Síndics anteriors
Enric Casassas (1996-2000)
El Dr. Enric Casassas i Simó, va ser nomenat el 7 de juny de 1996. Va organitzar el 18 de desembre del mateix any una reunió dels síndics de greuges de les universitats catalanes amb assistència del Sr. Anton Cañellas Blcells, aleshores Síndic de Greuges de Catalunya, es va celebrar a l'Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'interès era buscar un intercanvi d'opinions sobre l'establiment d'una filosofia comuna en la tasca dels síndics de greuges universitaris. Entre els temes tractats, van destacar la coordinació amb el Síndic de Greuges de la comunitat Autònoma respectiva, es va estudiar la conveniència i programació de noves reunions, la comunicació a través d'internet i l'atenció a les minusvàlues tant físiques com socials i l'adaptació curricular. La seva primera memòria (Informe) es va presentar al Claustre General el 21 de maig de 1997.
Imatge d'Enric Casassas cedida per l'arxiu de l'Institut d'Estudis Catalans.
Jordi Porta (2000-2009)
Es va llicenciar en Filosofia per la UB i va realitzar els seus estudis de postgrau a la Université de Paris Ouest - Nanterre. Poc després, el 1971, va accedir a la direcció de la Fundació Jaume Bofill, organització dedicada a afavorir el progrés del coneixement donant suport a l'educació mitjançant diferents iniciatives (estudis, trobades, recerques, etc.) que va ocupar fins al 2001.
A més d'Òmnium Cultural, Porta va dirigir el Centre UNESCO de Catalunya i altres entitats com la Fundació Enciclopèdia Catalana, la Coordinadora Catalana de Fundacions o la Plataforma Cristianisme Segle XXI, i va ser membre dels consells editorials del diari Avui i d'Edicions 62.
Fotografia de Josep Porta feta per Pierre Caufapé.
Josep Font (2009-2017)
Font es va doctorar en Ciències a la Universitat de Barcelona el 1965 i va fer estudis post-doctorals a la Universitat d'Alberta (Canadà). Va ser nomenat catedràtic de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Granada el 1976 i, més endavant, catedràtic de química orgànica de la UAB. Ha signat més de 200 articles publicats a les revistes més prestigioses del sector de la química. Va treballar inicialment en la detecció d'intermedis de reacció i va introduir la metodologia fotoquímica a Espanya. El seu principal interès investigador ha estat la síntesi orgànica i la fotoquímica orgànica de polímers solubles funcionalitzats.
Entre les distincions que ha rebut, destaca la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat al mèrit científic, la medalla de l'Institut de Biorgànica Antonio González i el premi Ciutat de Barcelona de Tesis Doctorals. Font és també acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.
Fotografia de Josep Font feta per Pedro Moreno.
Manuel Gerpe (2017-2022)
Gerpe es va llicenciar en dret per la UB i es va doctorar a la UAB el 1974 amb la tesi "L'Estat integral de la Segona República Espanyola i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya". És especialista en dret constitucional i ha impartit docència principalment sobre aquesta matèria i sobre organització constitucional de l'estat i fonts del dret. Ha estat professor del Departament de Ciència Política i de Dret Públic i, entre 1994 i 1996, va ser degà de la Facultat de Dret.
Entre el 2005 i el 2014, va ser membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. El setembre de 2016, amb motiu de la seva jubilació, la Facultat de Dret li va retre homenatge en un acte que va aplegar alguns dels juristes i acadèmics que han col·laborat amb ell al llarg de la seva carrera.
Fotografia de Manuel Gerpe feta per Pedro Moreno.