Participació estudiantil Més enllà de les aules, un món per descobrir

Els col·lectius d'elDirectori

elDirectori, el registre del teixit associatiu de la UAB

elDirectori_nou

elDirectori és el registre del teixit associatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les associacions que hi formen part tenen accés a recursos adreçats a fomentar el creixement i la consolidació del teixit associatiu universitari. Podeu consultar tots els recursos en el següent enllaç.

Els requisits, drets i deures dels col·lectius els podeu trobar en el Reglament del Registre del teixit associatiu de la UAB. El podeu consultar en aquest enllaç

Si voleu donar-vos d'alta, consulteu el següent enllaç.

Grup internacionalista amb el poble Palestí des de Catalunya i d’educació sobre el tema, enfocat a les demandes de la societat Palestina de l’ONU.

El seu objectiu és desenvolupar el seu projecte a través d’esdeveniments sobre la cultura, la història i la solidaritat amb Palestina.

Associació d'estudiants ubicada a Barcelona, Lleida, Reus-Tarragona, Balears i Andorra, que acull a centenars d'estudiants de totes les ciències de la salut en un mateix lloc i per la lluita d'uns principis comuns.

El seu objectiu és lluitar per una salut pública i igualitària, per la igualtat en formació i oportunitats, per una educació pública, integradora, interseccional i amb perspectiva de gènere, i per la reivindicació d'un present i un futur millor per totes les estudiants i les futures professionals de la Salut a través de plenaris i assemblees.

Formen part d'IFMSA (International Federation of Medical Students Association), on connecten i treballen amb estudiants de medicina de tot el món. 

Organització amb finalitat social i sense afany de lucre que busca proveïr a la societat d'eines científiques capaces de mesurar i avaluar amb precissió la comunicació dels valors humans; de promoure activiats pel desenvolupament dels valors socials i educatius, i de revertir l'actual crisi de valors. 

Organització internacional sense ànim de lucre, global i apolítica dirigida per estudiants i recent graduats amb l'objectiu que els seus membres complementin la formació acadèmica a través de programes internacionals d'intercanvi.

Col·lectiu nascut de la iniciativa d'estudiants del grau de Filosofia indisciplinat que té com a objectiu donar un espai als talents en les pràctiques artístiques i filosòfiques, així com ser una plataforma de professionalització en diferents àmbits de la cultura i el pensament crític.

El col·lectiu treballa per la generació i l'expansió de coneixements tant al campus com al territori a través de pràctiques estètiques que van des del comissariat, els tallers d'escriptura creativa, la performance, la gestió cultural, els festivals poètics, etc. Cada any, artencurs treu a la llum tots els projectes que s'han anat cuinant durant el curs al Festival d'Insurgència Poètica Gespa Price.

Assemblea d'Estudiants de Filologia Catalana que pretén promoure i defensar l'ús social de la llengua catalana arreu dels Països Catalans. A més, vol esdevenir l'òrgan de representació dels estudiants del grau i donar veu a totes les reivindicacions dels alumnes.

 

Grup d’estudiants que té l’objectiu de desenvolupar activitats i debats relacionats amb el moviment llibertari.

Col·lectius d’estudiants vegans i antiespecistes de la Universitat Autònoma de Barcelona, que es mostra activament contrari a l’explotació i discriminació per raó d’espècie. L’assemblea té la interseccionalitat com a fonament, un model d’organització horitzontal i un mode d’actuació no-violent, que inclou activisme efectiu, pacifisme i desobediència civil. 

Els seus objectius són generar consciència sobre com participen en l’explotació dels animals com a estudiants de la UAB i com a humans; investigar i exposar actes d’especisme que tenen lloc a la UAB i intervenir-hi; donar a conèixer l’antiespecisme entre els estudiants mitjançant fanzins, documentals, xerrades, divulgació, etc. També busquen aconseguir l’aprovació de l’objecció de consciència en aquells graus en les quals és obligatori experimentar amb animals per aprovar i promoure alternatives a l’experimentació amb animals que té lloc a la UAB.

Entitat que té com a objectiu treballar la base del problema que provoca l'abandonament dels animals, defensar-los a través de la denúncia i la informació sobre les seves necessitats i drets, promoure l'adopció i l'esterilització i eliminar el seu comerç.

Col·lectiu que es basa en una activitat tradicional i folklòrica típica de Catalunya, com és el ball de diables, centrat en cremar pirotècnia mentre es balla amb una percussió.

 

Aquesta associació pretén fomentar i organitzar activitats de softcombat, nerf wars i combinacions de les dues anteriors orientades a tota la comunitat universitària.

Associació d'estudiants que té com a prioritat l'assoliment d'un ensenyament veritablement públic, la millora de les condicions d'estudi en els centres i la potenciació d'activitats socioculturals que fomentin el pensament crític.

Col·lectiu d'estudiants que pretén establir un pont que connecti els estudiants xinesos i la universitat a través de l'organització d'activitats per a difondre la cultura xinesa. 

Associació que vetlla per la salut, l'alimentació i el control de les colònies de gats del Campus de la UAB, així com de qualsevol aspecte relacionat amb els gats.


 

Agrupació d'aficionats i interessats per l'astronomia i l'astrofísica on es realitzen sortides astronòmiques per observar el cel i xerrades/col·loquis per apropar l'astronomia a la comunitat i per divagar sobre qüestions relacionades amb la finalitat del col·lectiu. 

Associació integrada principalment per estudiants llicenciats en veterinària nascuda arran de l'interès per la medicina veterinària aplicada als animals salvatges.

El Banc del Temps és un sistema d’intercanvi de serveis entre persones que s’ajuden mútuament a través de l’oferta i la demanda, d’habilitats o coneixements, on la moneda de canvi és el temps, una hora per una hora, amb l’objectiu de donar, rebre i compartir el seu temps amb altres persones.


 

Associació que vetlla pels interessos d’estudiants  del Poble Gitano. El seu principal objectiu és donar suport, acompanyar i ajudar estudiants gitanes i gitanos que estiguin en procés formatiu o vagin a iniciar-los, fomentar la participació i el lideratge,oferir assessorament i contribuir a la superació dels estereotips i prejudicis que hi ha sobre el poble gitano.

Equip de rugbi de la UAB, dedicat a gent de tots els nivells, tant per a principiants com per a gent que coneix aquest esport i vol gaudir de l'experiència del rugbi universitari.

Col·lectiu juvenil comunista dedicat a la defensa dels valors fonamentals de la universitat pública i a la divulgació de qüestions com l'economia política, l'antiimperialisme, el moviment obrer o el feminisme de classe.

Punt de trobada al campus de la UAB de tothom que estigui interessat en el muntanyisme en general i en la seva filosofia implícita. El club actua com a impulsor o dinamitzador de qualsevol activitat en relació amb la muntanya. 

Col·lectiu que té l'objectiu de promoure la cultura xinesa entre l'alumnat de la UAB i fomentar l'intercanvi cultural amb la Xina. Treballa per a crear una comunitat d'intercanvi cultural on els estudiants puguin aprendre coses noves i practicar l'idioma xinès. 

Col·lectiu que té com a objectiu el foment, el desenvolupament i la pràctica continuada del bàdminton tant des d'un punt de vista lúdic com de competició, entre els membres de la comunitat universitària.

Col·lectiu que organitza activitats al Campus de la UAB de caire LGBT+ i estableixen un espai segur on tota persona queer que formi part de la comunitat universitària es pugui sentir segura. 

Col·lectiu que té com a objectiu visibilitzar i difondre la construcció de coneixement científic d'investigadors i investigadores a Barcelona sobre l'Amèrica Llatina i el Carib.

Col·lectiu d'estudiants de Medicina que té com a finalitat organitzar activitats que promoguin la unió i cooperació entre els estudiants, crear espais de trobada on socialitzar i compartir experiències i coneixements de l'àmbit de la Medicina. També realitzar xerrades informatives per la divulgació de temes mèdics. 

Entitat que té com a objectiu donar a conèixer l'oci alternatiu: jocs de rol, jocs de taula, projeccions de cinema friqui, entrenaments de "softcombat" i cartes col·leccionables.

Grup d'estudiants del programa de Doctorat en Educació que té l'objectiu de crear un espai de trobada pels i per les estudiants per socialitzar entre l'alumnat del programa de doctorat, per generar un espai per compartir els avenços de la  tesi, per faciliar la comunicació amb la coordinació del doctorat i per proposar activitats formatives i de transferència. 

Col·lectiu que dona suport a la llibertat de les dones d'Orient Mitjà. El grup està inspirat en l'eslògan "dona, vida, llibertat" iniciat per les dones de l'Iran que intenten alliberar-se de la seva situació opressiva. Busquen la prosperitat per a totes les dones, així com per a les dones d'Orient Mitjà, des de la igualtat de gènere.

Els objectius de l’associació són: sensibilitzar i educar la comunitat universitària sobre els reptes als quals s'enfronten les dones de l'Orient Mitjà a les seves vides mitjançant la celebració d'esdeveniments i conferències; informar a la societat sobre l'estat i el progrés de la lluita de les dones iranianes contra els seus opressors i les maneres d'ajudar-les a guanyar la seva batalla; exigir comptes als governs de l'Orient Mitjà que promouen la repressió i l'opressió de les dones; recaptar fons per a les dones desfavorides de les regions que necessiten ajuda econòmica i animar el govern espanyol a facilitar el procés d'obtenció de visats i l'accés a fons a aquelles dones d'Orient Mitjà que vulguin assistir a la universitat i continuar la seva formació aquí.

 

Associació que té com a objectiu acollir els estudiants internacionals de la UAB, facilitar els tràmits, acollir-los a la ciutat de Barcelona i fer difusió tant de la ciutat com de la cultura catalana. 


 

Col·lectiu que ofereix a la comunitat universitària un espai setmanal de silenci i quietud, obert a tothom, per comunicar i nodrid la pràctica de la meditació. A través del silenci, l'atenció plena i el despeniment de tot tipus d'imatges, paraules i pensaments, la meditació cultivala qualitat humana, cada cop més necessària per sostenir la complexitat de les nostres vides en les societats dinàmiques d'avui en dia.

Estudiantes en lucha neix per a reconstruir el sindicalisme estudiantil combatiu i revolucionari i per a lluitar per transformar la societat i organitzar l'estudiantat obrer. 

Entitat que té l'objectiu de facilitar la integració dels i les estudiants que han accedit al sistema universitari mitjançant les proves d'accés a majors de 25 i 45 anys, així com a la resta d'estudiants majors de 30 anys. Així mateix, també té com a finalitat atendre les dificultats acadèmiques d'aquests/es estudiants i crear xarxa entre els i les estudiants majors de 30 anys per a compartir experiències i necessitats derivades per l'edat o moment vital dels i les estudiants.

Sindicat d'estudiants que porta des del 1932 maldant per una universitat catalana, lliure i de qualitat. Des de la FNEC UAB es vol continuar amb aquesta lluita, treballant per una universitat de qualitat i en català, per l'elevació de la nostra llengua i per la llibertat invidual i nacional amb un Estat propi. 

 

Associació estudiantil amb voluntat d'unir a les persones que desenvolupen una tasca de lluita per a la universitat i l'ensenyament públic, gratuït i de qualitat.

 

Associació on els estudiants a qui els agraden els videojocs poden conèixer altres estudiants amb qui compartir aficions, participar en tornejos i moltes coses més.

 

Col·lectiu d'estudiants que té com a objectiu la difusió dins la comunitat universitària d'una activitat tradicional catalana com són els castells i tots els valors que aquests porten implícits.

Col·lectiu que té com a objectiu desenvolupar de manera informal les capacitats argumentadores mitjançant la participació en simulacions judicials, debats, moot court, etc.

Grup d'estudiants que estudien la Bíblia, la donen a conèixer i tracten de treure'n i difondre'n les seves aplicacions pràctiques dia a dia.

Horitzó Socialista és l’òrgan de difusió i reflexió del jovent comunista dels Països Catalans. Neix amb la voluntat de ser un espai d’elaboració teòrica i de defensa de les tesis d’un Moviment Socialista encara en construcció. Aquest nou espai polític neix de la superació de les tesis i la pràctica política dels projectes actuals, i trenca amb les limitacions que suposen el nacionalisme i l’interclassisme, eixos vertebradors de moviments com els d’Alliberament Nacional.
Horitzó Socialista pretén donar veu a totes aquelles militants que estan disposades a fer realitat la possibilitat d’una revolució socialista que ens dugui a un món sense classes.

Col·lectiu que té com a objectiu organitzar "Humans vs Zombies", un joc de simulació a temps real originari dels EUA i dut a terme a tot el món.

Entitat formada per alumnes de 2n cicle dels graus de la Facultat de Psicologia de la UAB. L'organització ha estat creada amb l'objectiu que els alumnes de la Facultat es coneguin i gaudeixin d'activitats socials en què es creïn vincles amb la resta d'estudiants, puguin compartir inquietuds i demanar-se consell.

Col·lectiu que té com a objectiu promoure l'intercanvi acadèmic i cultural entre els estudiants de veterinària dels diferents països i fomentar la pluralitat cultural, el respecte internacional, el nivell d'anglès i millorar les habilitats veterinàries. 

Organització juvenil que lluita pels drets de la joventut treballadora a Catalunya.

Grup d'estudiants que lluita pacífica i democràticament per una societat més justa i una Catalunya lliure.

Joves Juristes de Catalunya és la primera associació per a joves juristes amb talent de tot el territori nacional. Pràctiques i ponències dels millors professionals del sector.

Organització política del jovent independentista. Xarxa de joves que té la voluntat de conscienciar i mobilitzar el jovent dels Països Catalans per a treballar per la millora de les condicions de vida del jovent. 

Organització política juvenil de classe, revolucionària, democràtica, feminista, republicana, catalanista, internacionalista, laica i independent que lluita pels drets de la classe treballadora i la seva joventut, organitzats a Catalunya.

La base ideològica del col·lectiu és el marxisme- leninisme i basen el seu anàlisi, proposta i pràctica política, en el materialisme històric i dialèctic i en el socialisme científic. Tenen com principis l'internacionalisme, la defensa del dret d'autodeterminació dels pobles, la preservació del medi ambient, la lluita contra el capitalisme, o qualsevol altra forma d'opressió sobre l'ésser humà.

Joves Ecosocialistes és una organització juvenil política, social, cultural i laica l’objectiu del qual és lluitar a favor d'una societat de persones iguals en drets, lliures i diversos.
 
S’organitzen per transformar la realitat que ens envolta, amb la voluntat de crear un món just, igualitari, feminista, inclusiu, ecologista i d'esquerres. 

Col·lectiu que neix per a reconstruir la joventut comunista i organitzar-la sota els principis Marxistes - Leninistes. 

Grup d'estudiants interessats en activitats relacionades amb la cultura coreana: música, idioma, tradicions, gastronomia, k-dramas, etc.

Associació d'estudiants de doctorat, màster i joves post-docs de l'Institut de Neurociències. Tenen per objectiu dinamitzar la interacció científica organitzant xerrades, seminaris i fòrums, però també proposant activitats lúdiques per a socialitzar i fer comunitat. 

Col·lectiu que té com a finalitat fer difusió i organitzar activitats relacionades amb els escacs.

Col·lectiu autogestionat que treballa l'agroecologia com a èina per a la transformació social. Son autodidactes de l'autosuficiència comunitària.

El col·lectiu Plus Actiu està format per estudiants de la Universitat a l'Abast. Els seus principals objectius són: Promoure les relacions personals, establir contactes entre els estudiants, facilitar la integració dels nous estudiants del programa i intercanviar informació i experiències respecte les assignatures cursades.
Correu electrònic
 

Col·lectiu que té com a finalitat promoure els coneixements de la cultura LGTBI asiàtica i fomentar la interacció social entre la comunitat universitària i extrauniversitària.

Espai dedicat a la divulgació científica i a establir nexes entre els estudiants i la comunitat científica. Es fan activitat especialment orientades als estudiants del Grau de Física i dobles titulacions de Química i Matemàtiques. 


 

Grup d'estudiants del grau de filosofia que tenen com a objectiu crear un espai que serveixi per a dinamitzar debats filosòfics, fer simposis i seminaris per a aprofundir en qüestions que desperten interès més enllà de les aules.
També estan treballant en una revista anomenada Tabula Rasa que aviat naixerà en format de blog.
Tot i que el col·lectiu està format totalment per estudiants, compta amb el suport de diversos professors i professores que participaran en les activitats que el col·lectiu realitzi.

Organització estudiantil de l'Esquerra Independentista. Treballen amb la voluntat d'esdevenir l'eina de tot l'estudiantat dels Països Catalans per a la seva autoorganització, formació i presa de consciència.

Grup de joves que, davant el deteriorament democràtic a Catalunya i la constant vulneració dels drets de tots, es mobilitzen en defensa de la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, els drets de tots els ciutadans de Catalunya i la resta d'Espanya i el respecte per la pluralitat d'idees en la nostra societat.

Associació sense ànim de lucre compromesa amb l'avenç de la nanociència i la nanotecnologia i que vetlla pels interessos d'estudiants i professionals. L'objectiu de l'entitat és esdevenir un punt de trobada del sector, per a contribuïr en la divulgació, innovació i formació en nanociència i nanotecnologia.

Col·lectiu format per estudiants del grau Ciències de l'Antiguitat i pel grau d'Estudis d'Anglès i Clàssiques. El col·lectiu elabora una revista per a fomentar la cohesió entre l’alumnat de grau i animar-los a escriure, debatre i reflexionar.

Col·lectiu d'estudiants que promociona la investigació i l'aprenentatge en enginyeria.

Col·lectiu que té l'objectiu d'organitzar l'alumnat de la universitat racialitzat per a unificar i visibilitzar les diferents problemàtiques que es pateixen en el món educatiu. 

Col·lectiu que busca donar visibilitat als i les estudiants musulmanes de la UAB i que formin part activa de la societat. El seu objectiu és posar fi als prejudicis i estereotips que fomenten la discriminació cap a l'alumnat musulmà, acabar amb la desinformació i conceptes equivocats, i lluitar per la millora de les seves condicions.

Associació estudiantil dedicada a la promoció de les relacions internacionals. El seu objectiu és participar als models de les Nacions Unides i a les activitats acadèmiques sobre qüestions relacionades amb les Relacions Internacionals.


 

 
 

WeareDavinci és una associació sense ànim de lucre que pretén realitzar un moviment juvenil cultural crític, plural i multidisciplinari basat en la cerca d'un enteniment global del nostre món, les nostres societats i la nostra ment, així com un diàleg sobre la ciència, l'art, la filosofia, la sociologia. El seu eix central és la creació d'una comunitat de joves filantrops i polímates.

Les activitats que ofereixen són les següents: grups de tertúlia amb mediadors sobre diversos temes d'interès i des de diferents disciplines; esdeveniments culturals, pòdcasts i molt més.L'associació va néixer a Madrid fa un any i està inscrita al registre d'associacions legals de la Comunitat de Madrid. Compten també amb el suport de la RAC (Reial acadèmia de Ciències).