Curs en Auditor en Sistemes d'Innocuïtat Alimentària: ISO/FSSC22000 (certificació professionalitzadora IRCA)

Formació especialitzada per capacitar als professionals de la qualitat alimentària per implantar i auditar Sistemes de Gestió d'Innocuïtat Alimentària (SGIA), i assolir la certificació IRCA

  • Curs d'especialització UAB
  • Codi de l'estudi: 3861/4
  • 4a edició
  • Modalitat: Online
  • Crèdits: 5 ECTS
  • Inici: 15/11/2021
  • Final: 19/12/2021
  • Places: 25
  • Orientació: Professional
  • Preu: 1200 €
  • Preu especial 950 €
    Col·lectiu d'aplicació: Alumnes del Màster Gestió de la Qualitat i la Seguretat Alimentària
  • Idioma de docència: Castellà (50%), Català (50%)
  • Lloc: Online
La indústria alimentària, és d¿especial rellevància a la Unió Europea, Espanya i Catalunya. Segons el document elaborat per la Subdirecció General de Foment Industrial i Innovació, l’informe anual de la industria alimentària espanyola del període 2014-15, a la UE, la indústria alimentària és la principal activitat de la indústria manufacturera, representant el 14,6% de les vendes amb un valor superior als 1.244.000 milions d'euros. Disposa d'unes 289.000 empreses que donen feina a 4,22 milions de persones. El 95,4% d’aquestes empreses són pimes amb menys de 50 empleats, i un 78,8% tenen menys de 10 treballadors.

Igualment, dins del sector indústria espanyola, la indústria amb major contribució al total de les vendes netes l'any 2014 va ser la d’Alimentació i Begudes (20,5%). El nombre d'empreses suposa el 14,3% del total d'empreses del sector industrial espanyol, amb 28.278 empreses que donen feina a 353.965 persones (un 18,3% del sector industrial), amb 93.396 M € de vendes netes (un 20,5% del sector industrial). El 96,3% d’aquestes empreses compten amb menys de 50 empleats, de les que un 79,6% tenen menys de 10 treballadors. De forma similar, és el primer sector industrial a Catalunya en quant a vendes netes, com a generador de llocs de treball, amb una plantilla de 67.000 persones repartida per tot el territori amb gairebé 3.000 establiments. L’empresa agroalimentària catalana es defineix com a petita-mitjana.

Un aspecte important a considerar és la innocuïtat alimentària, que és un dels capítols més complexos per a aquelles persones a les que interessa l’estudi dels aliments i dels seus processos productius, de les seves característiques, és a dir, del seu aspecte, la seva innocuïtat i el seu valor nutritiu. Per altra banda també es fa necessària l’aproximació al tema tant actual com el de la Qualitat, la Innocuïtat alimentària i la Traçabilitat dels productes i dels aspectes més rellevants dels processos i productes.

Aquest fet comporta que la indústria agroalimentària per tal de ser competitiva, necessita
implantar sistemes de gestió que assegurin la qualitat i innocuïtat tant en el mercat interior com en les exportacions, el que implica tenir professionals amb la capacitat de implantar i auditar estàndards reconeguts internacionalment entre les que destaquen en el sector Agroalimentari,les BRC (British Retail Consortium) i les IFS (International Food Standard), i la Noma FSSC 22000 (Food Safety System Certification).

Continguts

- Sistemes de Gestió d’innocuïtat Alimentària
- Procés d’Auditoria
- Planificació de l’Auditoria
- Anàlisi de Casos
- Presentació de casos i avaluació

Sortides professionals

- Directius de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Responsables tècnics d'empreses agroalimentàries.
- Tècnics de qualitat alimentària.
- Auditors interns de sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Consultors en sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Assessors en innocuïtat alimentària, qualitat, FSSC 22000, BRC, IFS.
- Preparació obligatòria per l'acreditació d'Auditor de Certificació d'Esquemes de Tercera Part.

Beques i ajuts

En el portal de beques de la UAB trobareu informació sobre convocatòries d'ajuts, beques, premis o subvencions destinats a la comunitat universitària..

Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Escola de Prevenció i Seguretat Integral

Contacte

Manuela Hernández Herrero

Telèfon: 935929710

Més informació

Vols rebre més informació?