Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Col·laboració de la UAB i Líbero per ajudar persones amb Alzheimer

06 jul. 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
De la mà de la Fundació Salut i Envelliment, han endegat la iniciativa “Futbol vs. Alzheimer, una passió contra una malaltia”, amb l'edició de revistes històriques de fútbol i exercicis per als tallers de teràpia de reminiscència adreçats als centres de tractament  de la malaltia.
UAB
La Fundació Salut i Envelliment de la UAB i la revista Líbero han engegat la iniciativa col·laborativa “Futbol vs. Alzheimer, una passió contra una malaltia”, per a l'edició digital de revistes de futbol que recullin moments històrics i protagonistes d'aquest esport i exercicis per estimular la capacitat cognitiva de les persones afectades per la malaltia d'Alzheimer, elaborats per la Fundació Salut i Envelliment sota la direcció de la seva responsable de Recerca, Laura Coll.

L'objectiu és que les revistes serveixin com a eines complementàries en els tallers de teràpia de reminiscència basada en el futbol als centres que atenen persones amb demència (hospitals de dia, residències...).

La iniciativa va sorgir com a proposta de col·laboració de la revista després de la realització de l'estudi pilot “Desenvolupament i evolució d'un programa de reminiscència basat en el futbol per a persones majors amb deterioració cognitiva”, promogut i finançat per la Federació Española de Asociaciones de Futbolistas Veteranos (FEAFV) i dirigit per la Fundació Salut i Envelliment UAB i dut a terme del 2013 al 2015 a Barcelona, València i Bilbao.

“El futbol permet crear un espai de vivències i passions intenses que compartim col·lectivament i aporten benestar emocional positiu. A les persones amb deteriorament cognitiu els fa sentir bé, riure i jugar mitjançant records del passat que encara romanen en la memòria per l'emoció que van comportar en el seu moment”, explica Laura Coll.

Fins al moment, s'han creat quatre revistes, que simulen edicions especials com si haguessin estat publicades en dècades passades, que seran distribuïdes a centres que atenen persones amb demència d'arreu de l'Estat.. Però la idea és que els interessats puguin obtenir revistes personalitzades amb els moments o esportistes triats.

La iniciativa permet la participació en el projecte, tant de manera individual com a col·lectiva, mitjançant aportacions econòmiques que poden realitzar-se a la pàgina web del projecte, i que serviran per a l'edició d'exemplars i l'avanç de les recerques que duu a terme la Fundació Salut i Envelliment en relació a la malaltia.

Dins de