Guia del tutor del treball de fi de grau
Et proposem 3 maneres per posar especialment en valor el teu TFG:
Fes un TFG en ApS!
Si vols que el teu treball tingui una aplicació real i no es quedi només en un paper, si tens inquietuds socials, si participes en algun espai, moviment o entitat social o ambiental o si vols lligar els teus estudis amb la teva activitat fora de la Universitat, aquesta pot ser una bona modalitat per a tu! L’Aprenentatge Servei o ApS és una metodologia d’aprenentatge en la qual l’estudiant, alhora que aprèn, fa un servei a la comunitat. En aquesta modalitat de TFG, la proposta de projecte partirà de les necessitats reals d’una entitat social o ambiental o d’una institució pública amb la qual et coordinaràs per desenvolupar el projecte (sempre sota la supervisió del tutor/a acadèmic/a). Tens dues opcions:
a) Busca i proposa una entitat, directament a un/a tutor/a, o omple aquest formulari per tal que t’orientin des de l’Oficina ApS. Pensa que pots fer propostes per al teu poble, comarca, barri o ciutat. I si ja milites o formes part d’algun col·lectiu organitzat en el qual creus que pot ser interessant fer el TFG, anima’t.
b) Pregunta a la representant ApS de la teva facultat (anna.marba@uab.cat) quins tutors incorporen l’ApS en les seves propostes.Al llistat de propostes de TFG també s’indiquen les que són ApS.
Per a més informació entra a la web https://www.uab.cat/ca/aprenentatge-servei o escriu a aprenentatge.servei@uab.cat. També et convidem a mirar aquest vídeo-resum de 5 minuts.
Premis als millors TFG sobre desenvolupament sostenible i justícia global
La Fundació Autònoma Solidària convoca anualment un Premi de Treballs de Final de Grau destinat a reconèixer els mèrits dels millors treballs escrits en l’àmbit del desenvolupament sostenible i de la justícia global per estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Aquesta convocatòria té per objectiu promoure l’interès per la recerca entorn del desenvolupament sostenible i de la justícia global, tot assumint el compromís de la Universitat davant dels desafiaments del món actual i el seu paper clau en la generació de coneixement crític i en la formació d’una ciutadania activa i preparada per a promoure el canvi social.
Les temàtiques objecte d’aquesta convocatòria són: el medi natural i la biodiversitat; el canvi climàtic, energia, aigua i residus; l’economia social i el cooperativisme; els drets humans, la governança i la democràcia participativa; els conflictes i la construcció de pau; les migracions i la interculturalitat; la participació i els moviments socials; i la salut comunitària.
Per a més informació sobre els requisits o el termini de presentació de sol·licituds, visita aquesta pàgina web.
Premis als millors TFG amb perspectiva de gènere
La convocatòria parteix del conveni que va signar l'Institut Català de la Dona amb la Facultat de Dret de la UAB per convocar un premi al millor treball amb perspectiva de gènere realitzat el curs 2014-2015 en el marc de cadascuna de les titulacions que imparteix la Facultat. A partir del curs 2015-2016, l'Observatori per a la Igualtat de la UAB fa extensible aquesta iniciativa a totes les Facultats de la universitat. A partir del curs 2018-2019, la convocatòria rep una subvenció de 1.000€ per part de l'Institut Català de la Dona.
Aquests premis tenen com a objectiu sensibilitzar l’alumnat sobre la igualtat de gènere i fomentar la no discriminació. Es vol, així, incorporar la perspectiva de gènere en la docència i promoure el gènere com a motiu d’interès en la recerca i en l’estudi a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Per a més informació sobre els requisits o el termini de presentació de sol·licituds, visita la pàgina web següent: https://www.uab.cat/ca/igualtat-diversitat/premis-millors-tfg-perspectiva-genere
El Treball de Fi de Grau (TFG) és un projecte orientat al desenvolupament d'una recerca de nivell bàsic o una innovació que es desenvolupi en el camp professional de l'àmbit de la titulació. En qualsevol dels casos, el TFG haurà de tenir tots els apartats propis d'un treball de recerca i haurà de servir perquè puguin emergir les competències i coneixements associats al grau que hagi cursat l'estudiant.
El TFG es realitza mitjançant una activitat majoritàriament autònoma, a partir d'una temàtica pactada amb el professorat que s'encarregarà de supervisar-ne la seva realització.
El document final TFG ha de ser diferent i individualitzat per a cada estudiant, per tant no es podran acceptar treballs que presentin cap apartat que sigui igual a la d’un altre treball presentat. Això, però, no impedeixi que els i les estudiants puguin compartir coneixements i fer part de la recerca conjuntament. Podeu trobar més informació al web de la Facultat.
L’elaboració del TFG es planteja com un procés continu al llarg de tot el curs acadèmic amb 3 fases diferents: una d'inici en la que s'especifica i es planteja el treball (amb una càrrega de treball aproximada per l'estudiant de 50 hores),una fase de desenvolupament (amb aproximadament 150 hores de càrrega), i una fase de finalització i tancament que comporta la presentació de l’informe (amb aproximadament 100 hores de càrrega).
Sessió informativa per videoconferència per la plataforma de Microsoft Teams, en aquesta sessió us facilitarem tota la informació que considerem que és del vostre interès, així mateix podreu plantejar-nos els vostres dubtes. La sessió està convocada per al 17-09-2024, a les 9 h. (Enllaç a la sessió) i a les 16 h. i (Enllaç a la sessió ).
Per poder matricular el Treball de Fi de Grau, cal haver superat com a mínim dos terços del total de crèdits del pla d'estudis, i cal haver formalitzat la matrícula per poder tenir escollir la temàtica i el tutor/a.
Un cop s’hagi formalitzat la matrícula, durant el període que s’estableix a l’inici de curs, els i les estudiants poden seleccionar la temàtica del TFG d'entre les disponibles. L’assignació del TFG es farà per rigorós ordre d'expedient acadèmic. És a dir, en cas que hi hagi més demanda que oferta en alguna de les temàtiques, se li assignarà el TFG a l'estudiant que tingui un millor expedient acadèmic.
Caldrà consultar cada any, durant la primera setmana de setembre el calendari d’elecció de temàtica que s’obrirà al llarg del mes de setembre.
Temàtiques pel curs 2024-2025: es faran públiques el 17-09-2024:
TEMÀTIQUES DEL GRAU EN EDUCACIÓ INFANTIL (PLACES VACANTS)
TEMÀTIQUES DEL GRAU EN EDUCACIÓ PRIMÀRIA (PLACES VACANTS)
TEMÀTIQUES DEL GRAU EN EDUCACIÓ PRIMÀRIA EN ANGLÈS (PLACES VACANTS)
TEMÀTIQUES DEL GRAU EN EDUCACIÓ SOCIAL (PLACES VACANTS)
TEMÀTIQUES DEL GRAU EN PEDAGOGIA (PLACES VACANTS)
Procés d'elecció de temàtica i de consulta de temàtica assignada:
S'ha de formalitzar per via telemàtica a través del portal web de Secretaria virtual: https://sia.uab.cat : →ALUMNAT DE GRAU, MÀSTER OFICIAL I DOCTORAT→ Inscripcions TFE i TESI: Inscripció al treball de Fi d’Estudis/Pràctiques/Mínors
INSTRUCCIONS PER FER LA SOL·LICITUD
Calendari del procés:
Al llarg del mes de setembre de 2024, es dur a terme el procés d'elecció i assignació de temàtica dels Treballs Fi de Grau. L’alumnat podrà consultar la temàtica i tutor/a assignats a través del portal web de Secretaria virtual: https://sia.uab.cat→ ALUMNAT DE GRAU, MÀSTER OFICIAL I DOCTORAT→Consulta expedient: Consulta de l’expedient acadèmic i les qualificacions - botó: “el meu expedient”: us mostrarà la relació d’assignatures, heu de localitzar la de “TFG” que us mostrarà tota aquesta informació.
L’alumnat que formalitzi la matrícula del TFG més tard podrà escollir la temàtica entre les vacants que quedin lliures un cop tancat el primer període del procés realitzat el mes de setembre.
Propers terminis a tenir en compte:
Del 17 al 24-09-2024: cada estudiant podrà visualitzar les temàtiques publicades i podrà temptejar diferents possibilitats de TFG i sol·licitar tutories amb el professorat responsable de les temàtiques que li interessin per tal de poder demanar més informació.
Del 16-09 al 04-10-2024: l’alumnat que no estigui matriculat del TFG i té la intenció de fer-lo en el present curs acadèmic, tindrà la possibilitat de modificar la seva de matrícula, bé utilitzant l’autoservei de modificació de matrícula a través del portal web de Secretaria virtual, bé presentant una sol·licitud a la Gestió Acadèmica del centre. La modificació de la matrícula es resoldrà el mateix dia de la presentació per tal que puguin formalitzar l’elecció de la temàtica de TFG.
Del 25-09 al 07-10-2024: l'alumnat matriculat al TFG podrà formalitzar la inscripció. S’hauran de sol·licitar entre 6 i 8 temàtiques per ordre de preferència.
08-10-2024: primera assignació del TFG: l’alumnat podrà consultar l’assignació del TFG que es farà per rigorós ordre d'expedient acadèmic (en el mateix enllaç a on heu fet la inscripció: https://sia.uab.cat : → ALUMNAT DE GRAU, MÀSTER OFICIAL I DOCTORAT → Inscripcions TFE i TESI: Inscripció al treball de Fi d’Estudis/Pràctiques/Mínors. És a dir, en cas que hi hagi més demanda que oferta en alguna de les temàtiques, se li assignarà el TFG a l'estudiant que tingui un millor expedient acadèmic. També podreu consultar-la aquí.
Llistat primera assignació TFG Grau Pedagogia 24/25
Llistat primera assignació TFG Grau Educació Primària en Anglès 24/25
Llistat primera assignació TFG Grau Educació Social 24/25
Llistat primera assignació TFG Grau Educació Primària 24/25
Llistat primera assignació TFG Grau Educació Infantil 24/25
Del 09 a 11-10-2024: període de reclamacions: l’alumnat que no estigui d'acord amb el TFG assignat haurà de trametre un correu a través de l’adreça de correu electrònic que té assignat per la universitat: la petició l’haurà d’adreçar al correu electrònic de la Gestió Acadèmica del centre (ga.c.educacio@uab.cat), a Assumpte haurà d'indicar: Al·legacions al TFG assignat. En el contingut del correu haurà d'argumentar els motius pels quals demana un canvi en l'assignació i només podrà optar als TFG amb places vacants.
L’estudiant que hagi quedat sense assignació podrà accedir novament a formalitzar una nova sol·licitud de temàtiques entre les temàtiques vacants.
15-10-2024: assignació definitiva del TFG: l’estudiant que havia quedat sense assignació o que havia demanat un canvi en l’assignació podrà consultar l’assignació definitiva del TFG (en el mateix enllaç a on heu fet la inscripció: https://sia.uab.cat : → ALUMNAT DE GRAU, MÀSTER OFICIAL I DOCTORAT →Inscripcions TFE i TESI: Inscripció al treball de Fi d’Estudis/Pràctiques/Mínors.
Llistat assignació definitiva TFG Grau Pedagogia 24/25
Llistat assignació definitiva TFG Grau Educació Primària en Anglès 24/25
Llistat assignació definitiva TFG Grau Educació Social 24/25
Llistat assignació definitiva TFG Grau Educació Primària 24/25
Llistat assignació definitiva TFG Grau Educació Infantil 24/25
La metodologia del treball es divideix en sessions de supervisió, de treball autònom, i d'activitats d'avaluació. L'activitat supervisada conté dos formats diferents: les tutories presencials i les tutories de seguiment. S’estableixen fins a 8h de tutories presencials (16h per als TFG de 12 crèdits) repartides en 4 moments diferents (veure taula). L’alumnat podrà sol·licitar també fins a 4 hores (8h pels de 12 crèdits) més de tutories de seguiment, que es pactaran entre l'alumnat i el seu professorat supervisor. Els alumnes que estiguin en programes de mobilitat podran realitzar les tutories virtualment.
El procés del TFG s’inicia amb una sessió plenària on s’explicaran els aspectes generals de l’elaboració del TFG i es farà una taula rodona amb alumnes del curs anterior. Una vegada s’hagin publicat definitivament les assignacions de temàtiques, els tutors i tutores han de convocar a l’alumnat per poder programar la 1a de les tutories presencials (sessió 2), relacionada amb la primera fase del treball. Posteriorment, es programaran de mutu acord les tutories presencials –que no haurien de superar les 8h/16h de dedicació- i les tutories de seguiment –que no haurien de superar les 4h/8h -. Cal contactar amb el tutor per poder fer la primera tutoria al llarg del mes d’octubre.
La informació detallada respecte a l’avaluació la trobareu a l’espai Moodle del TFG de cada titulació.
Convocatòria de setembre
L’estudiantat que vulgui presentar el Treball de Final de Grau en la convocatòra de setembre haurà d'acordar-ho amb el seu tutor o tutora i solicitar-ho a la Gestió Acadèmica dins del termini establert al calendari del procés (veure més avall en aquesta mateixa pàgina).
L'estudiant haurà d’emplenar el formulari de sol·licitud i fer-lo arribar a la Gestió Acadèmica per correu electrònic des del compte de correu d’estudiant de la UAB.
Simultàniament, el professorat haurà d’informar la Gestió Acadèmica, per correu electrònic, de quins dels treballs que tutoritzen es presentaran al setembre.
La Gestió Acadèmica modificarà el grup de matrícula del TFG perquè sigui qualificat al setembre, només en els casos en què s’hagi rebut la sol·licitud de l’estudiant i el vist-i-plau del tutor o la tutora.
Convocatòria extraordinària de febrer
Excepcionalment, d’acord amb el tutor o tutora, es pot lliurar el TFG a la convocatòria extraordinària de fi d’estudis de febrer sempre que l'estudiant la sol·liciti en el termini establert al calendari administratiu de la Facultat (Apartat AVALUACIÓ) i compleixi amb les condicions establertes en la normativa d’Avaluació de la UAB.
Registre del títol del treball
L’estudiant podrà sol·licitar el registre del títol específic del seu TFG, previ acord amb la tutora o tutor del seu treball, dins del termini establert al calendari del procés (veure més avall en aquesta mateixa pàgina).
Si no ho fa, al seu expedient acadèmic constarà la temàtica que se li ha assignat d'entre l'oferta existent en el curs acadèmic.
Per fer el registre del títol, cal emplenar el [Formulari de sol·licitud en línia]. El tutor o tutora haurà de validar la sol·licitud, donant el vist-i-plau al títol proposat. En rebre aquesta confirmació, la Gestió Acadèmica el farà constar a l’expedient de l’estudiant.
És imprescindible formalitzar la sol·licitud en els períodes fixats. Fora d’aquest terminis el formulari en línia restarà inactiu i no serà possible garantir que es pugui incorporar el títol a l’expedient.
L'estudiant pot triar entre dues tipologies diferents a l'hora d'enfocar i estructurar el TFG: l'opció professionalitzadora i l'opció d'investigació, que a l'hora, pot ser de recerca sobre un tema o d'aprofundiment sobre un concepte teòric. Per altra banda, pot consensuar amb el tutor entre dues formes de presentar-lo: en forma de memòria o en forma d'article científic. La Memòria del TFG ha d'estar escrita en CATALÀ, excepte al Grau en Educació Primària amb docència en anglès, que ha d'estar escrita en ANGLÈS.
3. 1. Tipologies del TFG:
Tal i com s'ha comentat a l'inici del document proposem dues tipologies per desenvolupar el TFG:
-
OPCIÓ PROFESSIONALITZADORA:
- Formulació d'un projecte d'intervenció / innovació en un context particular*: Es tracta de desenvolupar una proposta d'actuació educativa o socioeducativa en un context específic, a partir de l'estudi diagnòstic d'aquella realitat. Aquesta modalitat hauria d'incloure el disseny i/o implementació d'un projecte en un àmbit professional o bé la implementació i avaluació d'un projecte ja existent (es tractaria de dur-lo a terme i per tant d'avaluar els resultats del mateix i les conclusions específiques).
* En el cas de projectes de TFG que es contextualitzin en el mateix centre o institució a on realitzin les pràctiques, podran beneficiar-se de l'anàlisi de context comú en ambdós treballs però, en cap cas, podrà repetir-se la intervenció realitzada en les pràctiques per a l'elaboració del TFG.
-
OPCIÓ D'INVESTIGACIÓ:
- Proposta de recerca sobre un àmbit concret: Es tracta d'una proposta de treball d'anàlisi que inclourà un marc teòric, una hipòtesi de treball o objectius, una part empírica amb els seus resultats, discussió i conclusions. Aquesta modalitat hauria d'incloure metodologies i tècniques bàsiques d'investigació (recerca, selecció i utilització d'eines per captar informació així com , anàlisi i interpretació de la informació).
- Aprofundiment sobre un concepte teòric específic: Es tracta d'un estudi de fonamentació teòrica (assaig o monogràfic) que comporta un anàlisi teòric, crític o comparatiu com a base per a una exposició o argumentació en profunditat sobre un tema. Aquesta modalitat hauria d'incloure una revisió bibliogràfica àmplia sobre la temàtica a estudiar i una discussió explícita en relació als marcs teòrics i als coneixements disponibles.
Es proposen dues estructures possibles en funció de la tipologia triada. Es poden consultar en el següent quadre
3.2 Formes de presentar el TFG:
- FORMAT MEMÒRIA
L'estudiant que presenti el TFG en aquest format haurà de seguir la següent política de presentació:
- Extensió d'uns 70.000 caràcters (espais inclosos) (20/25 pàgines aproximadament)
- Bibliografia (referenciada i la consultada segons la normativa APA) i annexos a part, on s'inclourà informació complementària (no forma part del cos del treball).
- La portada ha de incloure:
- Nom de l'autor
- Títol del TFG
- Data i període de lliurament i defensa
- Grau al que ha cursat l'estudiant
- Nom del tutor i Departament del tutor
- Després de la portada, caldrà incloure un índex del TFG amb número de pàgines i el treball haurà d'estar paginat correctament
- FORMAT ARTICLE CIENTÍFIC
L'estudiant que trii presentar el TFG en aquest format haurà de seguir una política de presentació semblant al que una revista científica o de divulgació pot exigir als autors. Es tracta de simular que l'estudiant ha de presentar el text per a ser publicat. Per a això, es proposa les pautes genèriques següents:
- Idioma: Català
- Els articles han de ser inèdits. Han de tenir una extensió d'uns 30.000 caràcters espais inclosos) (aproximadament 10-12 pàgines DINAA4) i han d'estar escrits amb lletra Arial cos 12 i interlineat senzill. Caldrà que incloguin un resum de 7 o 8 línies en català més la traducció del resum en anglès. Caldrà també incloure una llista d'entre 5 i 8 paraules clau. Bibliografia referenciada i la consultada segons la normativa APA.
- S'hi faran constar les dades següents: nom i cognoms, adreça, telèfon, adreça electrònica.
- Esquema: introducció, definició del context, plantejament teòric, exposició de metodologia o planificació proposada, resultats obtinguts, conclusions i valoracions finals.
- S'hi poden adjuntar, al final del text, esquemes, taules gràfics fotografies i gravacions de vídeo o àudio que facin més comprensible el contingut de l'article.
En el cas que el tutor ho veiés factible, pot suggerir, als estudiants que excel·leixin en aquest exercici, de publicar l'article en una revista. El tutor hauria, doncs, de recolzar l'estudiant en l'adaptació de l'article als criteris de rigorositat i presentació de la revista.
La propietat intel·lectual del TFG serà de l'estudiant autor del treball. Tot i així, entenent que el professor/a tutor també ha contribuït a la seva elaboració, en el cas que es procedeixi a la seva divulgació es requerirà el consentiment tant de l'autor com del tutor, essent necessari que consti el nom del professor/a tutor com a coautor en segon terme.
El Vicedeganat d'Estudis, conjuntament amb les coordinacions de les titulacions, establiran cada curs acadèmic la data de lliurament de tots els treballs i de la seva defensa (en el cas d’Ed. Social, Ed. Primària i Ed. Infantil només aquells que opten a MH).
4.1 Lliurament del TFG: terminis i procediments per a tots els Graus
Hi haurà dos terminis ordinaris per al lliurament del TFG (juny i setembre). A tots els estudiants, excepte als del doble grau, se’ls assignarà per defecte el lliurament del treball en la convocatòria de juny. Els alumnes del doble grau han de lliurar el TFG corresponent al Grau en Educació Infantil a la convocatòria de febrer i el corresponent al Grau en Educació Primària a la convocatòria de juny.
En cas que, d’acord amb el tutor, es vulgui ajornar el lliurament a la convocatòria de setembre cal seguir el següent procediment:
1. L'estudiant haurà de descarregar-se la sol·licitud, emplenar-la i signar-la.
2. És imprescindible que el tutor o tutora també signi la sol·licitud.
3. Un cop signada, s'haurà de presentar a la Gestió Acadèmica del centre dintre del termini establert al calendari del procés.
IMPORTANT: si no és possible obtenir la signatura del tutor o tutora, es podrà enviar per e-mail la sol·licitud escanejada i signada per l'estudiant, a l'adreça electrònica de la Gestió Acadèmica: ga.c.educacio@uab.cat. En aquests casos el canvi de convocatòria no es farà efectiu fins que la Gestió Acadèmica obtingui el vist i plau del tutor o tutora.
Atenció: només s'acceptaran els e-mails rebuts des del compte de correu personal de la UAB (@e-campus.uab.cat).
Excepcionalment es pot lliurar el TFG a la convocatòria extraordinària de fi d’estudis de febrer sempre que l'estudiant la sol·liciti en el termini establert al calendari administratiu aprovat per la UAB i compleixi amb les condicions establertes en la normativa d’Avaluació de la UAB.
Tots els treball s’han de lliurar en format pdf i amb els requeriments formals que es detallen tant a la Guia Docent, com al punt de criteris d’avaluació que s’informa més endavant, com a l’espai moodle específic de cada titulació. En el lliurament hi ha activat l’eina URKUND per detectar el grau de plagi del document lliurat. Es recorda que si es detecta que el treball és total o parcialment plagiat es puntuarà amb un 0.
En el cas de que l'estudiant no lliuri el treball en temps i forma perd la convocatòria. No s’acceptaran canvis de convocatòria fora del termini establert.
4.2 Defensa del TFG de Pedagogia: terminis i procediments
Un cop tancat el període de matrícula, el Vicedeganat d'Ordenació Acadèmica-Graus conjuntament amb la coordinació de titulació, especificaran el tribunal, el calendari, l'horari i el lloc concret de la defensa de cadascun dels TFG de Pedagogia. Sota cap concepte es poden programar defenses de TFG fora del període establert per les exposicions. Els estudiants hauran de respectar la data de les exposicions. No es podran fer presentacions dels TFG on-line.
L'exposició de la defensa del TFG ha de ser de 15/20 minuts, temps en el que s'espera que l'estudiant expliqui el seu treball amb un suport visual. A continuació, es deixaran uns 10/15 minuts per a preguntes. El tribunal pot demanar a l'estudiant que expliqui, com ja ho haurà fet també dins del treball escrit, quines competències creu que ha assolit durant l'elaboració del TFG i quins aprenentatges o assignatures treballats durant el grau ha relacionat més. Podeu consultar la rúbrica d’avaluació de l’exposició pública aquí.
Atès que les defenses són públiques, a més a més del tribunal i dels estudiants convocats, hi podran assistir com a públic familiars, amics, estudiants o altres professors que ho desitgin, sempre i quan respectin els horaris i procediments de la defensa del TFG. Els estudiants estan obligats a assistir a tot l’acte de presentació de TFG del dia que tinguin assignat. Al finalitzar la sessió el tribunal omplirà l’acta global amb el desglossament de les dues notes obtingudes i la nota final. (Acta Global del Tribunal del TFG)
Cada tribunal estarà constituït per tres membres un dels quals serà, sempre que sigui possible, el tutor del treball.
Cada curs publicarem aquí les dates i ubicacions dels tribunals de lectura dels TFG de cada convocatòria.
Els treballs que es presentin a la convocatòria de setembre només podran optar a MH si han quedat MH vacants de la convocatòria de juny. Si es presenten en la convocatòria extraordinària de febrer no hi podran optar.
En els següents enllaços pots consultar els tribunals de TFG del Grau de Pedagogia corresponents a la convocatòria de juny i de setembre del curs 2018/19.
4.3 Defensa del TFG d’Ed. Social, Ed. Primària, Ed. Infantil i Doble Grau: terminis i procediments
Cada unitat departamental decidirà quins treballs tutoritzats pels seus professors i professores són candidats a la MH. Aquells que hagin estat seleccionats podran ser defensats davant d’un tribunal per optar a la MH. Cada curs es publicaran al web les dates i ubicacions dels tribunals de defensa dels TFG de cada convocatòria.
Pots consultar aquí els tribunals de defensa dels TFG que opten a Matrícula d'Honor per la convocatòria de juny del curs 2018/19.
L'exposició de la defensa del TFG ha de ser de 15 minuts, temps en el que s'espera que l'estudiant expliqui el seu treball a partir d’un pòster (mida DINA0) en format ppt.
A continuació, el tribunal disposarà de 10 minuts per fer les preguntes que consideri pertinents. Aquest tribunal només avaluarà l’exposició oral del treball i no el document escrit, fent ús de la següent rúbrica.
Atès que les defenses són públiques, a més a més del tribunal i dels estudiants convocats, hi podran assistir com a públic familiars, amics, estudiants o altres professors que ho desitgin, sempre i quan respectin els horaris i procediments de la defensa del TFG. Els estudiants estan obligats a assistir a tot l’acte de presentació de TFG del dia que tinguin assignat.
Els treballs que es presentin a la convocatòria de setembre només podran optar a MH si han quedat MH vacants de la convocatòria de juny. Si es presenten a la convocatòria extraordinària de febrer no hi podran optar.
4.4. Registre del títol del TFG:
L’estudiant podrà sol·licitar el registre del títol específic del seu TFG, previ acord amb la tutora o tutor del seu treball. Si no ho fa, al seu expedient acadèmic constarà la temàtica que se li ha assignat d'entre l'oferta existent en el curs acadèmic
Per fer el registre del títol, cal lliurar la sol·licitud degudament emplenada, i signada per l’estudiant i pel tutor o tutora. No s’acceptaran sol·licituds fora dels terminis establerts al calendari del procés.
La sol·licitud de registre del títol es pot entregar, bé de manera presencial a la gestió acadèmica del centre, bé per correu ordinari, o bé escanejada per correu electrònic, des de l’adreça que teniu assignada per la UAB (e-campus.uab.cat) a l’adreça ga.c.educacio@uab.cat.
És imprescindible entregar la sol·licitud en els períodes fixats. Fora d’aquest terminis no serà possible garantir que es pugui incorporar el títol a l’expedient.
5.1 Criteris d'avaluació pels Graus de Primària, Infantil i Educació Social
El professor tutor avaluarà el TFG. L’avaluació del TFG es farà en base a 3 evidències d’aprenentatge: plantejament, desenvolupament i informe final.
Si un alumne/a no entrega alguna de les evidències, la nota d’aquella evidència serà un 0.
Aquests documents s’han de lliurar obligatòriament a través dels espais habilitats per la coordinació de la titulació a les aules virtuals en els terminis establers. Els feedbacks del tutor/a, també s’han d’enviar a través d’aquests espais com a molt tard 15 dies després de la data de tancament del lliurament.
Tant les característiques dels documents com les rúbriques d’avaluació dels mateixos es publicaran a l’aula virtual. En cas que es detecti un % de plagi superior al 20% la nota del TFG serà 0. Encara que els estudiants puguin treballar una mateixa temàtica el document d’informe final ha de ser inèdit i completament individual. D’acord amb la normativa de la UAB es valorarà la execució d’altres mesures com l’obertura d’un expedient acadèmic.
En cas que el tutor/a consideri que el TFG pot optar a MH, haurà de fer un informe raonat (Informe raonat TFG opten a MH) i presentar-lo al seu Cap d’Unitat. Cada unitat decidirà quins són els candidats a MH. Per fer-ho aquests estudiants hauran de defensar el seu TFG davant d’un tribunal únic per cada titulació. El tribunal només valorarà l’exposició oral del TFG
Si no es supera el TFG l'estudiant haurà de tornar a fer la matrícula i començar de nou el procés. En aquest moment pot continuar, si així ho desitja, amb el mateix tema i/o amb el mateix tutor o bé pot decidir canviar de tema i/o de tutor.
En aquest informe de seguiment i avaluació dels TFG es valoren aspectes tals com:
- Correcció lingüística i bona estructuració de les parts
- Originalitat de les idees, contribució a la creació de coneixement i aportacions personals
- Correcció metodològica
- Adequació de la interpretació de resultats i les conclusions
- Claredat d'expressió
- Ús adequat de la bibliografia
Obtenció MH
El cap d’unitat de cada àrea de coneixement seleccionarà d’entre tots els treballs tutoritzats en el si de la seva unitat aquells que poden optar a obtenir una MH. Aquesta informació es farà arribar al Vicedeganat d'Estudis que, conjuntament amb la coordinació de la titulació, proposaran un tribunal on tots els estudiants seleccionats podran defensar el seu treball i optar a la MH.
El tutor que vulgui proposar a un dels estudiants tutoritzats haurà de fer un informe raonat (Informe raonat TFG opten a MH) i presentar-lo al seu Cap d’Unitat.
El nombre de matrícules d’honor que s’atorguin no podrà ser superior al 5 % de persones matriculades en una assignatura o en un mòdul en el període acadèmic corresponent, excepte si el total de persones matriculades és inferior a 20. En aquest cas es podrà atorgar una sola matrícula d’honor. Es podrà concedir una matrícula d’honor addicional per arrodoniment de la fracció resultant de l’aplicació del 5 % d’estudiants matriculats en l’assignatura.
5.2 Criteris d'avaluació pel Grau de Pedagogia
El tutor avaluarà a l'estudiant i li posarà una nota global en l'informe de seguiment (Informe de Seguiment i Avaluació del TFG del Grau en Pedagogia), aquesta nota tindrà un pes en la nota final del 60% (cal fer una avaluació continuada que tingui en consideració tant el procés com el producte). El tutor lliurarà aquest informe als membres del tribunal el mateix dia de la defensa pública.
L'altre 40% l'establirà el tribunal després de la presentació prenen en consideració el treball escrit i la seva presentació pública. La qualificació de la comissió d'experts o tribunal es debatrà a porta tancada i s'emetrà la nota aquell mateix dia (Acta Global del Tribunal del TFG). Per tal de poder superar el TFG l'estudiant ha d'aprovar cadascuna de les parts (l'avaluació del tutor i l'avaluació de la comissió d'experts). Recollim a continuació la recomanació que fa l'AQU al respecte d'aquests dos agents avaluadors:
- El/La tutor/a: Gestiona en primera línia el 60 % de la nota final i té el control bàsic del procés. Legitima l'acció d'avaluació de l'estudiant i del grup de tutoria. També hauria de participar en la presa de decisions final de la comissió d'experts. Li correspon negociar contínuament amb l'estudiant tot el procés d'aprenentatge i d'avaluació.
- La comissió d'experts: La comissió d'experts valora fonamentalment la qualitat de la presentació pública i la defensa i el debat que se'n deriven. La funció d'aquesta comissió és principalment jutjar la capacitat comunicativa de l'alumnat i la manera en què és capaç de presentar informació científica davant d'un públic qualificat. També es valora la manera com defensa les seves idees i posicions, el control emocional que demostra en els moments difícils, els recursos de què disposa i la forma com els aplica, la receptivitat davant dels suggeriments que se li fan, etc.
Si no es supera el TFG l'estudiant haurà de tornar a fer la matrícula i començar de nou el procés. En aquest moment pot continuar, si així ho desitja, amb el mateix tema i/o amb el mateix tutor o bé pot decidir canviar de tema i/o de tutor.
En aquest informe de seguiment i avaluació dels TFG es valoren aspectes tals com:
|
Els criteris d’avaluació que es tenen en consideració en la defensa pública fan referència a:
|
Obtenció MH
El nombre de matrícules d’honor que s’atorguin no podrà ser superior al 5 % de persones matriculades en una assignatura o en un mòdul en el període acadèmic corresponent, excepte si el total de persones matriculades és inferior a 20. En aquest cas es podrà atorgar una sola matrícula d’honor. Es podrà concedir una matrícula d’honor addicional per arrodoniment de la fracció resultant de l’aplicació del 5 % d’estudiants matriculats en l’assignatura.
CURS 2024/25
Juliol:
15-07-2024: els responsables de cada departament o unitat departamental informen de les temàtiques i tutors i tutores
Setembre:
17-09-2024: publicació de les temàtiques. L'alumnat podrà consultar l'oferta de temàtiques i podrà mantenir entrevistes amb el professorat que les oferta
25-09-2024 al 07-10-2024: els estudiants sol·liciten la temàtica i tutor per via telemàtica
Octubre:
08-10-2024: els estudiants consulten l'assignació per via telemàtica
9 al 11-10-2024: període de reclamacions. Els estudiants que hagin quedat sense assignació, podran efectuar una nova sol·licitud escollint entre les temàtiques amb plaça vacant, la nova sol·licitud l’hauran de formalitzar per via telemàtica.
15-10-2024: els estudiants consulten l'assignació definitiva per via telemàtica
Febrer:
20 a 24-01-2025: registre del títol específic del TFG de tots els graus que heu demanat convocatòria extraordinària de febrer
21-02-2025 (data límit): tancament d’actes del TFG de la convocatòria extraordinària de febrer
Maig:
05 al 09-05-2025: període per demanar el canvi de convocatòria de juny a setembre
Juny:
26-05 al 06-06-2025: registre del títol específic del TFG (convocatòria de juny)
Juliol:
10-07-2025 (data límit): tancament d'actes del TFG (convocatòria de juny) i en el cas del Doble Grau els TFG corresponents als dos graus
Setembre:
01 a 02-09-2025: registre del títol específic del TFG (convocatòria de setembre)
04-09-2025 (data límit): tancament d'actes del TFG (convocatòria de setembre)