La Fundació UAB

Sessió per revisar el Pla d’Emergència de l’Edifici Blanc

Formacio Pla Emergencia
L’Àrea de Prevenció de la Corporació UAB ha comentat les línies de millora que s’estan aplicant i ha donat algunes recomanacions al personal de l’edifici, després de l’avaluació del simulacre d’emergència del 7 de març.

10/05/2019

Uns 25 membres del personal que treballa a l’Edifici Blanc han assistit aquest divendres a una sessió formativa sobre els nous canvis integrats al Pla d’Emergència, a càrrec dels tècnics de prevenció i riscos laborals de la Corporació, i un tècnic especialista en seguretat en el treball del servei de prevenció aliè.

A la sessió, s’han donat a conèixer alguns canvis a les instal·lacions i en el disseny de la senyalística que s’aplicarà a l’Edifici, així com noves propostes per facilitar la tasca als responsables d’intervenció i emergència durant la seva actuació.

Aquestes millores s’han pogut establir després de la reunió del Comitè d’Emergència posterior al simulacre del 7 de març. En aquesta reunió, on també varen participar alguns alumnes de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral –que varen actuar com a observadors-, els membres dels equips d’intervenció i els organitzadors varen poder detectar algunes incidències durant l’exercici, com ara l’absència d’ús d’algunes vies d’evacuació o la necessitat d'incrementar el nombre d'alarmes de l’Edifici que, perquè no se sentien bé en algunes zones, varen alentir el procés d'evacuació.



Alguns dels canvis detectats ja s’estan aplicant, com ara l'increment d'alarmes o el canvi d'ubicació del senyal de punt de reagrupament, ja que l’aglomeració de gent dificultava la seva visibilitat.

Un dels suggeriments que també s’ha plantejat és equiparar criteris amb la UAB en els colors de les armilles utilitzades en cas d’emergència i indicar al darrere a quin equip d'emergència pertany.  

En aquest sentit, els tècnics de prevenció de riscos de la Corporació han insistit que és molt necessària la col·laboració col·lectiva i una comunicació constant entre els membres dels diferents equips. “Heu de pensar que podeu arribar a tenir molt ple aquest edifici”, recordava un dels tècnics. En l’últim simulacre va augmentar el nombre de participants i es van evacuar unes 300 persones
 
Un altre aspecte important que s’ha destacat és la necessitat d’implicar més al professorat en cas d’emergència. La gran quantitat de docents i la diferència en els horaris dificulta la seva participació activa durant els simulacres i, per això, s’ha proposat realitzar una sessió a l’inici de curs per informar-los sobre les seves funcions.

La formació també ha servit per repassar amb els assistents les diferents vies d’evacuació de les 4 plantes de l’Edifici Blanc per a l’evacuació, i com actuar en cas de no estar present en el lloc de feina habitual.

Finalment, s’ha recordat a tot el personal que a la pàgina web de la Fundació UAB hi ha un apartat sobre què fer en cas d’emergència a cada centre de treball, així com les línies d’actuació per als membres dels equips d’intervenció. A més, s’ha visualitzat un vídeo realitzat durant l’últim simulacre a l’Edifici Blanc, on es veuen totes les etapes.