El grup TECNIO CERTA-UAB organitza una jornada sobre llum ultraviolada d'ona curta aplicada a la innovació i seguretat alimentària

Imatge del Centre Planta de Tecnologia dels Aliments (CERTA)

El pròxim dia 30 de març (d'11.00 h a 13.00 h) el grup d'investigadors CERTA (grup TECNIO) de la UAB ha organitzat una jornada tècnica en línia dirigida a personal investigador i a empreses, especialment del sector agroalimentari. Per assistir-hi cal fer una inscripció prèvia.

16/03/2022

El Centre Planta de Tecnologia dels Aliments és un grup d’investigadors de la UAB dedicat al desenvolupament de la qualitat i a la transferència de tecnologia a empreses del sector alimentari. Treballen en l'aplicació de tecnologies emergents i processos per millorar la seguretat alimentària i el valor nutritiu dels aliments.

El dia 30 de març han organitzat una jornada tècnica per presentar l'ús de llum ultraviolada d'ona curta (UV-C) per al tractament de productes alimentaris líquids. Aquesta tecnologia UV-C ha guanyat considerable interès en els darrers anys perquè és fàcil d'emprar, no genera residus químics i és un procés que pot ser eficaç a un cost més baix que d'altres mètodes de pasteurització. A més, en comparació amb els tractaments tèrmics tradicionals, permet obtenir productes de més qualitat i menys afectats des del punt de vista organolèptic i nutricional.

En aquesta jornada tècnica, que serà en línia i oberta a tothom, es descriuran els aspectes teòrics de la tecnologia i es mostraran casos pràctics d'aplicació al mercat.

La presentació de la jornada anirà a càrrec d'Antonio José Trujillo Mesa, director del grup CERTA de la UAB. A continuació, Artur Xavier Roig Sagués, professor de l’àrea de Nutrició i Bromatologia i investigador CERTA-UAB, presentarà els fonaments de la tecnologia.

Després començarà la part d'aplicació i oportunitats de negoci, a càrrec de Jose Salas Vicente, de l'empresa UV-Consulting Peschl España S.L. Finalment, Joan Miquel Quevedo Terrè, del Servei Planta de Tecnologia dels Aliments (SPTA) de la UAB, presentarà alguns casos pràctics de processament d'aliments amb llum ultraviolada.

Més informació:
Inscripcions a la jornada tècnica
Infografia sobre la tecnologia UV-C