Debat sobre com impulsar la transició ecològica des de l'economia social i solidària
El dimecres 12 de juny, de 9.30 a 14 hores, a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, tindrà lloc el Workshop “El paper de l’economia social i solidària davant dels reptes ambientals globals: una mirada des del territori”, organitzat pel Postgrau d'Economia Social i Solidària de la UAB.

Per una altra banda, veure les connexions que es poden establir entre l’economia social i sostenible i la planificació necessària d’un model econòmic a escala regional que transiti cap a relacions sostenibles i justes amb les persones i la naturalesa.
El Workshop “El paper de l’economia social i solidària davant dels reptes ambientals globals: una mirada des del territori” comptarà amb la participació de diversos investigadors científics, membres de projectes de l’àmbit de l’economia social i solidària així com tècnics de l’administració amb l’objectiu de donar una visió àmplia de les necessitats que cal afrontar tant des d’una escala de projecte a una escala de planificació.
L’acte se celebrarà el dimecres 12 de juny, de 9.30 a 14 hores, a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres. El Workshop és gratuït, però les places són limitades, raó per la qual es recomana fer la inscripció mitjançant el formulari.
El programa detallat és el següent:
9.45 Benvinguda i Presentació del Workshop. Glòria Estapé Dubreuil i Rosa Garcia-Hernández (Postgrau d’Economia Social i Solidària)
10 – 10.40 Passat, present i possibles futurs del consum material i energètic. Luís González Reyes (Ecologistas en Acción, Garúa Coop.Mad i FUHEM)
10.40 – 11.10 La triple esquerda metabòlica i la transversalitat de l’ecologia en l’ESS. Roc Padró (Àrea d’Ecologia i Territori IERMB)
11.10 – 12.10 Com afrontar la sostenibilitat en l’ESS? Taula debat amb Postgrau de Dinamització Local Agroecològica, Gonzalo Gamboa; Membre de la XES, Arnau Galí; i un representant de Som Energia
12.10 – 12.30 Pausa. Coffe-break
12.30 – 14 Els reptes en la planificació per a la sostenibilitat des de diferents escales:
Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Nel·la Saborit
Ciudades en Transición, Ana Huertas
Fila zero:
Marta Garcia-Sierra, Àrea de Sostenibilitat de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona
Claudia Cattaneo, Coordinador de Màster en Ecologia Política i Decreixement
Xavi Matilla, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès