Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB presenta la seva oferta d'estudis als salons de l'Ensenyament i Futura

11 març 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB promocionarà la seva oferta d'estudis per al curs 2022-2023 als salons de L'Ensenyament (del 16 al 20 de març) i Futura (18 i 19 de març), que enguany recuperen la presencialitat. Tots dos salons tenen lloc al recinte firal de Montjuïc, a Barcelona. La UAB informa sobre l'oferta de graus a l'estand 237 (pavelló 1) del Saló de l'Ensenyament i sobre l'oferta de postgrau a l'estand 18 (pavelló 2) del Saló Futura.

Saló de l'Ensenyament

El Saló de l'Ensenyament obrirà de 9 a 19 h entre el dimecres 16 i el divendres 18 de març; el dissabte, dia 19, obrirà de 9 a 20 h; i l'últim dia, el diumenge 20 de març, romandrà obert de 9 a 14,30 h. Pel que fa al Saló Futura, obrirà tots dos dies de 10 a 20 h.

El cos d'informadors i informadores de la UAB, format tant per estudiants com per docents, oferirà informació sobre els estudis i serveis de la Universitat tant als futurs universitaris com al professorat de secundària. El proper curs, l'oferta de graus de la UAB presentarà algunes novetats.

D'una banda, s'estrenarà el doble grau en Dret + Relacions Internacionals, que combina estudis de dos graus que ja imparteix l'Autònoma. Aquesta nova titulació oferirà una formació jurídica completa i alhora especialitzada en dret i polítiques internacionals. Els graduats adquiriran competències per treballar, per exemple, a la Unió Europea o en institucions i organitzacions internacionals, en ONG o multinacionals amb una àmbit d'actuació supraterritorial, o en assessoria jurídica en negociacions internacionals.

I, a la Facultat de Filosofia i Lletres, s'ha fet una reformulació de vàries de les titulacions impartides al centre:

Aquests nous graus filològics combinats volen adequar millor els continguts d'algunes assignatures al perfil mixt del grau a fi que l'estudiantat assoleixi una visió sòlida i integrada dels fenòmens lingüístics i literaris d'ambdues filologies. D'altra banda, s'incorporen mencions perquè l'estudiantat pugui optar per intensificar la formació en llengua, lingüística i gramàtica comparada, o en literatura, literatura comparada i cultura, mitjançant un ventall d'assignatures ampli amb continguts més clarament professionalitzadors, com els relatius a l'ensenyament de les llengües o els destinats a aprofundir en el plantejament de polítiques lingüístiques.

En concret, el Grau en Filologia i Cultura Franceses canvia de nom tot reformant l'actual Grau en Estudis Francesos . Es tracta d'un grau interuniversitari programat per la UAB i la UB, l'únic del seu àmbit a Catalunya. Amb aquesta reformulació, el grau vol adequar més els estudis a la demanda laboral tot incidint en els aspectes culturals, enfortint el domini no només de la llengua francesa sinó també de la cultura i reforçant la interdisciplinarietat tot potenciant la formació en uns àmbits de coneixement amplis (sociologia, filosofia, etc.).

D'altra banda, el grau en Intel·ligència Artificial, que ja s'està oferint des d'aquest curs com a titulació pròpia de la UAB, passarà a ser un grau oficial. Com havia fet ja la UAB amb altres titulacions noves, s'ha programat excepcionalment com a titulació pròpia aquest curs i, a partir del curs 2022-2023, ja s'oferirà com a grau oficial.

D'aquesta manera, la UAB reforça la seva oferta interdisciplinària i amb una marcada vocació internacionalitzadora. El curs 2022-2023 començarà també la mobilitat al Grau en Ciència, Tecnologia i Humanitats, impartit entre Barcelona i Madrid per l'Aliança 4 Universitats: l'alumnat que està cursant aquest curs la titulació a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, es desplaçarà a Madrid el proper curs per realitzar el segon curs de la carrera a la Carlos III i l'Autònoma de Madrid.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de