S’han fet diversos canvis en el pla d’estudis d’aquest màster. Consulta tota la informació de la nova versió al màster en Advocacia i Procura
Sortides professionals
Superada la posterior prova d'accés, faculta als graduats en Dret per a l'exercici de la professió d'advocat en tota la seva amplitud i en les seves diverses vessants i especialitats i, depenent de la normativa interna de cada Col·legi, dona accés al sistema de justícia gratuïta i torn d'ofici.
D'igual manera, habilita per a l'exercici de la professió tant com a professional autònom com també de forma depenent en una organització empresarial.
Recomanem als alumnes amb estudis de fora de l’Espai Europeu d’Educació Superior sense la titulació d'accés al màster homologada que us poseu en contacte amb el Col·legi Professional corresponent per conèixer els requisits necessaris per exercir professionalment a l’estat espanyol.
Pràctiques
El Màster en advocacia de la UAB dóna una importància fonamental a les pràctiques externes per afavorir i garantir una òptima preparació dels graduats que volen arribar a ser uns bons advocats. Aquesta experiència pràctica s’adquireix principalment amb la incorporació full time a un despatx d’advocats o institució, en la que el graduat comença a treballar com a advocat en pràctiques amb el suport de un tutor, veu com treballa un advocat i coneix l’organització i el funcionament d’un bufet professional. Però hi han també altres oportunitats de pràctiques molt interessants.
Aquest màster ofereix 2 assignatures obligatòries de pràctiques (mòduls 8 i 9) amb un total de 30 crèdits. Els estudiants tenen l’oportunitat de realitzar les pràctiques a:
Bufets professionals: Els Col·legis d’Advocats que coorganitzen el màster ofereixen un gran nombre de despatxos professionals que col·laboren amb el màster rebent llicenciats o graduats en pràctiques. Són despatxos d’especialitats, d’envergadura i de sectors molt diversos, localitzats en diferents municipis de Barcelona.
S’admet també que el graduat en pràctiques proposi un despatx en el que realitzar les pràctiques, sempre sota la valoració del responsable del programa.
Jutjats civils o penals: col·laborant amb el jutge com a lletrat de recolzament. Aquest programa, específic del màster UAB, permet al graduat obtenir un bon coneixement de la tasca dels jutges i del funcionament dels jutjats.
SOJ (Servei d’Orientació Jurídica del ICAB): un servei públic i gratuït d'atenció personalitzada i de caràcter presencial que té com a finalitats proporcionar un primer consell orientador pel ciutadà i informar sobre la viabilitat d'acudir als tribunals o recórrer a vies alternatives de resolució de conflictes. Els ciutadans són atesos per un advocat adscrit al servei al que prestarà assistència el graduat en pràctiques.
Pràctiques a l’Escola Judicial: En virtut de l’acord entre el Consejo General de la Abogacía Española i el Consejo General del Poder Judicial, s’organitzen anualment a l’Escola Judicial els judicis simulats, en els que competeixen equips d’Escoles de Pràctica Jurídica de Col·legis d’Advocats de tota Espanya i actuen com a jutges els jutges en pràctiques de l’Escola Judicial.
Així, a partir d’un cas real que es prepara a classe, a l’Escola Judicial es celebra un judici simulat en el que els estudiants del màster actuen com a lletrats de les parts, perits o testimonis i en són jutges els alumnes de l’Escola.
Simulació de judicis a la Sala de Vistes de la Facultat: Són pràctiques integrades als programes dels mòduls de Litigació Civil i de Litigació Penal, presidits per jutges de carrera titulars de Jutjats dels partits judicials de l'òrbita dels Col·legis d'Advocats que col·laboren amb el màster.
Els protagonistes dels judicis són els propis alumnes que configuren dos equips per cada judici: un com a part actora i l'altre com a part demandada en l'àmbit civil i part acusadora i defensa en l'àmbit penal, repartint-se els diferents "rols" de lletrats, procuradors, parts, pèrits o testimonis.