La façana del Campus UAB Sabadell acull una obra artística d'Irma Marco

ImmaMarcoSabadell

Fins el 31 de maig la façana principal del Campus UAB Sabadell acull una obra de l'artista Irma Marco que reflexiona sobre la nostra relació amb Internet i les pantalles en la societat hiperconnectada. L'obra "Where do you want to go today" recontextualitza l'eslògan que la companyia Microsoft va utilitzar fa 25 anys, per a reflexionar sobre les possiblitats i limitacions de les tecnologies.

17/05/2021

L'obra s'ha produït amb el suport de l'Estruch Fàbrica de Creació de Sabadell durant la residència de l'artista al MediaEstruch, àrea d'arts digitals de l'Estruch, l'abril de 202.

L'obra "Where do you want to go today?" que s'ha instal.lat a la façana prinicipal del Campus UAB Sabadell forma part d' #internetflags, recerca doctoral d'Irma Marco, que consta d'una anàlisi teòrica i una mostra expositiva de banderes amb text sobre el debat de la sobirania digital en la societat hiperconnectada. La peça s'apropia de l'eslògan de la coneguda companyia Microsoft, utilitzat a partir de 1994 en els seus llançaments de Windows 95 i 98.

Aquests sistemes operatius prometien un salt qualitatiu respecte a la connectivitat, publicitant l'ideal de poder viatjar simbòlicament a qualsevol part del món a través de finestres, des de la pantalla de l'ordinador. Un quart de segle després, es recontextualitza el missatge per a reflexionar sobre el complex panorama actual, en el qual les tecnologies digitals són controvertides i ens brinden tant possibilitats com limitacions. 

Aquestes obres amb missatges textuals sobre el fenomen digital susciten una recepció accessible; activen un dispositiu de comunicació que recupera el concepte de xarxa com a comunitat interconnectada, en la qual les banderes són nodes transitables en l'àmbit de la ciutat. Es tracta d'una recerca sobre Internet situada que reflexiona sobre el format expositiu, en relació amb diverses disciplines i contextos. Proposa també un escenari híbrid des del punt de vista conceptual, en tant que genera una reflexió sobre el virtual des de l'entorn físic. #internet flags contribueix a generar espais d'art que dialoguen amb la ciutadania i a potenciar la consciència crítica col·lectiva en el context actual.

L'obra "Where do you want to go today" emmarcada dins d' #internetflags s'ha produït amb el suport de l'Estruch Fàbrica de Creació de Sabadell durant la residència de l'artista al MediaEstruch, àrea d'arts digitals de l'Estruch, l'abril de 2021.

L'autora de la creació artística és Irma Marco (València, 1981), artista, investigadora i docent. Ha exposat i intervingut en centres d'art i festivals a nivell internacional i ha participat en nombrosos programes d'art i educació.

Més informació: www.irmamarco.com