Projecte "La Coeducació a Catalunya, pràctiques de referència i reptes"

La Coeducació a Catalunya, pràctiques de referència i reptes

Serà una jornada de socialització dels resultats que es van obtenir en aquest projecte colaboratiu amb diversos instituts de Catalunya. Té la intenció de visibilitzar les pràctiques de referècia en coeducació i generar l’anàlisi crítica tant en la política com en la normativa que regula el marc legislatiu d’aquestes pràctiques. 

 

16/03/2022

El projecte “La Coeducació a Catalunya, pràctiques de referència i reptes”, desenvolupat durant el curs 2020-2021 serà acollit per la UAB el 30 de març, de 18 a 20h de la tarda. Es tracta de la socialització dels resultats d’aquest projecte, i cada provincia compartirà els resultats, sent l’Autònoma el lloc on es durà a terme la de Barcelona. 

Formaran part de la presentació representants d’alguns dels centres educatius que han participat en el projecte, com els instituts Antoni Pous i Argila (Manlleu), Ca n'Oriac (Sabadell), Antoni Cumella (Granollers), Joncar (Barcelona), i l’institut Bernat Metge (Barcelona). Tant els assistents a les jornades com els professionals que lluiten per l’erradicació de les violències masclistes podran participar i intervenir al torn de debat. 

Es va realitzar aquest projecte de forma col·laborativa entre l’associació EduAlter i el Grup d’Educació i Gènere (GEG-UAB) de la Universitat Autònoma de Barcelona, i té comobjectius la visibilització de les pràctiques de referència en matèria de coeducació en centres d’educació secundària d’arreu de Catalunya, des d’un enfocament d’Educació per a la Justícia Global, i fer incidència en les polítiques públiques a partir de generar una anàlisi crítica de la normativa que funciona com a marc legislatiu d’aquestes pràctiques en el context català. Es tracta d'una recerca de  naturalesa  multi-modal que combina tècniques pròpies de les metodologies basades en les arts, i tècniques participatives, amb una aproximació eminentment qualitativa i emmarcada en la Investigació Activista Feminista (IAF) sobre la Coeducació a Catalunya. 

Les jornades tenen la intencionalitat de compartir els resultats i generar un espai per detectar quines accions educatives es desenvolupen de manera comunitària per a l’enfortiment i l’apoderament juvenil com a actors i actores de transformació social als territoris de Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona. 
 
En el següent enllaç es pot consultar l'informe de la recerca, així com la resta de productes resultants del projecte, i ja està oberta la inscripció per poder assistir-hi.