Una vida dedicada a l'educació

Exposició Pilar Benejam
La Biblioteca d'Humanitats ha organitzat una exposició d'una part de la col·lecció de la producció científica de la professora emèrita Pilar Benejam.

15/07/2019

La professora emèrita de la UAB Pilar Benejam ha donat la seva producció científica a la Biblioteca d’Humanitats. Aquest fons, que ja forma part de les nostres col·leccions especials, està format per assaigs, llibres de text, articles de revista, actes de congressos ... en l’àmbit de Didàctica de les Ciències Socials, Didàctica de la Geografia, i Formació dels mestres.

La Biblioteca d’Humanitats ha realitzat una exposició presencial a les vitrines del hall de la biblioteca per mostrar part d’aquest fons. Hi val la pena una visita!

Pilar Benejam, mestra per l’Escola de Magisteri de les Balears (1961), és llicenciada en pedagogia (1966) i en història (1972) per la Universitat de Barcelona i doctora en Pedagogia (1985) per la Universitat Autònoma de Barcelona, d’on és professora emèrita. Membre de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, va tenir una participació molt activa en l'etapa constituent de la Universitat Autònoma de Barcelona i va ser redactora del Manifest de Bellaterra, per la qual cosa va rebre la Medalla de Bronze de la institució. Ha format part de diverses comissions per a la reforma de la formació del professorat a Catalunya i a Espanya. És experta en temes de revisió de la programació escolar en ciències socials i ha assessorat les administracions públiques en referència a tot el cicle formatiu. Ha estat coordinadora general dels centres educatius de la Diputació de Barcelona i directora de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (1994-98). S'ha interessat en tots els aspectes relacionats amb la renovació pedagògica i la innovació didàctica i en la introducció en la docència de les diferents propostes epistemològiques de la Geografia.

Per tot això ha estat guardonada amb el Premi Ramon Llull de 2003, amb el Premi Jaume Vicens Vives de 2004 i amb la Creu de Sant Jordi de 2004. També li han concedit el Premi Emili Darder a una vida dedicada a la formació del professorat, el Premi Marta Mata del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (2011) i el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluis Carulla (2013).