• Màster de Formació Permanent UAB
 • Codi de l'estudi: 4845/1
 • 1a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici: 13/01/2025
 • Final: 30/09/2025
 • Places: 25
 • Orientació: Professional
 • Preu: 6300 €
 • Idioma de docència: Castellà (70%), Anglès (30%)
 • Lloc: ECIB - Escola de Cinema de Barcelona C/ de Roger de Flor, 7, 08018 Barcelona
Els estils de producció, els tipus de professionals i les formes de difusió de la producció cinematogràfica van canviant, també els sistemes de producció per a cinema i televisió. Les empreses de producció i els productors (executius, delegats, associats, coproductors) van buscant noves posicions davant de les televisions, els mercats, les institucions i les noves tecnologies.

Els instruments de treball dels productors per analitzar els projectes, finançar-los, fabricar-los i vendre'ls, que fan créixer alhora a la pel·lícula, a aquells que ho han fet i a les empreses propulsores, són cada cop més elaborats. Ja comença a haver-hi un cos teòric amb el qual produir, unes disciplines i uns instruments dignes de ser assumits.

Les línies de producte (autor, gran públic, saga, interactivitat, sèries, videojocs) i els territoris, es perfilen amb la pràctica i la seva elecció condiciona la viabilitat futura de les empreses productores. La fiscalitat s'incorpora al finançament. Occident, audiovisualment parlant, continua oscil·lant entre la saturació i la innovació. Els continguts intel·ligents salten obstacles i perduren.

La nova proposta de Màster de Formació permanent en Producció i Distribució Cinematogràfica (MPDC) s'origina d'un antic projecte dissenyat per Paco Poch experimentat per primera vegada a la UPF (amb la col·laboració d'IDEC, ara Business School of Management) l'any acadèmic 2011-12 . El programa d'estudi ha passat per un quinquenni de posada a punt a la UVIC (2015-20) i finalment es presenta a la seva nova edició madura i afinada a l'entorn acadèmic de la UAB

El Màster pretén dominar els instruments que permetin la producció de pel·lícules òptimes (des de qualsevol disciplina) i el desenvolupament dels productors cap a estils viables. Els professionals del sector en actiu, que expliquen els casos reals, permetran als nous professionals llançar-se cap a la seva pròpia línia de producció o entrar a formar part de l'organigrama d'una empresaproductora o distribuïdora ja existent.

Presentem un programa docent sòlid defensat per més de cinquanta professionals de la indústria cinematogràfica a Catalunya, Espanya i Europa, amb alguns llaços cap a Llatinoamèrica, sota la direcció de Paco Poch, Doctor en Comunicació Audiovisual i amb una trajectòria de més de 40 anys a la producció i distribució cinematogràfica independent, i Ludovico Longhi, doctor i professor lector al Departament de Comunicació i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Considerant el panorama actual de la indústria de l'audiovisual, és evident que les dinàmiques productives s'enfronten amb una transformació imparable. Conseqüentment, tots els operadors actius en aquest àmbit han de desenvolupar una sèrie de competències on estiguin previstes les mutables estratègies de comunicació, finançament, promoció i identificació de les possibles finestres d'explotació. En aquest sentit, el Màster de Formació permanent en Producció i Distribució Cinematogràfica proporciona al seu alumnat una informació més específica, dinàmica i exhaustiva en les diferents fases: des de la planificació conceptual fins a la producció i distribució executives.

Amb la intenció d'impulsar la inserció laboral dels seus alumnes, el Màster en Producció i Distribució Cinematogràfica renova i adapta el seu pla docent en funció dels canvis a la indústria i mercat laboral, i connecta els estudiants amb empreses col·laboradores a través de la seva incorporació en pràctiques, respectant i atenent els perfils i interessos de les dues parts.

Algunes de les empreses amb què la direcció del màster manté relació i que poden acollir estudiants en pràctiques són: Diagonal Televisió, Broadcast TV BAS, Lemming Films, Messidor/impossible Films, Cineworx (Pascal Traechslin), Eddie Saeta, Cornelius Films, Venice Production Bridge, Epc Ace, Nostromo, Arcadia-Massa d'Or,

Sortides professionals

Producció executiva
Direcció de producció
Distribució i vendes internacionals
Organització de festivals
Incorporació a departaments de producció i coproducció de televisions
Consultoria de projectes
Incorporació als departaments de cinema d'institucions públiques i privades: ICEC, Film Comissió, Films Comissions, Acadèmies del Cinema, Media, Eurimages, Clústers, ICAA, etc.
Incorporació a empreses dedicades al finançament cinematogràfic
Gestió de sales de cinema i altres espais per exhibició cinematogràfica

Pràctiques

Els màsters i postgraus propis de la UAB poden preveure o facilitar la realització de pràctiques acadèmiques externes en empreses o institucions amb la finalitat que l'estudiant assoleixi un grau d'experiència professional que li faciliti la inserció o la promoció en l'àmbit laboral.

Per a aquest estudi, són possibles les pràctiques no curriculars (optatives):

 • No curriculars
  Com a alumne matriculat a la UAB, disposes d’accés al portal de l'ocupació de la Universitat, el Servei d'Ocupabilitat mitjançant el qual pots participar en processos de selecció, tant per a estades de pràctiques no curriculars com per aconseguir un contracte de treball. En ambdós casos, cal que t’inscriguis a l’aplicació Nexus.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat

Contacte

Paco Poch

Telèfon: +34 607223306

Més informació

Vols rebre més informació?