![Fotografia de perfil de la Lorena](/Imatge/627/386/IMG_Thumbnail_Lorena.png)
Estudiants xinesos del CAU aprenen espanyol tot cuinant una paella
![Estudiants CAU UAB Idiomes](/Imatge/719/85/CAU_feb22_classecuina_noti.jpg)
El passat 16 de febrer, els estudiants del Curs d'Accés a la Universitat (CAU) d'UAB Idiomes Barcelona, una formació específica per a estudiants xinesos que volen estudiar un grau a una universitat espanyola, van participar en un taller gastronòmic.
25/02/2022
L'activitat al taller, que tenia per objectiu aprendre a cuinar algunes receptes tradicionals de la gastronomia espanyola i afavorir la immersió lingüística dels estudiants xinesos, es va fer a Cuina al Punt, un centre especialitzat en gastronomia prop de Casa Convalescència, i va tenir una durada de dues hores.
Els estudiants van preparar entre tots, de manera cooperativa, paella i brandada de bacallà, dos plats que van agradar molt. A banda d'aquestes receptes, van tastar una tapa poc espanyola, humus de cigró i albergínia, que els va sorprendre pel seu sabor, allunyat de la seva gastronomia. L'experiència va ser molt satisfactòria i enriquidora: els estudiants van passar una bona estona i van mostrar molt d'interès en l'explicació de les receptes.
En l'aspecte lingüístic, el veritable objectiu de l'activitat, els estudiants van entendre força bé les explicacions del cuiner i del seu el professor d'espanyol, en Francisco Domínguez, que anava contribuïnt per tal que aprenguessin nou vocabulari i les expressions quotidianes que anaven sorgint durant el taller.
Els estudiants del CAU, del què es fan diverses edicions l'any, van iniciar el curs l'octubre passat amb la finalitat d'aprendre i perfeccionar la llengua espanyola, i posteriorment accedir a estudis universitaris amb la millor preparació possible.