Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La Barcelona Knowledge Alliance col·labora amb un certamen de lectura en veu alta en català

09 feb. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Les quatre universitats que formen la Barcelona Knowledge Alliance (UAB, UB, UPC i UPF) col·laboren amb el Grup Enciclopèdia en l'organització de la segona edició de Veu Alta per a Joves, un certamen de lectura en veu alta que té com a objectiu fomentar la lectura en català. Del 12 de febrer al 15 de març, els i les joves d'entre 16 i 25 anys podran fer arribar, a títol individual, un vídeo llegint en veu alta un text de prosa o poesia en llengua catalana.

Certamen Veu Alta

Per participar en aquesta primera fase virtual del certamen s'ha de publicar un vídeo a YouTube o a Drive sense restriccions d’accés. Ha de tenir un màxim de dos minuts de duració i no pot estar editat. Cal indicar el títol, l'editorial i l'autor o autora de l'obra. Els fragments seran valorats per un jurat que seleccionarà cinc finalistes en cada categoria —prosa i poesia— i farà pública la seva decisió el proper 10 d'abril. Seguidament, la UAB acollirà la fase final, que serà presencial i tindrà lloc el 25 d'abril. Els guanyadors i els finalistes seran premiats amb lots de llibres publicats pel Grup Enciclopèdia i per les universitats coorganitzadores.

Aquest certamen forma part del projecte VeuAlta del Grup Enciclopèdia, que té com a objectiu promoure la literatura i la llengua per mitjà de la lectura compartida en veu alta tot oferint recursos i formació́ per a tots els públics. Aquesta iniciativa vol, a més, aportar nous coneixements sobre els beneficis de la lectura en veu alta per mitjà d’estudis i publicacions. Des del curs 2004-2005, s'organitza el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta amb la col·laboració de la Generalitat per fomentar la lectura entre la població escolar.

La Barcelona Knowledge Alliance aplega les institucions públiques d'educació superior de la regió metropolitana de Barcelona i vol ser un marc de col·laboració per al foment de la cultura, la ciència i la transferència de coneixement. Va ser presentada el mes de novembre passat pels rectors de la UAB (Javier Lafuente), la UB (Joan Guàrdia) i la UPC (Daniel Crespo) i la rectora de la UPF (Laia de Nadal). La plataforma pretén també contribuir a fomentar la visibilitat i el posicionament internacional de les universitats que en formen part en benefici de la ciutadania de Barcelona, la seva regió metropolitana i Catalunya en general.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de