologia (UAB) i doctor en Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia (UPC), i Miquel Vallmitjana, llicenciat en Biologia (UAB) i doctor en Biotecnologia (UAB), defensaran els pros i contres dels transgènics, respectivament.

L’activitat està adreçada al professorat i personal investigador en formació de la Facultat de Veterinària, i s’engloba dins del pla de formació docent de l’IDES de la UAB. Les persones que ho desitgin obtindran aquest reconeixement en el seu currículum de formació docent. És necessari fer inscripció prèvia mitjançant aquest formulari.

S’emmarca dins d’un cicle debats en l’àmbit de la sobirania alimentària organitzat pel GEDEF - Veterinària, un grup de treball que vol promoure el coneixement i la discussió entorn a aquest paradigma, amb la col·laboració de la Fundació Autònoma Solidària i el suport de l'Ajuntament de Barcelona. 

El cicle és una proposta de continuïtat al diàleg iniciat amb el professorat de la facultat arran de la jornada “La sobirania alimentària als estudis de la Facultat de Veterinària de la UAB”, celebrada a l’octubre de l’any passat.

Dins de