Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB, entre les 200 millors universitats del món i segona de l'Estat

13 oct. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El rànquing Times Higher Education World University Rankings 2023 situa la UAB en la posició 183 del món

Logotip del ranquing THE

En l’edició de 2023 del rànquing internacional d’universitats de Times Higher Education (THE-WUR 2023), la UAB se situa en la posició 183 del món i manté la segona posició de l’Estat.
 
En comparació amb l’edició de 2022, en l’àmbit de la docència la Universitat ha millorat en el percentatge de titulats de doctorat per titulats de grau, en ingressos per acadèmic i en la relació d’estudiants per acadèmic. Pel que fa a la recerca, manté una fortalesa important en l'indicador de cites per article (el de més pes en el conjunt del rànquing), i també hi ha una millora en articles publicats per PDI, en els ingressos privats destinats a la recerca i en el percentatge de PDI internacional.  

Tot i això, la UAB ha patit una lleu davallada en la puntuació d'altres indicadors de docència, recerca i internacionalització, i passa d’una puntuació global de 55,9 a 55,6 en l’edició actual. Tenint present l’increment del nombre d’universitats classificades, això ha portat a un retrocés de 13 posicions en el rànquing global, que l’ha situada en la posició 183, a prop del lloc que ocupava el 2021.

Pel que fa a l'Estat, la UAB manté la segona posició, per darrere de la Universitat de Barcelona, en la posició 182 i seguida de la Universitat Pompeu Fabra, que ocupa la posició 186 del rànquing.


Més informació:
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/world-ranking

Dins de