Especialització en Exposicions. Curadoria, Pràctiques Creatives i Espais Temporals

Afronta el repte de la curadoria contemporània. Especialitza't en el disseny i la creació de nous formats i continguts expositius

 • Diploma d'Especialització UAB
 • Codi de l'estudi: 4323/4
 • 4a edició
 • Modalitat: Semipresencial
 • Crèdits: 30 ECTS
 • Inici: 09/02/2024
 • Final: 20/07/2024
 • Places: 26
 • Orientació: Professional
 • Preu: 4140 €
 • Preu especial 3726 €
  Col·lectiu d'aplicació: Estudiants i ex-estudiants d' Eina, i Socis de col·legis i associacions professionals vinculats al disseny i l'art
  Preu especial 2070 €
  Col·lectiu d'aplicació: Personal de la Fundació Eina, així com els seus fills
 • Idioma de docència: Castellà (80%), Anglès (10%), Català (10%)
 • Lloc: EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

El postgrau en Exposicions. Curadoria, Pràctiques Creatives i Espais Temporals d'EINA et permet crear i innovar en l'àmbit de les exposicions, en la configuració dels seus continguts, formats i experiències.

Des d'una perspectiva contemporània, aquest postgrau revisa, aprofundeix i renova els diversos elements que li són propis com són la curadoria, la creació d'experiències temporals, l'articulació d'espais d'interacció i la construcció de nous públics.

El programa, coordinat per Anna Alcubierre i Oriol Fontdevila, compta amb la col·laboració de centres culturals de la ciutat com el Museu del Disseny de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu Nacional d'Art de Catalunya i el MACBA.

El postgrau en Exposicions. Curadoria, Pràctiques Creatives i Espais Temporals és una plataforma d'acció fonamentada en la recerca, el diàleg, l'experimentació i el pensament crític; per incidir de manera pràctica en les noves tendències en el disseny d'exposicions i els espais d'ús temporal, l'experimentació interactiva, així com les configuracions híbrides que permeten transcendir l'àmbit expositiu més tradicional.

Sortides professionals

Perfil estudiant
El postgrau va dirigit a les persones amb formació universitària o experiència professional en àmbits creatius i culturals com ara el disseny, l'arquitectura, les belles arts, la història de l'art, les humanitats, l'antropologia, la sociologia, la comunicació i els mitjans o la gestió cultural. Tant mateix, totes aquelles persones que desitgin complementar els seus coneixements o experiència en la concepció d'espais, la creació de continguts o el disseny d'experiències i exposicions.
Sortides professionals
El postgrau permet als seus participants assolir l'excel.lència professional en l'àmbit curatorial, i els habilita per treballar en entorns transdisciplinaris, desplegant propostes artístiques, socials i culturals, per institucions de diferents naturalesa i amb els agents i professionals que hi col.laboren.
Els estudiants podran treballar i col.laborar en museus, centres d'art, galeries comercials, revistes especialitzades, espais alternatius, organitzacions sense ànim de lucre. També poden desplegar la seva activitat professional com a directius d'estudis d'art i disseny, programadors d'educació artística, organitzadors d'esdeveniments i activitats públiques en centres culturals, o totes aquelles activitats que es puguin autogenerar en l'àmbit de la creació i la innovació cultural.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Contacte

Glòria Mompín

Telèfon: 932030923

Informació addicional

https://www.eina.cat/ca/exposicions-curadoria-disseny-i-espais

Més informació

Vols rebre més informació?