• Màster de Formació Permanent UAB
 • Codi de l'estudi: 1757/28
 • 28a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici: 14/10/2024
 • Final: 14/07/2025
 • Places: 25
 • Orientació: Professional
 • Preu: 6900 €
 • Idioma de docència: Castellà
 • Lloc: Casa de Convalescència, Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 171, 08041 Barcelona
25 Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu - Jorge Tur Moltó
Durant més de vint anys ens hem dedicat a explorar, conjuntament amb els nombrosos alumnes que han passat pel nostre curs, les possibilitats del cinema del real, procurant mantenir sempre a l'avantguarda del seu desenvolupament que, durant aquest temps, ha estat extraordinari.

D'aquí la importància que té la nostra aposta per una reflexió teòrica profunda que alimenti la vessant pràctica del curs. Volem que els nostres alumnes, a més d'aprendre la tècnica del documental en totes les seves facetes, siguin capaços de reflexionar sobre el seu abast i característiques. Estem convençuts que només així es desenvolupa la imaginació necessària per entendre la realitat i per expressar creativament.

El documental s'expandeix i troba noves vies de producció i d'exhibició al mateix temps que desenvolupa nous llenguatges, entre ells les web documentals o documentals interactius o expandits als quals, des de fa set edicions, dediquem una especial atenció, en paral·lel a la que atorguem a els documentals tradicionals.

Perquè creiem en els nostres alumnes i en la seva capacitat creativa, els oferim l'oportunitat d'experimentar amb nosaltres les noves vies del cinema documental, en el qual conflueixen interessos molt diversos: estètics, tecnològics, comunicatius, reflexius. A totes aquestes possibilitats volem donar cabuda a un postgrau com el nostre que vol ser polivalent per donar resposta a les complexitats de l'audiovisual contemporani.

Per què és important el documental contemporani per als estudis cinematogràfics en general, però també per als estudis de comunicació o els relacionats amb l'estètica? Bàsicament, ho és perquè el documental s'ha convertit en un laboratori de les maneres d'exposició contemporanis.

Durant més de 20 anys d'existència, el màster de formació permanent en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB s'ha plantejat la formació dels seus estudiants en aquesta línia d'experimentació responsable, de creativitat profunda i transcendent, alhora que obria, a través dels seus docents, línies d'investigació que, en aliança amb diverses institucions, festivals de cinema i centres d'art i cultura, exposessin els resultats del que ha estat una penetrant recerca d'una nova estètica per als nous temps.

Sortides professionals

- Direcció i producció de cinema de no ficció.
- Desenvolupament dels rols definits en el marc de qualsevol pel·lícula: director, productor, guionista, tècnic de so, director de fotografia o muntador.
- Realització i producció de documentals interactius i transmèdia.
- Arquitectes d'històries per a documentals interactius i transmèdia.
- Direcció d'estudis culturals i de projectes interdisciplinaris.
- Docència relacionada amb la comunicació i el cinema.
- Escriptura i crítica cinematogràfica especialitzada en l'àrea del cinema de no ficció.
- Recerca en el cinema documental o cinema de no ficció amb vista a la publicació de textos.
- Gestió de festivals de cinema, mostres i altres programes especialitzats en l'àmbit de la cultura i les arts.

Pràctiques

No hi ha pràctiques curriculars, però ocasionalment està oberta la possibilitat de posar en contacte a estudiants amb empreses interessades a contractar estudiants en pràctiques.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat

Centres col·laboradors

Estudio DELA
Fundació SGAE
TVE Catalunya
Institut RTVE
TV3 Televisió de Catalunya

Contacte

Jorge Tur Moltó

Telèfon: 663087397

Informació addicional

https://uab-documentalcreativo.es/

Més informació

Vols rebre més informació?