Un projecte que proposa un material alternatiu al plàstic guanya la 10a edició del Generació d'Idees
Cellupack ha estat elegit el projecte més innovador del Programa Generació d’Idees sobre smart food del Parc de Recerca UAB. Proposen utilitzar un material derivat de la cel·lulosa com a substitut del plàstic per fer diferents envasos d’un sol ús. Aquest material és biodegradable, soluble i té una empremta ecològica mínima.
![Cellupack Generacio Idees Smart Food](/Imatge/763/22/Imatge_2,264.jpg)
L'empresa Carburos Metálicos ja ha manifestat interès pel projecte i s'ha ofert per acollir les proves de validació dels nous productes. Ara, de moment, estan en fase de prototipatge i tindran a la seva disposició la nova xarxa de laboratoris d’innovació del Campus, els UAB Open Labs.
L’equip Cellupack, multidisciplinari i que es va conèixer dins el Programa, està format per un investigador de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM), Michele Dei, una enginyera en Nanotecnologia i doctorand de l’Institut de Ciències dels Materials (ICMAB), Camilla Dore, i una Tecnòloga d’Aliments, Elena Jacas.
Per elegir el millor projecte s’ha comptat amb un jurat format per la cap del Servei d'Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Maria Josep Ribot; el coordinador d’R+D+Ii de la Federació Catalana de Cooperatives Agràries de Catalunya, Màrius Simon; el director de projectes d’alimentació del Grup Carinsa, Alfons Perote; el catedràtic del departament de Ciència Animal i dels Aliments, Buenaventura Guarnis, i la gestora de Projectes d'R+D+I d'ACCIÓ, Cristina Peña.
El Programa Generació d'Idees vol crear sinergies entre personal investigador, entitats i empreses. Aquesta 10a edició, que ha estat patrocinada pel Consell Social de la UAB, el Barcelona Sincrotró Park i l’empresa Andrés Pintaluba; també s’ha emmarcat dins el projecte europeu Higher.