Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Eduard Escrich rep el premi Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli

16 nov. 2016
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
L’investigador del Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d’Immunologia ha rebut el premi en un acte presidit pel vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en reconeixement a la recerca sobre els efectes beneficiosos de l’oli d'oliva.

Premi Eduard Escric D.O.
Les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya –Siurana, Les Garrigues, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà– han lliurat per quarta vegada els Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli en un acte presidit per Oriol Junqueras, vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

El Premi Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli a l’investigador, professional o dirigent que amb la seva tasca hagi contribuït a descobrir i promoure els efectes beneficiosos de l'oli d'oliva verge extra s'ha concedit al professor Eduard Escrich, en reconeixement a l'àmplia tasca desenvolupada com a investigador i docent a la Universitat Autònoma de Barcelona en la recerca sobre els efectes beneficiosos del consum d'oli d'oliva verge extra.

El gremi ha guardonat també Jeroni Castell, cap de cuina del restaurant Les Moles, com a restaurador, i el Grup Bonpreu, com a entitat, per les seves contribucions a la difusió dels olis d’oliva verge extra. Els premis van néixer l'any 2011 amb l'objectiu de promocionar l'oli verge extra amb aquest distintiu de qualitat i donar-los a conèixer en les grans àrees de consum.

El jurat dels premis el formen els presidents de les cinc denominacions d’origen protegides catalanes d’oli, què són Jaume Roé, president de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià; Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà; Enric Dalmau Carré, president de la DOP Les Garrigues; Antoni Galceran, president de la DOP Siurana, i Josep Pere Colat, president de la DOP Oli Terra Alta.

Dins de