Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB formarà part del nou centre de referència que ha creat la UE pel benestar dels animals aquàtics

22 gen. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB formarà part del nou centre de referència per al benestar dels animals aquàtics que ha creat la Unió Europea, conjuntament amb la Universitat de Creta (Grècia), el Centre de Biologia de l’Acadèmia Txeca de Ciències i l’Institut de Parasitologia (Txèquia). 

Peixos nedant a l'oceà

El Centre per al Benestar dels Animals Aquàtics ha estat creat amb la finalitat d’oferir suport i ajuda a la Comissió Europea i als països de la UE en l’aplicació dels requisits de benestar animal en les explotacions, durant el transport i en el moment de sacrifici dels animals. Ha estat designat per un procés de selecció pública.

Aquest és el quart centre de la UE dedicat al benestar dels animals. El primer centre de referència de la UE està enfocat al benestar porcí (creat el 2018), el segon s’especialitza en aviram i altres animals petits de granja (2020), i el tercer, en el benestar dels remugants i equins (2020).

El nou centre donarà suport a les activitats de la Comissió i dels estats membres mitjançant la realització d’estudis científics i tècnics, així com l’organització de cursos de formació i la difusió de resultats d’investigacions i informació sobre innovacions tècniques.

El professorat i investigadors de la UAB volen destacar el "suport que hem rebut a la candidatura, des del primer moment, per part del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern d'Espanya".

Amb aquesta integració al nou centre, la UAB es posiciona encara més com a referent europeu en el benestar animal. Al potent col·lectiu de grups de recerca com AWEC (Centre d'Educació en Benestar Animal), SNIBA (Servei de Nutrició i Benestar Animal) i altres en benestar dels animals de la Facultat de Veterinària de la UAB, se li uneixen, per la part d'aquàtics, el grup de recerca en salut de peixos de la mateixa Facultat de Veterinària, liderat pel professor Francesc Padrós, i el grup d'estrès i benestar en peixos de la Facultat de Biociències, liderat pel professor Lluís Tort. Aquests equips compten també amb el suport del SEAaq, grup interdisciplinari de recerca de la UAB en l'àmbit de salut d'ecosistemes i animals aquàtics.

 

 

 

 

 

Dins de