- Curs d'especialització UAB
- Codi de l'estudi: 3861/4
- 4a edició
- Modalitat: Online
- Crèdits: 5 ECTS
- Inici: 15/11/2021
- Final: 19/12/2021
- Places: 25
- Orientació: Professional
- Preu: 1200 €
-
Preu especial 950 €
Col·lectiu d'aplicació: Alumnes del Màster Gestió de la Qualitat i la Seguretat Alimentària
- Idioma de docència: Castellà (50%), Català (50%)
- Lloc: Online
La indústria alimentària, és d¿especial rellevància a la Unió Europea, Espanya i Catalunya. Segons el document elaborat per la Subdirecció General de Foment Industrial i Innovació, linforme anual de la industria alimentària espanyola del període 2014-15, a la UE, la indústria alimentària és la principal activitat de la indústria manufacturera, representant el 14,6% de les vendes amb un valor superior als 1.244.000 milions d'euros. Disposa d'unes 289.000 empreses que donen feina a 4,22 milions de persones. El 95,4% daquestes empreses són pimes amb menys de 50 empleats, i un 78,8% tenen menys de 10 treballadors.
Igualment, dins del sector indústria espanyola, la indústria amb major contribució al total de les vendes netes l'any 2014 va ser la dAlimentació i Begudes (20,5%). El nombre d'empreses suposa el 14,3% del total d'empreses del sector industrial espanyol, amb 28.278 empreses que donen feina a 353.965 persones (un 18,3% del sector industrial), amb 93.396 M de vendes netes (un 20,5% del sector industrial). El 96,3% daquestes empreses compten amb menys de 50 empleats, de les que un 79,6% tenen menys de 10 treballadors. De forma similar, és el primer sector industrial a Catalunya en quant a vendes netes, com a generador de llocs de treball, amb una plantilla de 67.000 persones repartida per tot el territori amb gairebé 3.000 establiments. Lempresa agroalimentària catalana es defineix com a petita-mitjana.
Un aspecte important a considerar és la innocuïtat alimentària, que és un dels capítols més complexos per a aquelles persones a les que interessa lestudi dels aliments i dels seus processos productius, de les seves característiques, és a dir, del seu aspecte, la seva innocuïtat i el seu valor nutritiu. Per altra banda també es fa necessària laproximació al tema tant actual com el de la Qualitat, la Innocuïtat alimentària i la Traçabilitat dels productes i dels aspectes més rellevants dels processos i productes.
Aquest fet comporta que la indústria agroalimentària per tal de ser competitiva, necessita
implantar sistemes de gestió que assegurin la qualitat i innocuïtat tant en el mercat interior com en les exportacions, el que implica tenir professionals amb la capacitat de implantar i auditar estàndards reconeguts internacionalment entre les que destaquen en el sector Agroalimentari,les BRC (British Retail Consortium) i les IFS (International Food Standard), i la Noma FSSC 22000 (Food Safety System Certification).
- Procés dAuditoria
- Planificació de lAuditoria
- Anàlisi de Casos
- Presentació de casos i avaluació
- Responsables tècnics d'empreses agroalimentàries.
- Tècnics de qualitat alimentària.
- Auditors interns de sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Consultors en sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Assessors en innocuïtat alimentària, qualitat, FSSC 22000, BRC, IFS.
- Preparació obligatòria per l'acreditació d'Auditor de Certificació d'Esquemes de Tercera Part.
Igualment, dins del sector indústria espanyola, la indústria amb major contribució al total de les vendes netes l'any 2014 va ser la dAlimentació i Begudes (20,5%). El nombre d'empreses suposa el 14,3% del total d'empreses del sector industrial espanyol, amb 28.278 empreses que donen feina a 353.965 persones (un 18,3% del sector industrial), amb 93.396 M de vendes netes (un 20,5% del sector industrial). El 96,3% daquestes empreses compten amb menys de 50 empleats, de les que un 79,6% tenen menys de 10 treballadors. De forma similar, és el primer sector industrial a Catalunya en quant a vendes netes, com a generador de llocs de treball, amb una plantilla de 67.000 persones repartida per tot el territori amb gairebé 3.000 establiments. Lempresa agroalimentària catalana es defineix com a petita-mitjana.
Un aspecte important a considerar és la innocuïtat alimentària, que és un dels capítols més complexos per a aquelles persones a les que interessa lestudi dels aliments i dels seus processos productius, de les seves característiques, és a dir, del seu aspecte, la seva innocuïtat i el seu valor nutritiu. Per altra banda també es fa necessària laproximació al tema tant actual com el de la Qualitat, la Innocuïtat alimentària i la Traçabilitat dels productes i dels aspectes més rellevants dels processos i productes.
Aquest fet comporta que la indústria agroalimentària per tal de ser competitiva, necessita
implantar sistemes de gestió que assegurin la qualitat i innocuïtat tant en el mercat interior com en les exportacions, el que implica tenir professionals amb la capacitat de implantar i auditar estàndards reconeguts internacionalment entre les que destaquen en el sector Agroalimentari,les BRC (British Retail Consortium) i les IFS (International Food Standard), i la Noma FSSC 22000 (Food Safety System Certification).
Continguts
- Sistemes de Gestió dinnocuïtat Alimentària- Procés dAuditoria
- Planificació de lAuditoria
- Anàlisi de Casos
- Presentació de casos i avaluació
Sortides professionals
- Directius de qualitat i innocuïtat alimentària.- Responsables tècnics d'empreses agroalimentàries.
- Tècnics de qualitat alimentària.
- Auditors interns de sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Consultors en sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Assessors en innocuïtat alimentària, qualitat, FSSC 22000, BRC, IFS.
- Preparació obligatòria per l'acreditació d'Auditor de Certificació d'Esquemes de Tercera Part.
Beques i ajuts
En el portal de beques de la UAB trobareu informació sobre convocatòries d'ajuts, beques, premis o subvencions destinats a la comunitat universitària..
Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.
Centres responsables
Escola de Prevenció i Seguretat Integral
Contacte
Manuela Hernández Herrero
Telèfon: 935929710